WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
166 2.4 JTD '00 - była
164 2.0 V6 TB '91 - była
156 1.9 JTDm '04 - już nie
156 1.8 TS '00 - juz nie ma
164 2.0 V6 TB '93 - jest
Spider 2.0 TS '01 - w dobrych rękach
MIlano Verde 3.0 '87 - Ha!
Do tego Golf 7, 2xRenault 16, Pontiac Executive, Fiat 127 Sport, 2xMaserati Biturbo, 2xGeo Storm, Mini Classic 35, Datsun Violet, Fiat 124 Spider...
Na co te 8 tysięci? Pytam z czystej ciekawości.
ex Alfa Romeo GT JTD Q2 http://www.forum.alfaholicy.org/nasze_belle/98036-gt_1_9jtd_q2_kompot.html
166 2.4 JTD '00 - była
164 2.0 V6 TB '91 - była
156 1.9 JTDm '04 - już nie
156 1.8 TS '00 - juz nie ma
164 2.0 V6 TB '93 - jest
Spider 2.0 TS '01 - w dobrych rękach
MIlano Verde 3.0 '87 - Ha!
Do tego Golf 7, 2xRenault 16, Pontiac Executive, Fiat 127 Sport, 2xMaserati Biturbo, 2xGeo Storm, Mini Classic 35, Datsun Violet, Fiat 124 Spider...
Jeśli zaakceptujesz fakt, że auto jest całe malowane (średnio ładnie), w dodatku do lekkich poprawek, ma wnętrze wymagające ostrej estetyki, oraz trzeba w niej wykonać conajmniej wymianę rozrządu, naprawę kolektora ssącego, inspekcję układu wtryskowego, posadzić to na sensownych oponach i modlić się, żeby sprzęgło i dwumasówka żyły długo i szczęśliwie - to możesz zostać zadowolonym nabywcą tego pojazdu. Dla mnie wpadnie w niego z 8 kawałków bez dwóch zdań, zwłaszcza, że w lepiej (na pierwszy rzut oka) utrzymane 159 ludzie wkładali w skali 3-4 miesięcy eksploatacji większe kwoty.
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
Oprócz tego malowania to cena adekwatna do stanu, jak to zwykle bywa. Ktoś kupi za 40 i dołoży 2, a ktoś inny za 32 a brakujące 10 uzupełni w innym czasie. Nie jest ot zasadą oczywiście. Wypróbowałem już obydwie ścieżki i stwierdzam, że nr 2 zapewnia większy spokój ducha![]()
ex Alfa Romeo GT JTD Q2 http://www.forum.alfaholicy.org/nasze_belle/98036-gt_1_9jtd_q2_kompot.html
szczerze sądzę że 2 opcja jest też lepsza , lecz nie przesadzając z tą niską ceną , auto jak dla mnie moze mieć stłuczkę itd lecz musi być dobrze zrobione i blacha musi być zdrowa , mechanika jest do zrobienia z wyglądem jest gorzej (oczywiście wyłączając silnik ,bo jak serducho w słabej kondycji to już kaplica)
Byłem w tym komisie ale po nic konkretnego tylko tak się wstępnie rozejrzeć bo miałem po drodze.
Oglądałem czerwoną 159 SW i właśnie miałem wrażenie że mogła być malowana, jakoś tak klapka wlewu paliwa odstawała od reszty(ranty wewnętrzne) ale nic nie sprawdzałem, chyba nie działała w niej również klima.
Generalnie mają tam koło 20 Alf z cztery 159.
Przebieg przynajmniej w trakcie rozmowy będzie dopisany do umowy.
Z autem można podjechać na diagnostykę w Proszowicach lub po opłaceniu(ubezpieczenia, paliwa?, w sumie nie dopytałem) do KrK ASO czy gdzie tam się chce. Już nie pamiętam ale chyba mozna też podjechać ze swoim komputerem i podpiąć.
Sam plac estetyczny, budynek nowy i sprawia dobre wrażenie ale auta dokładnie nie badałem.
Była: 156 1.9JTD SP3