ja dzis ]:-> oby sie wszystko udalo
ja dzis ]:-> oby sie wszystko udalo
Termin ustalony na 6 sierpnia![]()
Witam.
Więc ja się wypowiem na temat wrażeń po pobycie w firmie ''cinsoft''
Prócz tego że nawigacja z konsternacji w drodze powrotnej poszła pod młotek kiedy po raz któryś znalazłem sie w lesie na drodze bez asfaltu podróż minęła w miare przyjemnie ( szczególnie w drodze powrotnej). A najbardziej rozbawiło mnie to że przeoczyłem autostradę
Zabiegi:
EGR OFF , DPF wywalony , CHIP
Najdłużej zeszło u tłumikarza, Ale to pewnie za sprawa tego że zostawiłem atrape/puche po filtrze DPF - ogólnie chłopaki robią robotę taśmowo
Następnie strojenie:
Seria: Miało być dowodowo/katalogowo 115 km, a wyszło 128 km i 280 Nm - także bonus fabryczny był
Po modzie pierw : 152 km i w dodatku z turbo dziurami.
Ostatecznie : 161 km i 330 Nm
Wiecej nie próbowaliśmy ze względu na niewymieniony rozrząd L
Plusy jakie zaobserwowałem:
Lepsze przyśpieszenie, mniejsze spalanie (0.6l/100 sprawdzone na trasie ponad 400km ), czuć że silnik już nie meczy się z tą budą i że auto zrzuciło jak by z 200kg.
Podsumowując : Jestem baaaaaaaaardzo zadowolony. Program dosłownie jak podemnie. Wszystko ładnie fajnie i przyjemnie a kiedy tego ja chcę auto pokazuje pazur. Z reguły jeżdżę spokojnie. Także to mi wystarcza, choć nie powiem 161km to takie minimum dla tego auta. Pozdrawiam Pana Marcina z Cinsoft’u , widać że ma pojęcie o czym mówi i widać fach w ręku. ( PS. Rozrząd zamówiony i mechanik umówiony)
![]()
Ktoś z Was w tej turze będzie modyfikował, zwiększał moc w 1.9jtd 8v? Opiszcie swoje odczuciaa, jestem coraz bardziej przekonany i z chęcią na następną turę się przyszykujee, ale waszych opinii z chęcią posłucham![]()
Poczytaj cały temat, bo większość, łącznie ze mną byli chyba 8vTylko w różnych wariantach mocy początkowej.
Ja jestem mega zadowolony, a poszło tylko 155 koni, można więcej. Na pewno nie jest to tylko moc na wykresie. Ja niedługo jadę drugim samochodem, oba to 1,9 JTD 8 V. Na razie czekam na odpowiedź od Cinka czy da radę podjechać w tej turze, czy trzeba czekać na następną.Moment widać teraz przy prawie każdym wyprzedzaniu, a do tego mi to było potrzebne. Wyścigów spod świateł nie prowadzę to pod tym względem nie wiem![]()
Nie no mi też o to chodzi, żeby na drodze było bezpiecznie i manewry były szybko wykonywane. Myślę że takie parametry są wystarczające do tego by się w miarę szybko a co najważniejsze - bezpiecznie i bezstresowo podróżować bo naszych drogach.![]()
Kuba... przypuszczam, że moje Stilo było po chipowaniu, bo nie wierzę, że miało tylko 115 ... Przyznam, że to fruwało![]()
No opowiadałeeś, moje i też mogłoby się nauczyć fruwaać![]()