Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Temat: Wymiana żarówki postojowej

ViP Romeo Avatar puotek
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    156FL Q2

Domyślnie

Cytat Napisał scoobi83 Zobacz post
    szkoda ze nie idzie kupić samego gniazda na postojówki (AR156) ostatnio wymieniałem i ułamał mi sie ten plastik, no i porażka z trudem wymieniłem ale nie ukrywam ze było to dość kłopotliwe a samego gniazda nie idzie kupić jedynie całą lampe :/
    Wymiana h6w w 156 - kwestia wprawy, ostatnio trochę się tym bawiłem testując diody i t4w w tym miejscu i nabrałem nieco wprawy, a też mam ułamany jeden motylek - na dodatek w lewym reflektorze, gdzie jest gorsze dojście.

Co do zakupu samego motylka - proponuję poszukąc na allegro 156 na części z rozbitym reflektorem i podpytać sprzedającego czy nie może tego sprzedać. Ewentualnie założyć temat na forum. Może któremuś z forumowiczów został po wymianie reflektorów.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Kraków, Poland
    Auto
    AR 147 2.0 TS Selespeed

Domyślnie

wykopałem stary temat ale potrzebuję wymienić pozycyjne bo niestety nie świeci ani jedno a komunikat bardzo mnie denerwuje. mam pytanie podobne do tego z pierwszego postu czy to coś zaznaczone w instrukcji jako narzędzie A jest jakimś dodatkiem który powinienem gdzieś mieć i używa się tylko podczas wymiany czy jest częścią tego gniazda. bo albo tego nie widzę albo nie mam albo mam ułamane. proszę o pomoc bo już mam gęsią skórkę jak myślę o wymianie.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AlfaRomeo Brera 2.4 / Stelvio MY20

Domyślnie

Też mam ułamane... ale szczerze powiedziawszy, nie jest to niezbędne. Przewody są na tyle sztywne, że można wepchnąć żarówkę pchając za kable. Musisz jednak trafić w otwór, w którym ma znaleźć się żarówka, oraz tak ją odwrócić, aby przemieszczała się bez większego oporu. Wsuwasz do momentu, aż praktycznie cała szklana część będzie widoczna w kloszu.
    Czas wymiany - około minuta dla osoby znającej temat...

Użytkownik Pirat drogowy Avatar beligistino
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    Była...Alfa Romeo 147 jtd 8v 115KM 2002r Distinctive

Domyślnie

To o czym mowa jest tam na stałe z oprawką żarówki jeśli tego przedłużenia nie masz tzn. że masz je ułamane.
    Ja u siebie też mam w jednej lampie ułamany ale spokojnie, delikatnie wyciągniesz to za kabelki.
    Z włożeniem trochę trudniej ale spokojnie dasz radę, najdłuższym paluchem dopchniesz tą oprawkę do końca.
    Tyle w temacie.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar russell
    Mieszka w
    Oleśnica
    Auto
    alfa 147 1.9 JTD 115KM

Domyślnie

najłatwiej przy zakładaniu żarówki: włożyć ją w gniazdo, zapalić postojówki i jak kolega dwa posty wyżej napisał obserwować wszystko w kloszu znacznie skraca czas całej procedury i nie trzeba sie tyle gimnastykować.

Użytkownik Rowerzysta Avatar NikoBarteq
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Giulietta Sportiva Bianco Lunare

Domyślnie

Apropo żarówek koledzy
    Czy H1 (przeciwmgielna) nie jest na canbus? Spaliła mi się i żaden komunikat mi się nie wyświetlił...troche się zdziwiłem jak zobaczyłem że nie brak jednego oka a na kompie nic
    Skoro nie ma powiadomień to mogę sobie władować LEDa np http://allegro.pl/h1-zarowka-led-12x...454620570.html

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Kraków, Poland
    Auto
    AR 147 2.0 TS Selespeed

Domyślnie

okazało się, że jednak mam te motylki tylko nie wiedziałem, że są aż tak schowane. wymiana zajęła mi nie więcej niż 5 min. a robiłem to pierwszy raz. H1 nie jest na can bo mam spaloną od bardzo dawna i nie ma komunikatu, poza tym nie ma o tym mowy w instrukcji ale jeśli zmienisz na led to trochę straci swoja pierwotna funkcję.

Użytkownik Świeżak Avatar nahnah
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Julka Veleleleoce

Domyślnie

Jeżeli ktoś potrzebuje - mam kompletny reflektor od 147 przed fl wiec jedno ramię do postojowek sie znajdzie

Użytkownik Rowerzysta Avatar NikoBarteq
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Giulietta Sportiva Bianco Lunare

Domyślnie

@misza
    Dzięki za odpowiedź
    U mnie już dawno stracił pierwotna funkcję

Co wg was bardziej warto kupic http://allegro.pl/postojowki-h6w-blu...434101193.html czy http://allegro.pl/zarowka-led-h6w-sm...407727585.html