Strona 4 z 13 PierwszyPierwszy 12345678910111213 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 129

Temat: co Was wkurza?

Użytkownik Romeo Avatar as
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    AR 145 / 1994 1,4 BOXER

Domyślnie

Cytat Napisał arturo
    zdecydowanie za duży promień skrętu :x
    Też to u siebie zauważyłem, ale zapewne szerokość opon nie jest w tym momencie bez znaczenia ;//
    Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.

Użytkownik Rowerzysta Avatar limak
    Mieszka w
    Stalowa Wola
    Auto
    AR146 1.4 TS 16V

Domyślnie

Mnie moja Alfa wkurza...
    :arrow: spalone podswietlenie tablicy rejestracyjnej... trzebaby to zrobic, ale czasu nie ma, zimno, garazu brak... a jak mnie zlapia Smurfy to dostane mandat :|
    :arrow: spalone podswietlenie sterowania ogrzewaniem/wentylacja
    :arrow: spalona jedna zarowka pod wskaznikami (pomiedzy predkosciomierzem a obrotkiem)

Dodatkowo...

:arrow: w poniedzialek mnie wystraszyla! Plamka pod samochodem... ale okazalo sie, ze machanik fleja miedzianej podkladki nie wymiennil przy srubie w misce olejowej po wymianie oleju i taka mala plamka sie zrobila. Naprawde mala, oleju nie ubywalo, bo kontroluje regularnie... ale przez to dziisaj jade spuscic olej, zmienic podkladke... ale jest tego plus/minus, ze zajrzalem pod spod... mam zapoconą skrzynie biegow... nie kapie, nie cieknie, jest po prostu spocona... mechanik (juz inny - nie ten od oleju ) mowi, ze to poki co niegrozne... u Was taki problem istnieje?

zdziba
    Gość

Domyślnie

A mnie nic nie wkurza)
    Jedynie fotoradary, co parę kilometrów)

ViP Znawca Avatar Rigidigi
    Mieszka w
    SB oraz WX..Y
    Auto
    166 Q2 2.5 V6, była 145 1.6TS, była 147 1.6TS

Domyślnie

Cytat Napisał limak
    spalone podswietlenie tablicy rejestracyjnej... trzebaby to zrobic, ale czasu nie ma, zimno, garazu brak...
    Ale do tego potrzeba 30 sekund.. Chyba, że to jakaś poważniejsza awaria.

simeone
    Gość

Domyślnie

Główna rzeczą jaka mnie wkurza w AR to opinia na temat samochodów tej marki

Użytkownik Ogier Avatar Rafik
    Mieszka w
    Bartoszyce/Londyn

Domyślnie

Mnie najbardziej wkurzaja slabe sworznie na dolnych wahaczach, juz trzy razy wymienialem wahacze ( oryginalne oczywiscie ).

Pozdr.
    Była Alfa 156 2.4 JTD 10V 185 KM
    Byla Alfa 166 3.0 Super + LPG
    Jest Alfa 166 3.2

thing
    Gość

Domyślnie

a mnie wkurza dzwonienie w tylnym zawieszeniu którego jeszcze nie zrobiłem
    a po za tym mogłoby byc więcej koników

Mr_Bungle
    Gość

Domyślnie

Mnie wkurza promień skrętu, wycieraczka prawa zachodząca na gumę-uszczelkę przy podszybiu (ciągle mi ją "wyciąga), zawieszenie przednie (dopiero wymieniłem gumy drążka stabilizatora i już skrzeczą mi górne wahacze na większych dziurach), słaba widoczność do tyłu (zwłaszcza przez malutkie lusterka) i utleniające się aluminium przy mocowaniach lusterek.

Siafal89
    Gość

Domyślnie

Mnie denerwują urwane zatrzaski od pokrywy bezpieczników przez poprzedniego właściciela. Na byle dziurze pokrywa ta otwiera mi się i opiera na kolano. Jakie to jest irytujące :x

Co do spryskiwaczy to nie sam wlew (który w wielu samochodach jest kiepski) a dysze. Za cholere nie da się ich wyregulować. Albo leją pionowo do góry albo na tylną szybę i dalej. Ta regulacja byłaby lepsza gdyby była normalna metalowa śrubka, a nie byle jaki plastik. Do wymiany.

Brak uchwytu na kubek. Często biore w kfc dolewke na droge i zawsze kubek trzymam między nogami ;]

Klamki tylnych drzwi - ale tylko wtedy, kiedy kogoś zabieram np. z przystanku, a i tak muszę wysiąść i otworzyć tylne drzwi bo ktoś nie może znaleźć klamki. (poza tym przypadkiem te klamki są świetne )

Scudetto - jak robie coś dłużej pod maską to zawsze się walnę w głowe

Regulacja oparcia fotela - jakby nie mogli zrobić zwykłej wajchy, tylko trzeba kręcić i kręcić.

Falujące obroty - nawet jak pozbędę się problemu to on i tak się niebawem pojawi

Gówniarze coraz częściej oblegający samochód na parkingu ("zobacz, to alfa romeo", "zobacz jakie ma felgi") :|

Kontrolka poduszki powietrznej przy zakrętach w lewo

I część rzeczy o których już pisaliście, ale nie będę dublował

Damian
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Siafal89
    Co do spryskiwaczy to nie sam wlew (który w wielu samochodach jest kiepski) a dysze. Za cholere nie da się ich wyregulować. Albo leją pionowo do góry albo na tylną szybę i dalej. Ta regulacja byłaby lepsza gdyby była normalna metalowa śrubka, a nie byle jaki plastik. Do wymiany.
    Spryskiwacze sa tak ustawione aby kierowaly strumien na szybe W CZASIE JAZDY. Nie dziw sie ze "strzelaja" na tylna szybe na postoju

Cytat Napisał Siafal89
    Brak uchwytu na kubek. Często biore w kfc dolewke na droge i zawsze kubek trzymam między nogami ;]
    Dla mnie to nie problem. Nie lubie "konsumpcji" w samochodzie

Cytat Napisał Siafal89
    Klamki tylnych drzwi - ale tylko wtedy, kiedy kogoś zabieram np. z przystanku, a i tak muszę wysiąść i otworzyć tylne drzwi bo ktoś nie może znaleźć klamki. (poza tym przypadkiem te klamki są świetne )
    Mam to samo. GTV tez sie nie da otworzyc" tradycyjnie"

Cytat Napisał Siafal89

Gówniarze coraz częściej oblegający samochód na parkingu ("zobacz, to alfa romeo", "zobacz jakie ma felgi") :|
    CO PRAWDA TO PRAWDA :!: :!: :!:
    :twisted: :twisted: :twisted:

Ja kiedy nie zostawie samochodu to jak wracam to mam wypalcowaną co najmniej szybę od kierowcy (chyba od zaglądania do środka). Ostatnio "zmacano" mi całą maskę... :|?: