Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Alfa 159 z Olkusza

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Była: honda civic VII, jest: Alfa 159 8V SW

Domyślnie Alfa 159 z Olkusza

Panowie! Wydaje mi się, że jestem u kresu poszukiwań samochodu i to auto jest jeszcze jedynym, które mogłoby stanowić konkurencję i którego nie udało mi się sprawdzić. I drażni, i kusi. Wiem, że Olkusz ma złą sławę, ale... Czy ktokolwiek wie może cokolwiek o tym aucie? Czy komuś coś się nie podoba w ogłoszeniu? Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...
    Dzięki za jakiekolwiek podpowiedzi.

http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-150...C30142946.html

VIN: ZAR93900007226370

Pozdrawiam

Użytkownik Znawca Avatar kowal78
    Mieszka w
    100lica
    Auto
    AR 159 Q-tronic 2009

Domyślnie

Dwie rzeczy rzucają się w oczy, a mianowicie wytarta kiera i cena. Ale to o niczym tak naprawdę nie świadczy. Przynajmniej ta kiera. Ogólnie cena mocno okazyjna, nawet jeśli do opłat.

Użytkownik Rowerzysta Avatar AlfaLuca
    Mieszka w
    Łomża-Ostrołęka
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.0 Twin Spark

Domyślnie

Witam, no ogólnie auto na ZDJĘCIACH auto wygląd ok, cena faktycznie możę troche okazyjna ale to nic złego, kierownica jak na 135 tys km no to troche dużo wytarta, ale to może tylko na zdjęciach tak wygląda. Blacharka wygląda ok, różnice w szparach nie rzucają się w oczy Nie jestem z woj Małopolskiego i nie wiem dlaczego Olkusz jest okryty złą sławą, możę te auto jest naprawde ok :0 Pozdrawiam i Zycze rozsadnego wyboru ;]

Użytkownik Embrion
    Auto
    alfa 159

Domyślnie

Witam,
    oglądałem to auto i raczej mnie nie zachwyciło.
    Kiera faktycznie bardzo wytarta, dodatkowo pod chodnikiem kierowcy, w podłodze wytarte są dziury.
    Ogólnie auto zaniedbane, co do stanu technicznego nie czuje się kompetentny, aby się wypowiadać.

Nahta piszesz, że jesteś u kresu poszukiwań. Możesz się podzielić, które auta już oglądałęś?
    Ja również poszukuję 159 i bardzo byś mi tym pomógł.

Pozdrawiam

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Była: honda civic VII, jest: Alfa 159 8V SW

Domyślnie

No to dobrze, ze odpusciłem sobie wyprawę do Olkusza... Kolega sprawdził mi po VINie, że auto miało w kwietniu 2010 chyba 90 tys. przebiegu - więc możliwe, że realnie to ona ma przejechane z 200 tys.
    Obawiam się Kapkaz, że nie za bardzo Ci pomogę - te moje "poszukiwania" to trochę na wyrost powiedziane. Ja po prostu starałem się możliwie dużo dowiedzieć o autach bez konieczności ich oglądania: ). Z różnych ofert w necie wyselekcjonowałem te najbardziej wiarygodne i tak szukałem. Traf chciał, że jedno z nich - i to blisko mojego miejsca zamieszkania - było sprzedawane przez "kolegę kolegi" (dobrze udokumentowana historia auta, jeżdżącego od 2008 r. w Polsce i regularnie serwisowanego) i kupiłem - mam nadzieję że szczęśliwie.

Co do sugestii - ja mocno rozważałem Zduńską Wolę i tamtejszy Prestige Car. Dzięki uprzejmości Tomka KRK (wielkie dzięki za wszystko!) sprawdziłem stan ich samochodów tuż przed odkupieniem od belgijskiej firmy leasingowej. Co mogę powiedzieć - nie kręcą liczników, kłamią trochę w ogłoszeniach (podają niższe przebiegi, trochę bez sensu, np. 115 tys zamiast 125 tys, 180 zamiast 198 itd.), samochody te, które sprawdzałem były w niezłym stanie (odpicowują je lakierniczo i w środku), wysyłają na maila Carpassy dokumentujące naprawy w samochodach (warto ich przycisnąć telefonem wtedy wysyłają szybciej). DZwoniłem do nich ja - miły kontakt, dzwonił mój bardziej doświadczony samochodowo kolega - i stwierdził, że facet był chamski (ale chyba z innym gadał). Piszę, bo taka opinia powracała na forum w związku z tym komisem.

Sumując: w moim wąskim oglądzie - Prestige Car jest jak najbardziej do rozważenia, jakkolwiek trzeba być gotowym na wydatki serwisowe po zakupie, bo biorą auta z dużym przebiegiem w których niewiele było robione. Poza tym naprawdę niewiele innych opcji rozważałem.

Przy okazji wielkie podziękowania dla wszystkich, którzy służyli radą i pomocą w moich poszukiwaniach.