Strona 91 z 182 PierwszyPierwszy ... 4181828384858687888990919293949596979899100101141 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 901 do 910 z 1819

Temat: Alfa Giulia w 2014?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

KRS, już dawno pisałem że najlepiej będzie jak Alfa upadnie.
    Co do Kii to Ty się mylisz, wytłumacz mi jak nie było jej na rynku skoro wszędzie można było ją kupić, a co, może Alfa jest na rynku?? Z dwoma modelami... Miałem na myśli to że potrafili ściągnąć dobrych ludzi, wyłożyć kasę i efekt widać. A Alfa nie jest jakąś super-hiper-niewiadomocojeszcze marką która musi być traktowana jak jajko, poza tym inżynierów już mają. Marka jak każda inna a nawet lepsza bo z potencjałem tkwiącym w historii, owszem wyeliminowanie z rynku opinii że się sypią "chwilę" by zajęło ale nie takie rzeczy świat widział. O 7-latach gwarancji wie każdy i powiedz mi co to zmienia, bo umowę też może sobie przeczytać każdy a poza tym te auta dalej się sprzedają i o ile się orientuję to wcale nie potrzebują tej reklamy z 7-latami bo są całkiem nieźle dopracowane i mało awaryjne.
    A jeśli już tak bardzo ta Kia Ci nie pasuje to co powiesz o DS'ach Citroena?? Idą jak świeże bułeczki, klasa Alfy bo jest to niejako Citroen "premium".

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Cytat Napisał KRS Zobacz post
    ciekawe? zdaje sie, pisalem, ze wolalbym 8C, a nie 4C, uznałem 8C za większy hit. Powątpiewałem w sens produkcji 4C, bo sprzedaż (ograniczona) tego modelu nie uratuje finansowo firmy. Ale nie powątpiewałem w to, ze bedzie w ogole produkowana. Jesli pisalem inaczej, wskaż mi cytat, będę miał okazje do sypania głowy popiołem))
    Pod jakim nikckiem szukać? KRS? Pingwin, czy jesz inne poprzednie, których troche miałeś?

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

Szukaj sobie pod czym chcesz, nigdzie takiej wypowiedzi nie znajdziesz. Odpuść wiec i przeproś za insynuacje.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał kasztelan Zobacz post
    KRS, już dawno pisałem że najlepiej będzie jak Alfa upadnie.
    Co do Kii to Ty się mylisz, wytłumacz mi jak nie było jej na rynku skoro wszędzie można było ją kupić, a co, może Alfa jest na rynku?? Z dwoma modelami... Miałem na myśli to że potrafili ściągnąć dobrych ludzi, wyłożyć kasę i efekt widać. A Alfa nie jest jakąś super-hiper-niewiadomocojeszcze marką która musi być traktowana jak jajko, poza tym inżynierów już mają. Marka jak każda inna a nawet lepsza bo z potencjałem tkwiącym w historii, owszem wyeliminowanie z rynku opinii że się sypią "chwilę" by zajęło ale nie takie rzeczy świat widział. O 7-latach gwarancji wie każdy i powiedz mi co to zmienia, bo umowę też może sobie przeczytać każdy a poza tym te auta dalej się sprzedają i o ile się orientuję to wcale nie potrzebują tej reklamy z 7-latami bo są całkiem nieźle dopracowane i mało awaryjne.
    A jeśli już tak bardzo ta Kia Ci nie pasuje to co powiesz o DS'ach Citroena?? Idą jak świeże bułeczki, klasa Alfy bo jest to niejako Citroen "premium".
    Cytryny DS są piękne, autentyczne ten pomysł im wyszedł.
    Kia natomiast, Kasztelan, to typowe, pragmatyczne auto dla Kowalskiego. Tak, jak skoda. Mainstream
    A o 7 latach gwarancji mało kto wie, znaczy, mało kto wie, co sie pod tym kryje. Marketingowe oszustwo.
    Co to znaczy, ze wszedzie mozna bylo kupić Kie? 10 lat temu mialeś takie zatrzęsienie salonow z Kia???? Nie zartuj, Kasztelan. Kilkanascie lat temu to była marka produkująca chłam, mało w dodatku atrakcyjny. Teraz pełno ich wszędzie, wzieli rynek a) ceną, b) marketingiem, c) stylistyką włoską, d) pragmatyzmem. Te cztery punkty nalezy traktowac razem. Tani, ładny, użyteczny, sprytnie, za ciężkie pieniądze, promowana marka.

