Też to u siebie zauważyłem, ale zapewne szerokość opon nie jest w tym momencie bez znaczenia ;//Napisał arturo
Też to u siebie zauważyłem, ale zapewne szerokość opon nie jest w tym momencie bez znaczenia ;//Napisał arturo
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
Mnie moja Alfa wkurza...
:arrow: spalone podswietlenie tablicy rejestracyjnej... trzebaby to zrobic, ale czasu nie ma, zimno, garazu brak... a jak mnie zlapia Smurfy to dostane mandat :|
:arrow: spalone podswietlenie sterowania ogrzewaniem/wentylacja
:arrow: spalona jedna zarowka pod wskaznikami (pomiedzy predkosciomierzem a obrotkiem)
Dodatkowo...
:arrow: w poniedzialek mnie wystraszyla! Plamka pod samochodem... ale okazalo sie, ze machanik fleja miedzianej podkladki nie wymiennil przy srubie w misce olejowej po wymianie oleju i taka mala plamka sie zrobila. Naprawde mala, oleju nie ubywalo, bo kontroluje regularnie... ale przez to dziisaj jade spuscic olej, zmienic podkladke... ale jest tego plus/minus, ze zajrzalem pod spod... mam zapoconą skrzynie biegow... nie kapie, nie cieknie, jest po prostu spocona... mechanik (juz inny - nie ten od oleju) mowi, ze to poki co niegrozne... u Was taki problem istnieje?
A mnie nic nie wkurza)
Jedynie fotoradary, co parę kilometrów)
Ale do tego potrzeba 30 sekund.. Chyba, że to jakaś poważniejsza awaria.Napisał limak
Główna rzeczą jaka mnie wkurza w AR to opinia na temat samochodów tej marki![]()
Mnie najbardziej wkurzaja slabe sworznie na dolnych wahaczach, juz trzy razy wymienialem wahacze ( oryginalne oczywiscie ).
Pozdr.
Była Alfa 156 2.4 JTD 10V 185 KM
Byla Alfa 166 3.0 Super + LPG
Jest Alfa 166 3.2
a mnie wkurza dzwonienie w tylnym zawieszeniu którego jeszcze nie zrobiłem![]()
a po za tym mogłoby byc więcej koników![]()
Mnie wkurza promień skrętu, wycieraczka prawa zachodząca na gumę-uszczelkę przy podszybiu (ciągle mi ją "wyciąga), zawieszenie przednie (dopiero wymieniłem gumy drążka stabilizatora i już skrzeczą mi górne wahacze na większych dziurach), słaba widoczność do tyłu (zwłaszcza przez malutkie lusterka) i utleniające się aluminium przy mocowaniach lusterek.
Mnie denerwują urwane zatrzaski od pokrywy bezpieczników przez poprzedniego właściciela. Na byle dziurze pokrywa ta otwiera mi się i opiera na kolano. Jakie to jest irytujące :x
Co do spryskiwaczy to nie sam wlew (który w wielu samochodach jest kiepski) a dysze. Za cholere nie da się ich wyregulować. Albo leją pionowo do góry albo na tylną szybę i dalej. Ta regulacja byłaby lepsza gdyby była normalna metalowa śrubka, a nie byle jaki plastik. Do wymiany.
Brak uchwytu na kubek. Często biore w kfc dolewke na droge i zawsze kubek trzymam między nogami ;]
Klamki tylnych drzwi - ale tylko wtedy, kiedy kogoś zabieram np. z przystanku, a i tak muszę wysiąść i otworzyć tylne drzwi bo ktoś nie może znaleźć klamki. (poza tym przypadkiem te klamki są świetne)
Scudetto - jak robie coś dłużej pod maską to zawsze się walnę w głowe![]()
Regulacja oparcia fotela - jakby nie mogli zrobić zwykłej wajchy, tylko trzeba kręcić i kręcić.
Falujące obroty - nawet jak pozbędę się problemu to on i tak się niebawem pojawi
Gówniarze coraz częściej oblegający samochód na parkingu ("zobacz, to alfa romeo", "zobacz jakie ma felgi") :|
Kontrolka poduszki powietrznej przy zakrętach w lewo![]()
I część rzeczy o których już pisaliście, ale nie będę dublował![]()
Spryskiwacze sa tak ustawione aby kierowaly strumien na szybe W CZASIE JAZDY. Nie dziw sie ze "strzelaja" na tylna szybe na postojuNapisał Siafal89
Dla mnie to nie problem. Nie lubie "konsumpcji" w samochodzieNapisał Siafal89
Mam to samo. GTV tez sie nie da otworzyc" tradycyjnie"Napisał Siafal89
CO PRAWDA TO PRAWDA :!: :!: :!:Napisał Siafal89
:twisted: :twisted: :twisted:
Ja kiedy nie zostawie samochodu to jak wracam to mam wypalcowaną co najmniej szybę od kierowcy (chyba od zaglądania do środka). Ostatnio "zmacano" mi całą maskę... :|?: