Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 49

Temat: Witam. Jestem na kupnie Alfy.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Dragos
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Stara 156 1.9 8v

Domyślnie

Cytat Napisał jacekk90 Zobacz post
    Czy ona tyle pali czy ten wskaźnik jest jakiś lewy...
    U mnie pokazuje tak jak w starej nokii poziom naładowania baterii.

Jak spadnie jedna kreska to już szybko leci do końca xD

Użytkownik Alfa i Omega Avatar tomito
    Mieszka w
    Kielce / Gdańsk
    Auto
    AR 156 1.8 TS 2003 benzyna | Chevrolet Tahoe 2002 5.3 V8 | W oczekiwaniu aż Stelvio stanieje...

Arrow

Cytat Napisał qwer3 Zobacz post
    Witam. Prosze o pomoc jestem na kupnie Alfy. Zastanawiam sie jeszcze nad modelem 147 lub 156. Moze jakas rada? Silnik to bedzie 1.9 tdi. Chcialbym na to autko przeznaczyc do 13 tys. Rocznik to tak od 2003r. Prosze i jakies rady. Sam nie wiem ktory model wybrac/
    Nie chcę Cię zniechęcać chłopie, ale za 13 tyś. to ja swojej 1.8 TS XII.2003 bym Ci nie sprzedał. Auto mam doinwestowane, wszystko robione na czas, części oryginalne lub dobrej jakości zamienniki. Żadnego druciarstwa. A Ty chcesz kupić diesla 2003 w zakładam rozsądnym stanie za 13 tyś.? Mogę Ci napisać powodzenia jak kolega powyżej. To co pewnie oglądasz to auta wymagające inwestycji, jak każde inne tyle że tu serwis kosztuje. Coś za coś.
    Jedyny miarodajny wskaźnik jakości kodu jednostka WTF/min - czyli programisty dzień powszedni...
    Wielki błysk - czarny pysk czyli elektronika dzień powszedni...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar jankes1979
    Mieszka w
    GOSTYŃ
    Auto
    Alfa 159 1.9 JTDm 150KM+Fiat Idea 1.3 jtdm,FURA ŻONY;-)

Domyślnie

[QUOTE=jacekk90;1244005]Przyznaj, że nie widzisz nic w lusterkach Tylna szyba jest po to żeby mieć co skrobać zimą...

Jeszcze jej nie okleiłem i oklejać nie mam zamiaru więc coś tam widzę,a jak chodzi o zimę to fura ma tyle szybek po bokach,że zanim dojadę do tej w klapie to może sama się do ładu doprowadzi hehe

Użytkownik Romeo Avatar bonzaj
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    alfa romeo 156 sw 105 KM 2000

Domyślnie

Cytat Napisał tomito Zobacz post
    Nie chcę Cię zniechęcać chłopie, ale za 13 tyś. to ja swojej 1.8 TS XII.2003 bym Ci nie sprzedał
    nie chcę cie martwic ale za 13 tyś to nikt na nią nawet poważnie nie popatrzy.
    A wracając do temato to lepiej sprowadzi z Włoch ,mniejsze przebiegi a na podłodze ani grama rdzy
    Ostatnio edytowane przez bonzaj ; 14-08-2013 o 10:05

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Kraków, Poland
    Auto
    156SW 2.4 175@218KM Powerd by Cinsoft.pl

Domyślnie

Spokojnie za 13tyś PLN kupi polifta.
    Warto pojechać i dokładnie prześwietlić przed zakupem.

Użytkownik Świeżak Avatar Lotos
    Mieszka w
    Wrocław/Poznań
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta

Domyślnie

Moim zdaniem trudno żeby ktos Ci doradzał jaki masz kupic samochód. To musisz sam wiedziec. Mozna Cie jedynie uświadomic w kwestii kosztów serwisu i tego co najczesciej zawodzi. Sam miałem 156 1.9jtd 115KM po częsciowym FL- tzw przejsciówke. Własciwie poza zawieszeniem to w silniku oprócz wymiany oleju rozrzadu itp nie robiłem nic. Skrzynii nie tknałem aż do momentu sprzedazy przy bodajze 303 000km. Chodziła nienagannie płynnie tak jak silnik. Nie oszczędzałem natomiast na częsciahc. Jeździłem na zamiennikach ale zawsze czesci TRW SKF CONTI lub Magneti Marelli. Teraz mam Stilo MultiWagon z tym samym silnikiem i......... wróce do Alfy ale do nowszego modelu 159. Poza tym mam wrażenie ze w Stilo tak samo czesto robie zawieszenie jak w 156 a ceny czesci są wyzsze do Stilo niz do Alfy i to jest dopiero niespodzianka

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Zagórze
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

Cytat Napisał Lotos Zobacz post
    Moim zdaniem trudno żeby ktos Ci doradzał jaki masz kupic samochód. To musisz sam wiedziec. Mozna Cie jedynie uświadomic w kwestii kosztów serwisu i tego co najczesciej zawodzi. Sam miałem 156 1.9jtd 115KM po częsciowym FL- tzw przejsciówke. Własciwie poza zawieszeniem to w silniku oprócz wymiany oleju rozrzadu itp nie robiłem nic. Skrzynii nie tknałem aż do momentu sprzedazy przy bodajze 303 000km. Chodziła nienagannie płynnie tak jak silnik. Nie oszczędzałem natomiast na częsciahc. Jeździłem na zamiennikach ale zawsze czesci TRW SKF CONTI lub Magneti Marelli. Teraz mam Stilo MultiWagon z tym samym silnikiem i......... wróce do Alfy ale do nowszego modelu 159. Poza tym mam wrażenie ze w Stilo tak samo czesto robie zawieszenie jak w 156 a ceny czesci są wyzsze do Stilo niz do Alfy i to jest dopiero niespodzianka

a powiedz mi miales SW czy Sedan?? jakie miales spalanie srednie w tym aucie?? a zawieszenie co ile robiles? i jaki to koszt?

Użytkownik Romeo Avatar bonzaj
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    alfa romeo 156 sw 105 KM 2000

Domyślnie

Cytat Napisał qwer3 Zobacz post
    a powiedz mi miales SW czy Sedan?? jakie miales spalanie srednie w tym aucie?? a zawieszenie co ile robiles? i jaki to koszt?
    W sadanie masz nie rozkładane fotele z tyłu ,a reszta to samo

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Ka-Ka
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    MAZDA RX-8 była:AR 159 SPORTWAGON 1.9JTDM/AR 156 Grigio Lipari 1.9 JTD M-jet Sportwagon

Domyślnie

Cytat Napisał bonzaj Zobacz post
    W sadanie masz nie rozkładane fotele z tyłu
    W sumie to w nim najbardziej przeszkadza. Nawet jak chcesz coś tylko przewieźć raz na ileś tam lat to jest problem. A do SW wkładasz i wsio.

p.s znam takich co biurko chcieli sedanem przewieźć . " Panie pchaj Pan musi wejść " po czym gość mówi "coś tam spadło", a to lusterko wsteczne

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Chełm , Lubelskie
    Auto
    AR 156 FL 1.9 JTD 16v Blu Capri

Domyślnie

Nie patrz na to , że ktoś pisze "SW jest piękne / Sedan jest piękny". Auto ma się tobie podobać a nie komuś.
    Jeżeli chcesz kupić auto , do wożenia mebli to bierz jakiegoś większego vana