Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456789101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 113

Temat: [156] Moje lampy a'la GTA +polerowanie szkła

Tfaruk
    Gość

Domyślnie

Pięknie wyglądają te lampki. Naprawdę mega mi się to podoba i się zastanawiam, czy swojej Belli, czegoś takiego nie zafundować.
    Mam tylko pytanie: czy po polerce nie trzeba będzie np. jej powtarzać co pół roku?
    I drugie czy warto przeczekać zimę i dopiero na wiosne podejmować temat?
    I trzecie najważniejsze: czy jest ktoś z okolic Krakowa, kto by się tego podjął - pisać na priv wraz z ceną, bo jeżeli będzie bardzo dużo to poradzę sobie sam

piotrsobon
    Gość

Domyślnie

Ja też się przymierzam do tekiej operacji, bardzo delikatne poprawienie wyglądu bardzo cieszy

banita
    Gość

Domyślnie

podłączę się do pytania :

1)Czy lepiej przeczekać zime (zdjęcie zderzaka to dla mnie nie problem) ? czy jeśli mam teraz ze 2-3 dni czasu to warto się za to zabrać ??

2)Jak rozebrać lampe bez piekarnika poprostu ostrym nożykiem (może jakieś wskazówki) ?

3)I jak ją potem skleić gdzie nakładacie silikon albo klej do szkła (jak ten klej się nazywa ? i gdzie go kupić)

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

1. zabrać się teraz.
    2. podobno, że można za pomocą "kąpieli" w gorącej wodzie, ja jednak używałem piekarnika ,
    3. w sklepie motoryzacyjnym: klej do szyb, firmy np. Wurth. Jak rozkleisz reflektor to będziesz wiedział gdzie klej nałożyć i nie żałuj go - będzie to gwarancja, że reflektory nie będą parować.
    Pozdrawiam.
    - Rafał
    edit: mam pytanie do moderatora: dlaczego jeśli ja byłem założycielem tego wątku, to jako autor widnieje kol. Starscream?

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

banita
    Gość

Domyślnie

rozumiem że napęd regulacji lamp itd.. trzeba po odkręcać ? ... i jeszcze jedno wkładając do piekarnika dać pod lampe jakąś szmatke czy coś ? no bo jak by nie było ona jest z plastiku a włoże ją na metalowej kratce albo blasze :mrgreen: i to chyba wszystkie moje wątpliwości

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał banita
    rozumiem że napęd regulacji lamp itd.. trzeba po odkręcać ? ... i jeszcze jedno wkładając do piekarnika dać pod lampe jakąś szmatke czy coś ? no bo jak by nie było ona jest z plastiku a włoże ją na metalowej kratce albo blasze :mrgreen: i to chyba wszystkie moje wątpliwości
    Jak już zdemontujesz reflektory to powyciągaj co się da i dopiero później wpakuj do piekarnika, na jak dług i przy jakiej temp, to już nie pamiętam. Najlepiej podłóż jakieś drewniane klepki pod reflektor i ustaw tak by nie dotykał żadnej powierzchni metalowej.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

banita
    Gość

Domyślnie

ok ślicznie dziękuję za tak szybką odpowiedź :mrgreen: ... gdzieś tu był link a tam info że na 200stopni C i na 2min i styknie ... no to po weekendzie zabiorę się do pracy pozdrawiam 8) .

Użytkownik Romeo Avatar andro34
    Mieszka w
    Płońsk-holandia
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2005r i AR 147 JTDm 2005r.

Domyślnie

Cytat Napisał banita
    ok ślicznie dziękuję za tak szybką odpowiedź :mrgreen: ... gdzieś tu był link a tam info że na 200stopni C i na 2min i styknie ... no to po weekendzie zabiorę się do pracy pozdrawiam 8) .

witam!!!trochę przydatnych informacji znajdziesz też w tym poście:http://www.forum.alfaholicy.org/topi...ku-vt13955.htm

DD

pozdrawiam!!!

moja druga ulubienica...

banita
    Gość

Domyślnie

andro34, o dzięki :mrgreen: też się przyda ... mam nadzieję że nie spapram lamp bo chwilowo nie mam kasy na nowe ... no ale kto nie ryzykuje ten nie wygrywa :mrgreen:

norbiwolow
    Gość

Domyślnie

oto depo black a'la GTA