Strona 20 z 181 PierwszyPierwszy ... 10111213141516171819202122232425262728293070120 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 1804

Temat: Co myślicie o chińskim radiu z odtwarzaczem DVD, GPS i DVB-T zamiast fabrycznego?

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Wuwua
    Auto
    była 145 1.6TS jest Mito 1.4TB 120KM

Domyślnie

Cytat Napisał Myszkin Zobacz post
    Odświeżę temat:

@rtb78 - czy mógłbyś wrzucić fotki z GMS w Twojej 159 ?

@szewi - masz może namiary na tego sprzedawcę z Marek ? Siakoś nie mogę gościa namierzyć...
    podpinam się do prośby kolegi Myszkin

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Amsterdam / Wodzisław Śląski
    Auto
    AR 159 2.4 Q4 Ti

Domyślnie

Czy ktoś próbował bawić się Parrotem Asteroid Smart?: http://www.parrot.com/pl/produkty/as...asteroid-smart

Cena urządzenia wpolsce co prawda jest dość wysoka natomiast wpełni działający Android 2.3 i jakość Parrota (mam ich zestaw głośnomówiący i w prównaniu do standardowego B&M montowanego w grupie fiat urządzenie jest o wiele lepsze) zachęca

Jedyny mankament tego urządzeni to brak CD... ale jakoś nie pamiętam żebym używał przez ostatnie 3 lata ;-)
    AR 159 2.4 Q4, Ti '09 Sedan

Użytkownik Maniak resoraków Avatar rtb78
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0 JDTm 170km

Domyślnie

Witam Panowie. Odświeżam kotleta. Pstryknąłem fotkę. Jeżdżę i jestem jak na razie bardzo zadowolony. Zgrywam teledyski z YT i śmigają super, nie porównanie lepiej niż seria. Teraz nie wyobrażam sobie jazdy bez stacji multi. Jak ktoś raz zamontuje to już nie założy normalnego radia.Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	DSC_0232.jpg
Wyświetleń:	618
Rozmiar:	45.9 KB
ID:	103319

Użytkownik Świeżak Avatar wit_maj
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Stelvio 2.0 TB, Brera 2.4 jtdm Q-Tronic, 159 1.9 jtdm Q-Tronic, GTV 2.0 T.Spark

Domyślnie

A ja mam pytanko dotyczące connecta. Mam u siebie właśnie connecta z nawigacją i do tej pory w ogóle nie zastanawiałem się nad zmianą. Teraz zobaczyłem Parrot'a Asteroid Smart i szczerze mówiąc wygląda to świetnie. Czy ktoś z Was zmieniał connecta na jakieś inne 2dinowe radio? Jak to wygląda z ramką i czy mógłbym prosić o fotki? Czy całość menu które mam w connectcie "przeskakuje" po jego wyjęciu i zastąpieniu innym radiem na sterowanie z przycisku "menu" przy kierunkowskazach?
    Z góry dzięki za info

Użytkownik Embrion Avatar artec
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm

Domyślnie

Rtb78 zastanawiam sie tez nad GMSem powiedz jak działa zestaw głośnomówiący i parowanie stacji z telefonamim. Czy jakość rozmów jest zadowalająca?, Jak ze sterowaniem z kierownicy?, Czy korzystasz może ze wstecznej kamery? I w końcu jak spisuje się nawigacja.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm 16v

Domyślnie

Wreszcie jakaś fotka! Wygląda naprawdę nieźle. Ale cały czas, podobnie jak kolegę wyżej, nurtuje mnie kompatybilność z przyciskami na kierownicy.

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    159 2.0 JTDM SW

Domyślnie

Czy w ogole teraz jest sens rozwazac kupno sprzetu na systemie Windows CE? Nie lepiej od razu wybrac cos na andoroidzie z powodu roznosci aplikacji i mozliwosci rozwoju samej platformy. Windows CE był fajny (sam sporo korzystałem) ale 5-8 lat temu....

Jesli chodzi o Parrot Asteroid Smart - ciekawy i bardzo obszerny test jest na toms hardware oraz bardzo przecietny video test na onecie.
    Niestety mnie nie przkonaly testy, hardware troche za stary, android 2.3. W momencie kupna sprzet juz ma nie male ograniczenia...
    Ostatnio edytowane przez Tunio ; 02-08-2013 o 13:59

Użytkownik Maniak resoraków Avatar rtb78
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0 JDTm 170km

Domyślnie

Zacznę od zestawu głośnomówiącego - u mnie w zestawie z radiem był mały głośnik który przełożyli mi nad lewym słupkiem i znajduję się z lewej strony "daszka" słonecznego. Korzystam z aparatu S.Xperia, wchodzę do auta i włączam Bloot. i praktycznie w ciągu kilku sek. radio przechwytuje tel. , ostatnie poł. itp., jakość na głośnikach bez zastrzeżeń - głośność regulowana pokrętłem podobnie jak jasność np w nocy nie trzeba grzebać w ustawieniach. Sterowanie w kierownicy jakieś 300 zł mi powiedzieli będę raczej zakładał ale na razie wydatki wakacyjne mnie czekają (podobno nie ma z tym większego problemu. Oferowano mi również kamerę cofania uruchamianą przy wbiciu wstecznego (montowaną w jedno z podświetleń tablicy ale ja osobiście nie lubię takich rozwiązań wolałbym już chyba przewiercić gdzieś zderzak)- poza tym mam czujniki z przodu i tyłu Z kolei nad prawym głośnikiem (w desce) mam zamontowaną antenę (też w komplecie była do navi- ale inne miejsce też pewnie się będzie nadawać). Cóż nawigacja z automapą chyba nie wymaga komentarza, poprostu działa (wycisza chodzące radio podczas nadawania komunikatów). Ale dla mnie największą frajdą jest zgrywanie z YT teledysków (zgrywanie trochę trwa ale później fajny efekt wszystkie najnowsze teledyski w naprawdę niezłej jakości śmigają mi na fabrycznych głośnikach - w salonie nie mogli uwierzyć że to seryjne głośniki). Jeżdżę już już chyba z tym "ustrojstwem" trzeci miesiąc i na razie wszystko ok(odpukać). Mam nadzieję że temat wyczerpałem. Jak ktoś będzie w mojej okolicy to zapraszam na kawę i oględziny.
    Ps. Podczas montażu wypiąłem centralkę B&M ze względu że nie było gdzie jej upchnąć za mało miejsca z tyłu i to był błąd - zaczął migać przebieg auta - myślałem że będę musiał osiować ale wystarczyło podpięcie jej znowu i znalezienie jej nowego miejsca - trochę się trzeba pomęczyć ale jest to wykonalne. Przypomniało mi się jeszcze jedno czego mi barkuje, łącza z netem abym mógł mieć w automapie bieżące wiadomości o korkach, gdyby to było byłbym już chyba w niebo wzięty
    Ostatnio edytowane przez rtb78 ; 03-08-2013 o 08:41

Użytkownik Ogier Avatar sagat
    Mieszka w
    Piaseczno/Warszawa
    Auto
    AR Brera 3.2 v6 Q4 skyview

Domyślnie

Ja tez ostro szukam fajnego radia 2Din i niestety wybór jest bardzo mały, windows CE nie jestem w stanie zaakceptować wiec w grę wchodzi tylko coś z Adroidem i prawdopodobnie kupię Parrota Smart do swojej brery, tym bardziej że jest sterowanie z kierownicy kompatybilne z alfami.

https://www.youtube.com/watch?v=r6WF6XJ3mdM
    https://www.youtube.com/watch?v=d2f1dFan_00
    https://www.youtube.com/watch?v=e-UDPcs2KQY

graficznie sobie dopasuje do auta bo standardowy motyw nie powala.
    Ostatnio edytowane przez sagat ; 03-08-2013 o 09:39

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm 16v

Domyślnie

W tym pierwszym linku autor twierdzi, że nie wszystkie przyciski działają. Myślę o zmianie radia, i zależy mi właśnie na działaniu wszystkich przycisków. Mam nadzieję, że się to zmieni bardzo szybko, a może jest to kwestia doboru odpowiednich kabli/adapterów. Na francuskim forum Alfy http://www.alfaromeo-online.com/foru...steroid-smart/ opinie są dobre, niestety również wg właściciela nie wszystkie przyciski działają oraz z tego co zrozumiałem jesteśmy zmuszeni używać dołączonej anteny GPS (choć to akurat wielkim problemem nie jest, aczkolwiek po co dokładać coś co już jest w samochodzie).