Czy ktoś próbował bawić się Parrotem Asteroid Smart?: http://www.parrot.com/pl/produkty/as...asteroid-smart
Cena urządzenia wpolsce co prawda jest dość wysoka natomiast wpełni działający Android 2.3 i jakość Parrota (mam ich zestaw głośnomówiący i w prównaniu do standardowego B&M montowanego w grupie fiat urządzenie jest o wiele lepsze) zachęca
Jedyny mankament tego urządzeni to brak CD... ale jakoś nie pamiętam żebym używał przez ostatnie 3 lata ;-)
AR 159 2.4 Q4, Ti '09 Sedan
A ja mam pytanko dotyczące connecta. Mam u siebie właśnie connecta z nawigacją i do tej pory w ogóle nie zastanawiałem się nad zmianą. Teraz zobaczyłem Parrot'a Asteroid Smart i szczerze mówiąc wygląda to świetnie. Czy ktoś z Was zmieniał connecta na jakieś inne 2dinowe radio? Jak to wygląda z ramką i czy mógłbym prosić o fotki? Czy całość menu które mam w connectcie "przeskakuje" po jego wyjęciu i zastąpieniu innym radiem na sterowanie z przycisku "menu" przy kierunkowskazach?
Z góry dzięki za info
Rtb78 zastanawiam sie tez nad GMSem powiedz jak działa zestaw głośnomówiący i parowanie stacji z telefonamim. Czy jakość rozmów jest zadowalająca?, Jak ze sterowaniem z kierownicy?, Czy korzystasz może ze wstecznej kamery? I w końcu jak spisuje się nawigacja.
Wreszcie jakaś fotka! Wygląda naprawdę nieźle. Ale cały czas, podobnie jak kolegę wyżej, nurtuje mnie kompatybilność z przyciskami na kierownicy.
Czy w ogole teraz jest sens rozwazac kupno sprzetu na systemie Windows CE? Nie lepiej od razu wybrac cos na andoroidzie z powodu roznosci aplikacji i mozliwosci rozwoju samej platformy. Windows CE był fajny (sam sporo korzystałem) ale 5-8 lat temu....
Jesli chodzi o Parrot Asteroid Smart - ciekawy i bardzo obszerny test jest na toms hardware oraz bardzo przecietny video test na onecie.
Niestety mnie nie przkonaly testy, hardware troche za stary, android 2.3. W momencie kupna sprzet juz ma nie male ograniczenia...
Ostatnio edytowane przez Tunio ; 02-08-2013 o 13:59
Zacznę od zestawu głośnomówiącego - u mnie w zestawie z radiem był mały głośnik który przełożyli mi nad lewym słupkiem i znajduję się z lewej strony "daszka" słonecznego. Korzystam z aparatu S.Xperia, wchodzę do auta i włączam Bloot. i praktycznie w ciągu kilku sek. radio przechwytuje tel. , ostatnie poł. itp., jakość na głośnikach bez zastrzeżeń - głośność regulowana pokrętłem podobnie jak jasność np w nocy nie trzeba grzebać w ustawieniach. Sterowanie w kierownicy jakieś 300 zł mi powiedzieli będę raczej zakładał ale na razie wydatki wakacyjne mnie czekają (podobno nie ma z tym większego problemu. Oferowano mi również kamerę cofania uruchamianą przy wbiciu wstecznego (montowaną w jedno z podświetleń tablicy ale ja osobiście nie lubię takich rozwiązań wolałbym już chyba przewiercić gdzieś zderzak)- poza tym mam czujniki z przodu i tyłu Z kolei nad prawym głośnikiem (w desce) mam zamontowaną antenę (też w komplecie była do navi- ale inne miejsce też pewnie się będzie nadawać). Cóż nawigacja z automapą chyba nie wymaga komentarza, poprostu działa (wycisza chodzące radio podczas nadawania komunikatów). Ale dla mnie największą frajdą jest zgrywanie z YT teledysków (zgrywanie trochę trwa ale później fajny efekt wszystkie najnowsze teledyski w naprawdę niezłej jakości śmigają mi na fabrycznych głośnikach - w salonie nie mogli uwierzyć że to seryjne głośniki). Jeżdżę już już chyba z tym "ustrojstwem" trzeci miesiąc i na razie wszystko ok(odpukać). Mam nadzieję że temat wyczerpałem. Jak ktoś będzie w mojej okolicy to zapraszam na kawę i oględziny.
Ps. Podczas montażu wypiąłem centralkę B&M ze względu że nie było gdzie jej upchnąć za mało miejsca z tyłu i to był błąd - zaczął migać przebieg auta - myślałem że będę musiał osiować ale wystarczyło podpięcie jej znowu i znalezienie jej nowego miejsca - trochę się trzeba pomęczyć ale jest to wykonalne. Przypomniało mi się jeszcze jedno czego mi barkuje, łącza z netem abym mógł mieć w automapie bieżące wiadomości o korkach, gdyby to było byłbym już chyba w niebo wzięty![]()
Ostatnio edytowane przez rtb78 ; 03-08-2013 o 08:41
Ja tez ostro szukam fajnego radia 2Din i niestety wybór jest bardzo mały, windows CE nie jestem w stanie zaakceptować wiec w grę wchodzi tylko coś z Adroidem i prawdopodobnie kupię Parrota Smart do swojej brery, tym bardziej że jest sterowanie z kierownicy kompatybilne z alfami.
https://www.youtube.com/watch?v=r6WF6XJ3mdM
https://www.youtube.com/watch?v=d2f1dFan_00
https://www.youtube.com/watch?v=e-UDPcs2KQY
graficznie sobie dopasuje do autabo standardowy motyw nie powala.
Ostatnio edytowane przez sagat ; 03-08-2013 o 09:39
W tym pierwszym linku autor twierdzi, że nie wszystkie przyciski działają. Myślę o zmianie radia, i zależy mi właśnie na działaniu wszystkich przycisków. Mam nadzieję, że się to zmieni bardzo szybko, a może jest to kwestia doboru odpowiednich kabli/adapterów. Na francuskim forum Alfy http://www.alfaromeo-online.com/foru...steroid-smart/ opinie są dobre, niestety również wg właściciela nie wszystkie przyciski działają oraz z tego co zrozumiałem jesteśmy zmuszeni używać dołączonej anteny GPS (choć to akurat wielkim problemem nie jest, aczkolwiek po co dokładać coś co już jest w samochodzie).