Witam
Szukam dobrego mechanika serwisu dla 159... może ktoś zna takiego któremu moja alfa nie będzie służyć jako materiał naukowa...
W Gólczewie na miejscu ASO ALFY jest Skoda podobno został tam jeden mechanik... może ma ktoś jakiś "kontakt" z nim.
... Na tą chwile to jedynie zostaje Piaseczno...
Pozdrawiam....
tak bez problemu możesz do niech podjeżdżać ogarniają nadal Fiaty/Alfy, mam znajomego mechanika w salonie Skody więc nie ma problemu żeby z nim pogadać a co tam sie dzieje z Alfa ?
... na pewno rozrząd do wymiany bo z każdym kolejnym kilometrem strach jest większyprzy okazji do sprawdzenia stan kolektora ... przy ostatniej wizycie w aso uświadomili mnie ze jeden wtryskiwacz jest do wymiany drugi moze jeszcze poczekać ale tez za jakis czas wymiana (coraz głośniejszy klekot silnika) ... myślę ze lepsza będzie wymiana od regeneracji....poza tym nie jestem pewien ale od jakiegoś czasu tak jak by dwa pierwsze biegi były "krótsze" większe obroty silnika mniejsza prędkość na pierwszym i drugim biegu trójka normalnie ale gdy obroty silnika coraz większe... jest wrażenie jak by moc gdzieś bokiem uciekała
obroty rosną a prędkość ta sama... na wyższych jest już normalnie ... Pozdrawiam...
![]()
Tomcio sprawdź czy gdzieś ci bokiem powietrze nie ucieka, ja tak miałem, druga rzecz może być że sprzęgło się ślizga![]()
Przyszedł mi taki pewien pomysł. Ogólnie mamy ciężko się zgrać żeby większa liczba osób przyjechała w jedno miejsce. Ale tak sobie myślę, że można by było zorganizować jakiś spot połączony z czymś jeszcze. Nawet coś w takim rodzinnym klimacie, z kobietami i dziećmi (jak ktoś ma) Może np jakiś meczyk byśmy sobie rozegrali (to dla panów), a potem wspólny grill albo ognisko i jakieś piwko (i tu w sam raz doskonałe zastosowanie znajdzie kobieta, która posiada prawko i odwiezie nas do domu
). Tak żeby zorganizować sobie cały dzień w klubowym gronie. Co gdzie i jak, to by się dograło jakoś, tylko kwestia tego czy byli by chętni na takie coś i czy udało by nam się znaleźć wspólny termin.