Po co robić przerwy?? A w zimie mozna stosować tylko zależy od temperatury. Orlenowskie maja temperaturę plyniecia około -30*C więc niech każdy sobie sam odpowie kiedy zalewac a kiedy nie...
Niektóre maja temp. płyniecia około -20*C
Pozdrawiam![]()
Po co robić przerwy?? A w zimie mozna stosować tylko zależy od temperatury. Orlenowskie maja temperaturę plyniecia około -30*C więc niech każdy sobie sam odpowie kiedy zalewac a kiedy nie...
Niektóre maja temp. płyniecia około -20*C
Pozdrawiam![]()
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Zabrałem głos bo wzburzyła mnie teoria o tym, że lotos 2t nie nadaje się do aut z dpf. Bardziej martwiło by mnie lanie oleju mineralnego jeśli chodzi o same końcówki wtryskiwaczy jakim jest zwykły mixol, bo już kiedyś zapieczoną końcówke widziałem, a właściciel cały czas lał mixol, tylko że on też zbytnio nie odmierzał ile wlać - jak to się mówi lał na pałe. Po jakimś czasie (kilka miesięcy) silnik zaczał klepać niemiłosiernie, aż serce bolało tego słuchać. Stąd ja leje tylko półsyntetyki o niższej temp. zapłonu - bo jak wiemy niektóre mają temp. zapłonu porównywalną z syntetycznymi, czego też bym raczej nie polecał - jeśli chodzi o wysoką temp. załponu.
Odnośnie zimy to robie tak. Tankuje pełny bak tj. 63l (tyle da się upchnąć w 156), po czym dolewam 250ml oleju 2T + preparat z K2 (antyżel) (nie pamiętam dokładnie ile) = cała zima mimo, iż u nas ostatnio było rekordowo - 34st.C przejeździłem i odpalałem bez stresu![]()
Dołączam do grona ,,testujących". Zakupiony 2T to STATOIL 2-T way Low Smoke semi synhetic. Zgodnie kartą charakterystyki temp zapłonu ma > 61C. Dobry wybór czy lepiej następnym razem postawić na inny 2T?
Spojrzałem w kartę charakterystyki Lotosu 2T semi i tam stoi jak byk, że temp. zapłonu to 100c. Nie po raz pierwszy widzę takie nieścisłości w opisach. Uwaga, nie czepiam się tego Lotosu![]()
A ja wczoraj zakupiłem w Orlenie i zalałem 250 ml. na baczek i będziemy nasłuchiwać![]()
Ja pierdziele.... nie możecie kupić porządnego oleju do 2T? Wymieniłem kilka stron wcześniej kilka światowych marek które produkują w pełni syntetyczne oleje smarujące o wiele lepiej niż ten zasrany Orlen 2T czy Lotos 2T. Idźcie Panowie z duchem czasu a nie zatrzymaliście się w czasach PRLu. Ja nie macie pod blokiem sklepu z olejami to wpadnijcie do sklepu motocyklowego i zamówcie jakąś ekstraklasę do silników wyczynowych (może być też o zapachu truskawki czy jabłka jak ktoś woli, może być do dozownika lub do zbiornika). Chyba, że chcecie zalewać tymi pseudo syntetycznymi szczynami Wasze blisko 200-konne silniki.
Nawet w swojej WSK M06B1 z 68 roku, Jawie z 55 roku i chińskiej kosie spalinowej stosuję pełen syntetyk. Pięknie smaruje, czyste denka tłoków i zerowy nagar w komorze spalania.