Ale Alfa nigdy nie może być Kią. Jesli będzie, to nie będzie alfą. To inna bajka.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Węgorz
    Mieszka w
    Skoczów
    Auto
    Ibiza TDI i AR 159 SW 1.9 16V 2007

Domyślnie

Cytat Napisał KRS Zobacz post
    Kilkanascie lat temu to była marka produkująca chłam, mało w dodatku atrakcyjny. Teraz pełno ich wszędzie, wzieli rynek a) ceną, b) marketingiem, c) stylistyką włoską, d) pragmatyzmem. Te cztery punkty nalezy traktowac razem. Tani, ładny, użyteczny, sprytnie, za ciężkie pieniądze, promowana marka.
    W 2007 roku zwiedzając stoisko Kii w Genewie,wystawione mieli obłe dziwolągi których absolutnie nikt nie oglądał, ale... na środku stał prototyp juz w wersji prod. Ceed-a i wyglądał jak rodzynek na kupie końskiego łajna. Pomyślałem wtedy,że to dla nich ostatnia szansa by w Europie zaistnieć i powiedziałem to wtedy przedstawicielowi producenta.Minę miał nietęgą ale teraz można powiedzieć,że świetnie wykorzystali niełatwy czas na motoryzacyjnym rynku.
    Co do ALFY - nie sądzę aby Marchione świadomie chciał zabić markę,gdyby była mu obojętna wypuszczał by kolejne liftingi które nawet ja potrafię zrobić.Brakiem szerszej gamy modeli bardzo ryzykuje ale ma przecież zaplecze,teraz poszerzone o amerykańskie to co tak naprawdę stoi na przeszkodzie?Dlaczego odrzuca kolejne projekty zespołów designerskich?
    159/Brera/Spider - były czymś wyjątkowym,w 2002r. zdjęcia prototypu były na każdej okładce niemieckiego pisma mot. a potem nadszedł czas muminów świadczący o wypaleniu się designerskiego zaplecza Alfy.Muszą znaleźć nową twarz Alfie a to będzie cholernie trudne...
    Ostatnio edytowane przez Węgorz ; 17-07-2013 o 06:54

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

Cytat Napisał Węgorz Zobacz post
    Muszą znaleźć nową twarz Alfie a to będzie cholernie trudne...
    Racja.Wraz z nadejściem 8C alfa zaprezentowała nowy trend swoich aut.Okazało się ,ze obłe reflektory i łagodne linie to jednak nie to i mito z giulieta nie podołały rynkowi.

To co zrobił citroen to jest mistrzostwo.Mega disajn spowodował ogromny sukces.Przepis był jeden: znalezienie optymalnej linii.Przecież ds3/4/5 są totalnie podobne do siebie.
    Alfa musi zrobić ten sam krok.Czy ją na to stać? Myślę ,że tak.Sądzę,że już niedługo zobaczymy kilka modeli ,jeden po drugim ,wypuszczanych na rynki ,z zupełnie nową wizją wyglądu.Nigdzie nie ma żadnych przecieków informacyjnych,ledwie wizualizacje fanatyków.Albo faktycznie nic się nie dzieje w kierunku nowych modeli,albo szykuje sie coś dużego i to bym właśnei obstawiał.Zaplecze jest w tej chwili potęzne.Chrystler ma wiele płyt podłogowych,duzo przebadanych rozwiązań i wysoce stechnologizowane fabryki .Nic tylko tworzyć.Zobaczycie,jeszcze fiat wróci do panteonu gigantów motoryzacyjnych inaczej plan przejęcie chrystlera totalnie mija się z celem.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał rybakmj Zobacz post
    Racja.Wraz z nadejściem 8C alfa zaprezentowała nowy trend swoich aut.Okazało się ,ze obłe reflektory i łagodne linie to jednak nie to i mito z giulieta nie podołały rynkowi.
    Za to 159 była prawdziwym bestsellerem... Jak już piszecie o tym cudownym designie 159, to nie powołujcie się na sprzedaż, bo w tym aspekcie szału nie było.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

Radzia, daj spokoj z tą zajadłą obroną muminów masz mumina ale nie walcz z całym swiatem) temat sprzedazy 159 byl milion razy walkowany tutaj, nie odgrzewaj kartofelków.
    Mimo tak ewidentnych wpadek, jak silniki GM czy inne tego typu klopsy, sprzedano ćwierć miliona tych aut w kilka lat. Jesli chodzi o dizajn, wygląd, styl, to 159 po prostu MIAŻDZY giuliette i nie napinaj się Radzia. Taka prawda.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Te ćwierć miliona się trochę blado prezentuje. W samym roku 2002 sprzedano 560 tys. BMW serii 3. Nie bronię muminów, bo bronią się same. 159 się nie obroniło i produkcję trzeba było zakończyć. Bez liftingów, bez następcy. Taka prawda.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Znawca Avatar koskar
    Mieszka w
    WL // GA
    Auto
    Alfa Romeo 156 Berlina 2.0 T.S. 1999r., Renault Clio III Ph2 1.2 2010r.

Domyślnie

560 tysi??? W jeden rok??? No nie ma bata, Radek, pokażesz jakieś dane czy coś? Z tego co kojarzę to rekord sprzedaży jednego modelu należy do Mustanga, w rok sprzedali ponad 400 tys. sztuk i podobno jest to rekord do dzisiaj nie pobity.

- - - Updated - - -

rybakmj: mógłbyś pokazać jakąś wspólną linię tych DS-ów? Bo jak dla mnie to one są kompletnie różne od siebie. Oczywiście nie neguję tego co mówisz o ich designie, bo jak dla mnie równiż są boskie, ale jakoś wspólnych cech się za bardzo doszukać nie mogę.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Myszkin
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    służbowe

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Te ćwierć miliona się trochę blado prezentuje. W samym roku 2002 sprzedano 560 tys. BMW serii 3. Nie bronię muminów, bo bronią się same. 159 się nie obroniło i produkcję trzeba było zakończyć. Bez liftingów, bez następcy. Taka prawda.
    Co nie przeszkadza i nie przeszkadzało w wyrażaniu przez alfistów i nie-alfistów zachwytów na designem 159 - taka prawda. Wystarczy przeczytać kilka testów polskich, zagranicznych by się przekonać, że mało kto przechodził obojętnie obok 159.

Giulietta jest po prostu ładna i wyróżnia się z tłumu kompaktów - co do tego nie ma wątpliwości. Ale w porównaniu do 159 jakoś brakuje jej tego czegoś, choć pewnie nie mogę być uznazny za w pełni obiektywnego

@c5tourer - masz słabe dane - takiej Corolli rokrocznie Toyota sprzedaje na świecie po 1 mln sztuk, podobnie jest z Focusem i...Chevroletem Cruze.
    "Alfa Romeo ma wszystko, czego potrzebuje: rzesze rozmontowanych emocjonalnie fanów..."

"Od takiej marki jak Alfa Romeo oczekujemy wysmakowanych detali, które zamieniają zwykłą czynność prowadzenia samochodu w celebrację kontroli nad maszyną"