Strona 38 z 275 PierwszyPierwszy ... 28293031323334353637383940414243444546474888138 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 2746

Temat: Światła do jazdy dziennej - jakieś pomysły?

janio
    Gość

Domyślnie

Belfer, zdaję się, że przy okazji ujawniłeś najbardziej skrywaną tajemnicę tego forum, do której dostęp dany był jedynie najbardziej zaufanym, na zasadzie której wykluczono wszystkich członków tego forum (poza tymi, którzy uczestniczyli w projekcie), a z kolei zaliczono członków pewnego angielskojęzycznego forum - a, z mojego protestu przeciw takiemu traktowaniu forumowiczów, zarówno Ty, jak i paru innych uczyniło sobie "kij" na mnie, który - przyznaję, dla nieobeznanych z tematem, mógł przedstawiać w krzywym zwierciadle moje postępowanie, co dokładnie było waszym celem

Jeśli chodzi o Twój projekt - zacny, a najważniejsze w miarę prosty do wykonania, że o symbolicznych kosztach nawet nie wspominam - w początkowej fazie projektu ringi, liczyłem na mniej więcej takie jego sfinalizowanie, miast upodabniania dzioba alfiszona do innych, nie mniej zacnych samochodów i robienia z tegoż oświetlenia tego na wzór i podobieństwo "Knight ridera 2000"
    Ja, póki co, pozostaje przy swoim rozwiązaniu, zwłaszcza, że moduł jest już tak zmodyfikowany, że praktycznie nie ma się do czego przyczepić

Użytkownik Świeżak Avatar kolucho
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW

Domyślnie

Cytat Napisał pabazu Zobacz post
    Fajne takie też kupiłem, chcę zamontować w kratkę robiąc literę C (po lewej odwrotnie)
    Ja wlasnie zamontowalem swiatla Hella Leday Flex wzdluz krawedzi kratki tworzac ksztalt jak odwrocona litera L czy hokejka. Niestety pracy trzeba bylo duzo w to wlozyc gdyz stworzylem stelaz trzymajacy w odpowiedniej pozycji wszystkie pojedyncze swiatla (z kajneru aby za rok go rdza nie zjadla, a rownoczesnie jest cienki i sztywny). Nastepnie kajner okleilem folia 3M przeznaczona do oklejania nadwozia tak, ze kolorystycznie zlewa sie z kratka.

Wszystko podpialem ale niestety mam problem ze znalezieniem plusa ze stacyjki pod maska (tak aby swiatla wlaczaly sie razem z zaplonem). Wie ktos gdzie mozna go znalezc?

janio
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał kolucho Zobacz post
    Wie ktos gdzie mozna go znalezc?
    Znajdziesz go w skrzynce bezpieczników, tej obok akumulatora.

Użytkownik Świeżak Avatar kolucho
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW

Domyślnie

Cytat Napisał janio Zobacz post
    Znajdziesz go w skrzynce bezpieczników, tej obok akumulatora.
    Prosilbym o jakies dokladniejsze okreslenie jesli mozna tzn pod ktory bezpiecznik bo zagladalem tam i nie jest to takie oczywiste przynajmniej dla mnie

janio
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał kolucho Zobacz post
    Prosilbym o jakies dokladniejsze okreslenie jesli mozna tzn pod ktory bezpiecznik bo zagladalem tam i nie jest to takie oczywiste przynajmniej dla mnie
    Dokładnie nie pamiętam który - jest tam chyba 8 bezpieczników - weź kontrolkę i sprawdź gdzie pojawia się plus po za zapłonie.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    śląsk
    Auto
    Mazda 2 SkyEnergy '19

Domyślnie

Witam !
    Usiłuje zamontować moduł ściemniający światła drogowe ( lub mijania ) SD-2, niestety coś mi to nie idzie bo jak podłączam przewód mający zasilić drogówki ( jedną z nich ) to załącza się zapłon ( tak, jak bym nacisnął przycisk start/stop ). Napięcia biorę ze skrzynki bezpiecznikowej przy akku, czyli + zapłonu, dwa do drogówek i masa, a sterujący z postojówki no mam taki efekt.
    Ktoś wie co robię źle ?

Napisałam do sprzedającego te moduły o schemat podłączenia w AR159, na razie nic nie mam, może koledzy doradzicie coś lub podeślecie schemat elektryczny świateł w mojej belli ?

Może ten moduł jest uszkodzony, nie wiem. Zawsze mogę go zwrócić i kupić inny.

Próbowałem też pod łączyć go od strony bezpieczników pod kierownicą, ale żadne ze świateł się niezaświeciły - podłączałam wkładając jednocześnie odizolowany przewów i końcówkę bezpiecznika aby sprawdzić czy wogóle moduł żyje, bezskutecznie

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kąty Wrocławskie.
    Auto
    159,1,9Jtdm 200KM, Giulia 2018 - 280KM, Stelvio 2021- 280KM

Domyślnie

"+" do zasilania musi być z bezp. który ma napiecie (jest taki w tej skrzynce) PO WŁACZENIU ZAPŁONU i musi działać.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    śląsk
    Auto
    Mazda 2 SkyEnergy '19

Domyślnie

Cytat Napisał kaz156 Zobacz post
    "+" do zasilania musi być z bezp. który ma napiecie (jest taki w tej skrzynce) PO WŁACZENIU ZAPŁONU i musi działać.
    Tak, działa jak podłączę wszystko "na pająka".
    Niestety, nie jestem w stanie zidentyfikować przewodów we wiązce z lamp drogowych bo kiedy podłączam próbnik to nawet jak wyjmę żarówkę z wtyczki to końce piszczą jakby były zwarte dp + i - akku: w skrzynce bezpiecznikowej zidentyfikowałem tylko przewód + po zapłonie ( pomarańczowy gruby w pomarańczowej wtyczce, kabli z "długich" nie byłem w stanie znaleźć ( po wyjęciu bez. oczywiście ).
    A najlepsze jest to, że kiedy odpiąłem wtyczkę z lampy i chciałem przedzwonić przewody to wszystkie są zwarte - rozumiem że dwa mogą być bo żarówek nie wyciągałem, ale one piszczały wszystkie ze sobą.

Dlatego proszę jakiś schemat okablowania przednich reflektorów i tej skrzynki bezpiecznikowej.;;

P.S.
    Wiem ,że schematy elektryczne są w elernie i dtm ale one działają na windowsie a tego nie używam.
    Niestety na maszynie wirtualnej elern się sypie dlatego proszę o te schematy ( nie z lenistwa )
    Ostatnio edytowane przez variatore ; 28-07-2013 o 09:54

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    śląsk
    Auto
    Mazda 2 SkyEnergy '19

Domyślnie

OK, moduł działa.
    Jak będę mieć chwilę napiszę tutka jak go zaintalować w 15 min.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kąty Wrocławskie.
    Auto
    159,1,9Jtdm 200KM, Giulia 2018 - 280KM, Stelvio 2021- 280KM

Domyślnie

przecież w tej skrzynce przy aku. są wszystkie potrzebne do podłączenia tego modułu bezpieczniki. Lokalizacja jest banalnie prosta, przed właczeniem zapłonu sprawdzam zwykłą kontrolką,które bezp. nie mają napięcia. Po włączeniu zapłonu wiem, który otrzymał prąd, włączam po kolei interesujące mnie światła i lokalizuję potrzebne do montażu modułu bezpieczniki.