Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy 12345678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 92

Temat: [156] obawy przed zakupem

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Ostrów Wlkp.
    Auto
    Alfa 145 1.4 TS

Domyślnie

Cytat Napisał Ka-Ka Zobacz post
    Heh.. Jeżeli mogę Ci coś poradzić to się nie nakręcaj bo nic z tego dobrego nie wyniknie i jedź z osobą, która będzie blokowała twoje emocje(zawsze są przy kupnie alfiny, a naciąć się jest bardzo łatwo).

Dziewczynę też można wybrać z rozsądku, lub z miłości. Jak wybierzesz z rozsądku, to każde odchylenie będzie irytowało. Dziewczynie wybranej z miłości wybaczysz wszystko.
    Takie porównanie mi się nasunęło

Użytkownik Maniak resoraków Avatar SAJKOR
    Mieszka w
    Jelenia Góra - Siedlęcin
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał krzysztofo Zobacz post
    Czy podłączenie do komputera może być istotne? co dzięki temu mógłbym się dowiedzieć?
    Jeśli nie, to udam się do normalnej stacji diagnostycznej.
    Komputer pozwoli Ci sprawdzić czy wystepuja jakieś błędy. Dodatkowo jak nikt nie miaszał to sprawdzisz przebieg, który może sie niewiele różnić od tego na wyświetlaczu. Ja mam na wyświetlaczy 107 tys a na kompie 114 tys. Jeszcze możesz aprawdić datę ostatniej modyfikacji oprogramowania, czyli kiedy ktos ostatnio grzebał w ustawieniach. Myślę, że to mogą być kluczowe tematy przy podjęciu decyzji.

A ta alfa co pawel2910 Ci pokazał - kierwa mało jest mozliwosci dobrania tych 3 koła gotówki? Pomyśl bo warta obejrzenia.

- - - Updated - - -

Dziewczynę też można wybrać z rozsądku, lub z miłości. Jak wybierzesz z rozsądku, to każde odchylenie będzie irytowało. Dziewczynie wybranej z miłości wybaczysz wszystko.
    AMEN. Też się chętnie pod tym podpiszę.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Ka-Ka
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    MAZDA RX-8 była:AR 159 SPORTWAGON 1.9JTDM/AR 156 Grigio Lipari 1.9 JTD M-jet Sportwagon

Domyślnie

Wszystko cacy tylko, żeby się nie okazała to miłość nie odwzajemniona. W przypadku alfiny może tak być, ty do niej z sercem, a tu nic ozdoba podwórka

Szukaj Pan 3 kafli i oglądaj tą na 17-tkach telefonach... Potem tak jak kolega pisał 17 telefony pójdą szybko...

Mieszka w
    Ostrów Wlkp.
    Auto
    Alfa 145 1.4 TS

Domyślnie

idąc tym tokiem można by spojrzeć jeszcze na tą:

http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-zar...C30000976.html - ode mnie z miejscowości, środek brzydki, można wymienić, a przód po lifcie. Niby klimatyzację trzeba tylko napełnić... taa na szczęście współpracuję z firmą od klimatyzacji, więc mogliby szybko sprawdzić. wydaje mi się, jakby wszystkie szczeliny były innych rozmiarów, a elementy niezbyt dobrze spasowane - Tydzień na forum i już jestem ekspertem.

Problem w tym, że nie chcę się zadłużać, bo już mam długi ratalne

Haha budżet na miesięczne naprawy oczywiście jest w postaci miesięcznej wypłaty. Jednakże przy zmożonych wydatkach zostałbym zmuszony do wyboru pomiędzy alfą, a dziewczyną... alfa młodsza :p

Użytkownik Maniak resoraków Avatar SAJKOR
    Mieszka w
    Jelenia Góra - Siedlęcin
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTD

Domyślnie

Faktycznie szczeliny jakieś dziwne. Ale co chcesz od środka. No nie ma pięknej skóry momo ale ja jeżdżę na welurze i bardzo sobie chwalę. Po prostu obejrzyj tą i tą niebieską i spokojnie porównaj. Przejedź się i zakochaj...

Cytuję:
    Jednakże przy zmożonych wydatkach zostałbym zmuszony do wyboru pomiędzy alfą, a dziewczyną... alfa młodsza :p
    Ja 156 kupiłem pierwszą jaką oglądałem :-) Co prawda mi się trafiła sympatyczna sztuka ale i tak wciągu miesiąca na prawie 2000 poleciałem.

Użytkownik Alfa i Omega
    Auto
    Alfa Romeo GT

Domyślnie

Ja 156 kupiłem pierwszą jaką oglądałem :-) Co prawda mi się trafiła sympatyczna sztuka ale i tak wciągu miesiąca na prawie 2000 poleciałem.
    Moja pierwsza kupiona była bez jazdy próbnej nawet, drewniana kierownicę miała he he Prawdziwa miłość od pierwszego itd.... No, ale potem .... szkoda gadać. Sponiewierała mnie finansowo jak cholera. Polecam kupić trochę droższą, ale jesli jest okazja pewniejszą. Drugą AR kupiłam od forumowicza, z pełną dokumentacją robionych napraw, zdjęciami i całą resztą. Powiem tak: opłacało się dać więcej i teraz bez stresu jeździć. Co za różnica czy teraz się troszkę zadłużysz i będziesz jeździł sprawdzonym autem, czy w przeciągu miesiąca wydasz tyle? Nia ma bata, żeby kupić auto w dobrym stanie za małą kasę. I tak dołożysz i tak, więc nie lepiej dołozyć teraz, sprzedać telefony i jeździć z bananem na twarzy?

Zresztą ta zasada sprawdziła się już dwukrotnie. Mam w rodzinie takiego, który kupił dużo taniej, a w tej chwili już mnie przebił cenowo
    Ostatnio edytowane przez Vanilia ; 25-07-2013 o 17:00

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pawel2910
    Auto
    Były: 156 2.4 JTD 02r. AR 159 2.4 JTDM 06r. Jest: Giulietta QV 12r.

Domyślnie

A ja nadal zostanę przy swoim, z tymi pieniędzmi co masz nie szukaj polifta nawet jak będzie się mieścić w twoim budżecie.

Użytkownik Alfa i Omega
    Auto
    Alfa Romeo GT

Domyślnie

Cytat Napisał pawel2910 Zobacz post
    A ja nadal zostanę przy swoim, z tymi pieniędzmi co masz nie szukaj polifta nawet jak będzie się mieścić w twoim budżecie.
    To też nie jest głupi pomysł. Lepiej dobrego przed FL niż kupa złomu po FL.

Mieszka w
    Ostrów Wlkp.
    Auto
    Alfa 145 1.4 TS

Domyślnie

Burzycie mi moją piękną wizję o wymarzonym samochodzie

Byłem teraz na oględzinach tej piaskowej Alfy z Ostrowa po FL za 10 900zł. Pojeździłem po okolicach. Chłopak kupił ją z Francji we wrześniu. Zawieszenie nie stuka, silnik chodzi cicho. Wszystko działa (oprócz klimy). Tapicerka na żywo nie jest taka zła Błotnik od strony kierowcy był malowany. ubezpieczona do września. kupuję i jeżdżę!
    Jutro do południa chce mu dać znać.
    Brać?

Co do mocy... czy to powinien być zrywny samochód? ja mam 1,4 i powyżej 3 tyś mogę stwierdzić, że delikatnie wciska w fotel (choć to i tak jest nadużycie), W tym samochodzie nie było tego efektu. Kolega ma fordowski 1,6 d i wciska, ojciec ma 1,9 tdi 130km i bardzo wciska. Tu przy 115KM nuda. Czy tak powinno być?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Ka-Ka
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    MAZDA RX-8 była:AR 159 SPORTWAGON 1.9JTDM/AR 156 Grigio Lipari 1.9 JTD M-jet Sportwagon

Domyślnie

Cytat Napisał 1kolo2 Zobacz post
    Zresztą ta zasada sprawdziła się już dwukrotnie. Mam w rodzinie takiego, który kupił dużo taniej, a w tej chwili już mnie przebił cenowo
    Kto to? może też znam

Burzycie mi moją piękną wizję o wymarzonym samochodzie
    Nie burzymy tylko sprowadzamy na ziemię

Nie zastanawia Ciebie to, że gość pisze :"Auto sprzedaję ponieważ dostałem firmowe auto i prywatnego na chwilę obecną nie potrzebuje."
    skoro nie potrzebuje to czemu pcha je za "psie pieniądze" ma inne i te spokojnie mógłby sprzedać po cenie rynkowej czekając chwilę...

Popytaj w swoim regionie może ktoś mógłby pojechać z tobą i ją sprawdzić, albo ktoś ma taki silnik, żebyś miał porównanie.

Brać?
    Na to pytanie nikt Ci nie odpowie(choć w głowie czekasz tylko na to słowo ). Opinie na temat zadbanych FL za 10-13K znasz i nie jest to tylko opinia 1 użytkownika.

Jeżeli chcesz zobaczyć jak jeździ taki 115KM to umów się z kimś z twojego regionu kto taki silnik ma. Wtedy będziesz miał porównanie.

p.s tylko nie pisz później proszę, że alfa jest awaryjna...
    Ostatnio edytowane przez Ka-Ka ; 25-07-2013 o 18:49