Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: Fabryczne radio - Czy jest jakiś moduł USB

Użytkownik Ogier
    Auto
    alfa 156 Sportvagon 1.9JTD

Domyślnie Fabryczne radio - Czy jest jakiś moduł USB

Witam mam takie radio

czy jest możliwość podłączenia USB tanim kosztem a nie 300 zł za zmieniarkę,można podłączyć jakiś moduł tak jak kabel AUX? .Chciałbym jeszcze połączyć kable żeby po wyłączeniu zapłonu radio nie gasło które kable mam złączyć?. Następne pytanie brzmi jak naprawić wyświetlacz w tym radiu bo słabo wyświetla martwe pola są.
    Ostatnio edytowane przez Majkel ; 28-07-2013 o 09:09

Użytkownik Maniak resoraków Avatar krzyzie
    Mieszka w
    Wągrowiec/Rabowice
    Auto
    Alfa Giulia 2,0 280KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał mirek629 Zobacz post
    Chciałbym jeszcze połączyć kable żeby po wyłączeniu zapłonu radio nie gasło które kable mam złączyć?.
    Radio ma w opcjach ustawienie czasu wyłączenia po wyjeciu kluczyka - maksymalny czas to 90 minut więc myslę, że będzie to bezpieczniejsze niż opcja zupełnego nie wyłączania - kilka razy w drugim aucie zostawiłem właczone radio na całą noc, skutki przy słabszym akumulatorze oczywiste.

Następne pytanie brzmi jak naprawić wyświetlacz w tym radiu bo słabo wyświetla martwe pola są.
    U mnie pomogło rozkręcenie przedniego panela i delikatne poprawienie docisku, a bardziej profesjonalnie to już chyba jakiś serwis albo dobry elektronik.

możliwość podłączenia USB tanim kosztem a nie 300 zł za zmieniarkę,można podłączyć jakiś moduł tak jak kabel AUX?
    Nie weim czy nie wystarczyła by przejściówka MINI ISO - AUX, niestety nigdy nie testowane przeze mnie więc gwaracji nie daję.

Mam pytanie działa Ci telefon w radyjku?

pzdr
    krzyzie
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Zastrzega się prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny
    Alfa Giulia Veloce - 2,0 280KM

Użytkownik Maniak resoraków Avatar matezoma
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    166 3.2

Domyślnie

Kabel aux bedzie dzialal jezeli masz w radiu opcje emulatora zmieniarki. Poszukaj na forum instrukcji jak sprawdzic bo nie pamietam. Ale prosta sprawa, przy wlaczaniu radia przytrzymujesz dwa guziki, tylko ja nie pamietam ktore

Sent from my HTC Flyer P512

Mieszka w
    Wągrowiec/Rabowice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał matezoma Zobacz post
    Kabel aux bedzie dzialal jezeli masz w radiu opcje emulatora zmieniarki.
    W instrukcji jest pokazana możliwość włączenia/wyłaczenia funkcji AUX, niestety w moim radiu nie ma tej pozycji, byc może jest to spowodowane tym, że mam podłączona zmieniarkę.
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Zastrzega się prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

Użytkownik Maniak resoraków Avatar TriXter
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 20V 08'

Domyślnie

mozesz wymusic działanie zmierniarki przez timing trzymamie klawiszy on+src (moj przypadek nie powidoło się) kupił kabel z kosta mini iso i wyjsciem aux dodatkowo mostkowalem dwa piny i to też nie pomogło (podobno to działą z wybranymi radiem chyba wybrane lata tych modeli) jest jakiś modul balupunkta z wyjsciem pod urządzenia apple i działa ponoć
    Ostatnio edytowane przez TriXter ; 27-07-2013 o 13:15

Użytkownik Ogier
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał krzyzie Zobacz post
    Radio ma w opcjach ustawienie czasu wyłączenia po wyjeciu kluczyka - maksymalny czas to 90 minut więc myslę, że będzie to bezpieczniejsze niż opcja zupełnego nie wyłączania - kilka razy w drugim aucie zostawiłem właczone radio na całą noc, skutki przy słabszym akumulatorze oczywiste.

U mnie pomogło rozkręcenie przedniego panela i delikatne poprawienie docisku, a bardziej profesjonalnie to już chyba jakiś serwis albo dobry elektronik.

Nie weim czy nie wystarczyła by przejściówka MINI ISO - AUX, niestety nigdy nie testowane przeze mnie więc gwaracji nie daję.

Mam pytanie działa Ci telefon w radyjku?

pzdr
    krzyzie
    nie telefon nie działa bo nie mam takiej karty sim . JUż po ptakach przez przypadek uderzyłem srubokrentem w wyświetlacz lekko pękł i już prawie nic nie wyświetla teraz zostaje zmiana radia całkowita.Można włożyć te które orzy kierowcy na wejście na płyty te bez telefonu i innych cudów chodzi mi o takie czy będzie chodzić?

- - - Updated - - -

Użytkownik Maniak resoraków Avatar TriXter
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 20V 08'

Domyślnie

standardowe radio "jakieś tam marki" będzie działać tylko musisz kupic ramkę i zaleznie od producenta przejsciowki

Mieszka w
    Wągrowiec/Rabowice
    Auto

Domyślnie

JUż po ptakach przez przypadek uderzyłem srubokrentem w wyświetlacz lekko pękł i już prawie nic nie wyświetla
    A nie chcesz go odsprzedać po kosztach - u mnie nie działa telefon więc może z dwóch zrobiłbym jedno.
    Jak coś to daj znac na priv, chętnie je odkupię oczywiście w rozsądnej cenie
    pzdr
    krzyzie

Użytkownik Ogier
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał krzyzie Zobacz post
    A nie chcesz go odsprzedać po kosztach - u mnie nie działa telefon więc może z dwóch zrobiłbym jedno.
    Jak coś to daj znac na priv, chętnie je odkupię oczywiście w rozsądnej cenie
    pzdr
    krzyzie
    .Nie daje gwaracji że i u mnie działa bo nie sprawdzałem ,a jaką tam kartę się wkłada.Ale chciałbyś bez zmieniarki?

- - - Updated - - -

ja je rozkręcałem jak wymienisz przód to będzie chodzić bo wyświetlacz jest z płytką

Administrator ds. społecznych Fachowiec Avatar Majkel
    Mieszka w
    Koszalin, Gdynia
    Auto
    Ducati Hypermotard 796
    Alfa Romeo Brera 3.2 V6 JTS Q4
    Wcześniej:
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8V 160KM
    Alfa Romeo 156 Crosswagon Q4
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 110CV
    Alfa Romeo 147 2.0 16V Selespeed
    Alfa Romeo Spider 916 1.8 16V