Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Temat: Alfa Romeo 156

ViP Alfa i Omega Avatar rdk_
    Mieszka w
    [ Płock ]
    Auto
    AR 159 [2.4 JTDm 20v]

Domyślnie

Cytat Napisał melek_italia
    Ile km zrobila na gazie i ile ma ogolnie?
    ogolnie troche ponad 190. 000 na LPG powiem szczerze ze nie mam pojecia ile nakrecila :roll:

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

Turbina się nie męczy , zwłaszcza jak masz intercooler ,możesz jechać długi czas z maksymalnymi prędkościami , tylko chodzi o to żeby spokojnie rozgrzać zimny silnik , a po jeździe odczekać aż wytraci prędkość - trochę to irytujące , ale idzie się przyzwyczaić .
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Skawina/obok wsi Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 145, 1.4T.S 1997r.

Domyślnie

moj T.S nie bierze w ogole oleju a jezdze dluuugie trasy. Czasem sie trafi zajechany egzemplarz wtedy ejst skarbonka, ale nie popadajmy w skarjosci ze ALfa to shit. Kazde kilku/kilkunastoletnie auto ma swoje wady i ma prawo sie psuc, szczegolnie jesli bylo zle uzytkowane i zajezdzane

arczimi
    Gość

Domyślnie

Krótko i zwięźle . Jeżeli chcesz benzynę to tylko i wyłącznie 1.8 albo 2.5 litra. Ale ja polecam diesla. Moja wypowiedź oparta jest na długoletnim siedzeniu na różnych forach oraz opiniach mechaników i znajomych. Jak się komuś nie podoba niech nie czyta Pozdrawiam.

Mieszka w
    [ Płock ]
    Auto
    AR 159 [2.4 JTDm 20v]

Domyślnie

Naturalnie ze minimum 1.8 ale tyle sie naczytalem a TS ze :shock: kto ma chwali kto ma inne silniki to gani .. Najwiecej do myslenia daje mi ten LPG .. NIby auto salonowe serwisowane ladnie pracujeale zeby to niebylo przez miesiac.. A kupic padlo to nie problem :?
    Anonima Lombarda Fabbrica Automobili

Alfa Romeo 156 [1.8 T.S 16v 144HP 2001r ] SPORTPACK / Berilna / 2008-2011r
    Alfa Romeo 156 [2.4 JTD 10v 136HP 1999r ] SPORTPACK / Berilna / 2011 - .....
    Alfa Romeo 159 [2.4 JTDm 20v 200HP 2007] SPORTWAGON / 2018-.....

tomkap
    Gość

Domyślnie

Skoro mowa o silniku TS i jego wadach, należy do tego wszystkiego dodać że naprawy są dość utrudnione. Wymiana alternatora albo pompy wspomagania to nie lada wyczyn. Inni producenci potrafili te elmenty umieścić u góry silnika pod ręką. To samo dotyczy czujnika obrotowego wału i wałka rozrządu. Ten drugi by wymienic trzeba zdemontowac rozrząd, a przecież mogł by być przed kołem pasowym, a nie za nim.
    Podsumowując; elektronika araz osprzęst jest mało trwały, za to silnik pięknie się kręci uzyskując dużą moc w stosunku do pojemności, dając tym sporo frajdy z jazdy.
    Dlatego też mimo pewnych braków Alfę warto kupić, bo z pewnością gdyby była bez wad kosztowała by dwa razy tyle.

Mieszka w
    [ Płock ]
    Auto
    AR 159 [2.4 JTDm 20v]

Domyślnie

tu jest ogloszenie co sadzicie ??

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C6809301
    Anonima Lombarda Fabbrica Automobili

Alfa Romeo 156 [1.8 T.S 16v 144HP 2001r ] SPORTPACK / Berilna / 2008-2011r
    Alfa Romeo 156 [2.4 JTD 10v 136HP 1999r ] SPORTPACK / Berilna / 2011 - .....
    Alfa Romeo 159 [2.4 JTDm 20v 200HP 2007] SPORTWAGON / 2018-.....

melek_italia
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał radooo
    Dla mnie frajerowka spojler i korek od lpg,jakos mnie to kole w oczy.

Mieszka w
    [ Płock ]
    Auto
    AR 159 [2.4 JTDm 20v]

Domyślnie

Cytat Napisał radooo
    no pletwa do demontazu by poszla o ile nie jest przewiercona i montowana na sruby :? .. nie wiem na jakiej zasadzie to sie tam trzyma wiec .. ale to nie o spojler chodzi :wink:

melek_italia
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał radooo
    Cytat Napisał radooo
    no pletwa do demontazu by poszla o ile nie jest przewiercona i montowana na sruby :? .. nie wiem na jakiej zasadzie to sie tam trzyma wiec .. ale to nie o spojler chodzi :wink:
    Jak udokumentowany przebieg to mozna przypuszczac ze mial ja kolo z hajsem i nie bal sie wydatkow,wiec raczej zadbana.Trudno tak po zdjeciach.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia