Witam znalazłem tylko opis z 156tki a nic o 155 a nie chcę zepsuć zacisków czy tu tłoczki też należy wkręcać?? czy wciskać??![]()
Witam znalazłem tylko opis z 156tki a nic o 155 a nie chcę zepsuć zacisków czy tu tłoczki też należy wkręcać?? czy wciskać??![]()
wkrecasz ale ogolnie jest przeje..ne jak ktos tego dlugo nie ruszal..
no wlasnie cos tak czuje bo 1 strona wogole nie hamuje a druga zdarta do blachy ale dziękuję za info idę się zarzynać.
moze korektor sily hamowania przy belce sie skonczyl??
A od jakiego auta pasują jeszcze tylne zaciski do 155 16V?
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest
Bravo/a, FC i chyba jeszcze kilka innych, sprawdź w katalogu IC.
nie bylbym taki pewien czy od bravo beda pasowaly bo mialem 146 i 155 i w tej pierwszej z tego co pamietam byly inne zaciski z tylu.. bardziej bym obstawial tipo od 1.8 w gore i delte dedre ze beda te same co w 155... chyba ze moze mozna przelozyc parami..
Te które podałeś pasują na 100%.
A ja wam powiem lepiej, ogólnie wszystkie się wkręca a jakieś 2 lata temu zmieniałem lewy zacisk(koleś z włoch je ściągał z używek) i tłoczek palcami dało się wcisnać, 2tyg temu przy regeneracji prawego zacisku pomyślałem sobie sprawdze czy dalej da się wcisnać ten lewy zamiast wkrecać, oczywiście nawet nie drgnął, więc sądzę że to nasze warunki atmosferyczne tak działają choć nie wiem w jaki sposób, skoro "ślimak" z pseudołożyskiem jest od wewnętrznej strony tłoczka.
Audi S6 2.2AAN 95r 7.2014-??
Alfa 155 2.5v6 Super 92r 2008-11.2014
Alfa 155 2.5v6 92r - Dawca
Posiadam dużo części wiec jak coś proszę pisać.
Najlepiej jest przed wkręcaniem wlać strzykawką pod osłonę przeciwpyłową płynu hamulcowego lub spróbować przesmarować tłoczek specjalną pastą choć może być trudno bez wcześniejszego wykręcenia.