Mam zamontowane głośniki magnat edition 216 i jednak nie ma takiego basu jak powinien byc pewna osoba z sklepu car audio poradzila zeby usunac ta piankowa osłone za głosnikiem takie jak by niby wygłuszenie czy co to tam jest ? POMOCY
Mam zamontowane głośniki magnat edition 216 i jednak nie ma takiego basu jak powinien byc pewna osoba z sklepu car audio poradzila zeby usunac ta piankowa osłone za głosnikiem takie jak by niby wygłuszenie czy co to tam jest ? POMOCY
Po pierwsze nie spodziewaj się szału po głośnikach za stówę, po drugie aby przód zagrał nisko trzeba dobrze wygłuszyć drzwi i pozaklejać otwory technologiczne. Po trzecie głośniki mają 60W, a radio w porywach 10-15W wiec przydał by sie jakiś wzmak chociaż 40-50W.
P.S Oczywiście zakładam, ze wszystko masz dobrze podpięte bo złe podłączenie też może powodować brak basu.
Ostatnio edytowane przez Pływak ; 19-08-2013 o 12:59
no wiesz radyjko jest soniak 4x45 czyli pozostaje wygluszyc i pozaklejac![]()
To radio nie ma na pewno 45W na kanał. Tyle to ono ma napisane na przednim panelu, a moc rzeczywista będzie sporo mniejsza na ogół okolice 15W.
to jedynie to co wygluszenie jak narazie mysle ze jakis efekt bedzie![]()
jeszcze możesz popatrzeć na odległość głośnika od poszycia, bo jeśli zawieszenie membrany dotyka poszycia, to odbije się to na jakości dźwięku... A oprócz tego możesz poprowadzić nowe zasilanie do radia (np 2x2,5mm2 z bezpiecznikiem przy aku), bo seryjna instalacja jest po prostu za słaba. Ale nawet po takich zabiegach cudów się nie spodziewaj...
Własnie dzisiaj mam zamiar to zrobic usunac ta pianke czy co to tam jest za głośnikiem![]()
wygłuszyłem dzrzwi przednie i coz szału nie ma zastanawiam sie na zakupieniem fabrycznych głośników
Jeśli drzwi wygłuszyłeś tak jak widziałem na zdjęciu w innym temacie to czego się spodziewasz skoro nawet nie zakleiłeś otworów technologicznych![]()