Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy 12345678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 92

Temat: [156] obawy przed zakupem

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pawel2910
    Auto
    Były: 156 2.4 JTD 02r. AR 159 2.4 JTDM 06r. Jest: Giulietta QV 12r.

Domyślnie

Ja pamiętam, że w 1.9 jtd 115KM było dość dynamicznie nie wiem jak można porównać turbo diesla do wolnossącej benzyny raczej nie, ale na pewno bardziej czuć moment w plecach.
    Co tu dużo mówić cieszę się, że udało Ci się znaleźć polifta w niskiej cenie i obyś długo jeździł, ale tak dodam, że na dzień dzisiejszy swojej raczej za 10 tys. nie oddam hehe Teraz dla porównania mógłbyś podlecieć jak masz niedaleko zobaczyć tą czarną za podobną cenę.
    Ostatnio edytowane przez pawel2910 ; 25-07-2013 o 18:47

Użytkownik Maniak resoraków Avatar SAJKOR
    Mieszka w
    Jelenia Góra - Siedlęcin
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTD

Domyślnie

Alfa Romeo to samochód który ma wzbudzać emocje czyli i pieścić zmysły i szargać nerwy. Kolega nie kupuje passata tylko Alfę. Nie sprowadzajcie go tak strasznie na ziemię. Każdy z nas ponosi koszta miłości do naszych aut i tak ma być, to ma sens. Jak wszystko będzie cacy to nie będzie jak się na Bellą pochylić i popieścić, a akurat dla mnie to największa frajda jeśli jestem w stanie coś na własną rękę upiększyć czy ulepszyć.

A tak spłycając to może faktycznie rozejrzyj za sprzętem przed FL ... ŻARTOWAŁEM bierz co Ci serce podpowiada.

Auto

Domyślnie

Przed fl jest ładniejsza hehe... ale zaraz dostanie mi się No dobra ale tył to na pewno ładniejszy

Użytkownik Alfa i Omega Avatar barsliw
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6

Domyślnie

Radzę Ci kolego żebyś poszukał auta wśród klubowiczów. Wiadomo, 100% pewności nigdy nie ma,ale zawsze to lepsze niż okazja u handlarza.
    Bo skoro chcesz kupić tanio od handlarza i on jeszcze musi zarobić to ile zapłacił za to auto w Reichu czy gdzieś tam??
    Ty dajesz 9.000pln, on zarabia z 1.500pln to wychodzi,że auto kosztowało 1800euro....wnioski nasuwają się same

Użytkownik Alfa i Omega Avatar szejk
    Mieszka w
    Zachodniopomorskie/Lubuskie
    Auto
    Alfa 159 2.4 210km Q4/159 2.0 JTDM TI

Domyślnie

Ja tam jestem zdania, że wszystko można doprowadzić do dobrego stanu, o ile przyzwoicie się kupi. Ja bym brał polifta jakiegoś i z czasem wszystko dopieścił.

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Berlin / Gliwice
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD 16V 140 KM

Domyślnie

Dosyc dlugo tu mieszkam (Niemcy) i jedno jest pewne.. Za 2 tys euro nawet zadbanego gulfa 3 nie kupisz..to nie prawda ze Niemca stac wiec tanio sprzedaje..

Gesendet von meinem LT18i mit Tapatalk 2

Użytkownik Alfa i Omega Avatar barsliw
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6

Domyślnie

Cytat Napisał Jackieee Zobacz post
    Dosyc dlugo tu mieszkam (Niemcy) i jedno jest pewne.. Za 2 tys euro nawet zadbanego gulfa 3 nie kupisz..to nie prawda ze Niemca stac wiec tanio sprzedaje..

Gesendet von meinem LT18i mit Tapatalk 2
    Prawdę rzeczesz!!

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Ka-Ka
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    MAZDA RX-8 była:AR 159 SPORTWAGON 1.9JTDM/AR 156 Grigio Lipari 1.9 JTD M-jet Sportwagon

Domyślnie

Cytat Napisał szejk Zobacz post
    Ja bym brał polifta jakiegoś i z czasem wszystko dopieścił.
    Jeżeli masz określony budżet, który wydałeś na auto i okaże się, że coś w silniku jest nie tak to chciałbym zobaczyć twoją minę jak samochód zostanie ozdobą podwórkową bo koszt nie będzie mały...

Nie chce kolegi zniechęcać do zakupu polifta bo widzę, że bardziej mu się podobają niż przed lifty(w sumie to go nawet rozumie) tylko szkoda, żeby kupił samochód do odrestaurowania... a za tą kwotę to już przedlifta w dobrym stanie się znajdzie, a po FL to nie oszukujmy się cudów nie ma, żeby ktoś w dobrym stanie oddał za psie pieniądze przecież wie co ma...

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Ostrów Wlkp.
    Auto
    Alfa 145 1.4 TS

Domyślnie

Cytat Napisał SAJKOR Zobacz post
    Alfa Romeo to samochód który ma wzbudzać emocje czyli i pieścić zmysły i szargać nerwy. Kolega nie kupuje passata tylko Alfę. Nie sprowadzajcie go tak strasznie na ziemię. Każdy z nas ponosi koszta miłości do naszych aut i tak ma być, to ma sens. Jak wszystko będzie cacy to nie będzie jak się na Bellą pochylić i popieścić, a akurat dla mnie to największa frajda jeśli jestem w stanie coś na własną rękę upiększyć czy ulepszyć.

A tak spłycając to może faktycznie rozejrzyj za sprzętem przed FL ... ŻARTOWAŁEM bierz co Ci serce podpowiada.
    Dziękuję Ci!

Sytuacja wygląda tak. Moja dziewczyna mówi "iiiiii ale śliczny musisz go mieć"
    A ja przecież dla niej wszystko zrobię

Szukałem samochodu wśród klubowiczów, ale nie znalazłem tego czego chciałem za tyle ile chciałem, co jest zrozumiałe.

Kupię dobrą bazę, którą będę dopieszczać.
    W zeszłym roku ładując średnio 1000zł miesięcznie w mojego Alfika, ani razu nie nie byłem zdenerwowany. No dobra ostatnio jak wydałem 2 tys na remont silnika, a łączna kwota przekroczyła 10 tys to raz powiedziałem, że mam go dosyć, co wzbudziło zdziwienie i poruszenie wśród znajomych. Ale kto takich kryzysów nie przechodził.

Pytanie:
    Czy spadek mocy może być spowodowany niesprawną turbiną? Silnik pracuje cicho, elegancko, nie dławi się, nie szarpie. podczas jazdy wspomniał, że turbina ładnie pracuje i było ją delikatnie słychać.

Tak czy siak... decyzję już chyba podjąłem

Auto

Domyślnie

Dlatego mówię, nie musisz jej kupować podjedź zobacz jak chodzi czarna, nie warto się napalać, będziesz miał jakieś porównanie. Chyba, że masz strasznie daleko.