Całkiem całkiem. Też zamówiłem tą folię, ale na szybko i nie doczytałem, że to tylko 10 cm szerokości. Więc jakby ktoś potrzebował taką folię, to mam![]()
Całkiem całkiem. Też zamówiłem tą folię, ale na szybko i nie doczytałem, że to tylko 10 cm szerokości. Więc jakby ktoś potrzebował taką folię, to mam![]()
147 2001, 1.6 105 KM- była
156 2003, 2.0 JTS 166 KM- była
156 2003, 2.5 V6 192 KM- była... ehh..
156 2005 1.9 JTD~`160 KM była
159 2006 1.9 JTD- była
159 2005 1.9 Distinictive- była..
156 2003 2.0 TS+LPG- była
156 2003 2,5 V6- była..
156 FL 2005 1.9 jtd- była
166 FL 2005 2,4 jtd - była
Alfa Romeo Crosswagon - był..
156 FL 3.0 V6 - była
Brera Tbi 2010 - jest
Najlepsze auto na świecie - służbowe - jest
Przy okazji zreanimowałem przeciwmgielne. Na 3 zdjęciach widać efekt po przyklejeniu kawałka tej folii na szybko. Nałożenie jej na ciepło i na płynie aktywującym (może być też woda z mydłem) dało moim zdaniem zadowalający efekt końcowy. Oczywiście grubszych ubytków od kamieni ta folia nie jest w stanie wypełnić więc są one trochę widoczne.
Ostatnio edytowane przez Belfer ; 21-07-2013 o 23:22
Wroce do tematu. Korzystal moze ktos z uslug tego Pana?
http://paaw.nazwa.pl/reg1/galeria/
Okazal sie, ze mam do regeneracji
Próbowałem okleić tą folią, ale poległem na załamaniach. Może wezmę się za to raz jeszcze w wolnym czasie. Belfer- jakieś wskazówki? Chciałem okleić całe lampy od 156
147 2001, 1.6 105 KM- była
156 2003, 2.0 JTS 166 KM- była
156 2003, 2.5 V6 192 KM- była... ehh..
156 2005 1.9 JTD~`160 KM była
159 2006 1.9 JTD- była
159 2005 1.9 Distinictive- była..
156 2003 2.0 TS+LPG- była
156 2003 2,5 V6- była..
156 FL 2005 1.9 jtd- była
166 FL 2005 2,4 jtd - była
Alfa Romeo Crosswagon - był..
156 FL 3.0 V6 - była
Brera Tbi 2010 - jest
Najlepsze auto na świecie - służbowe - jest
A nie widać na zdjęciach? Wygładza, daje połysk i przejrzystość, chroni przed kamieniami, słońcem, chemią i innymi uszkodzeniami mechanicznymi. Na halogenach mimo dużych uszkodzeń też zrobiła moim zdaniem dobry efekt.
- - - Updated - - -
Myjesz lampy, przygotowujesz spryskiwacz z wodą i odrobiną mydła, płynu, szamponu (normalnie jest specjalny aktywujący płyn ale nie widzę sensu, żebyś go kupował na 2 lampy) i spryskujesz dokładnie lampę i część klejącą folii. Podczas naklejania najpierw wyciskaj środek i rozciągaj folię na boki, żeby wąsy i załamania zlikwidować. Ona się mocno rozciąga i nie zmienia przy tym struktury więc bez obaw możesz ją formować. Wodę musisz dokładnie wyciskać w kierunku obrzeży a końce folii możesz podgrzać (80-100'C), żeby szybciej spod nich woda wyparowała.
Ok , efekt jest duży . Panowie, a gdzie kupić taką folie? Coś nie mogę znaleźć na necie![]()
Mam kilka pytań odnośnie czyszczenia soczewek w naszych 159, a idealnie będzie jeśli Belfer się wypowie - bo już doświadczony w boju ;P
- czy do wyjęcia soczewki światła mijania potrzebuję zdjąć zderzak czy mogę wyjąć ją bez problemu (które osłony ściągnąć, czy soczewka wychodzi przodem czy przez komorę silnika)
- czy czyszczenie soczewki i odbłyśnika nie porysuje ich? Rozumiem że użyć szmatki z mikrofibry + np delikatnie zmoczyć ją płynem do obiektywów?
- czy czyszcząc odbłyśnik nie zedrę sreberka (lustra)?
- Jaki jest orientacyjny czas pracy z jedną soczewką
Jestem świeżo po operacji czyszczenia soczewek w mojej 159. Bez większych problemów da się to zrobić bez zdejmowania zderzaka. Dostęp do dwóch śrub bezproblemowy z jedną trzeba pokombinować żeby wykręcić(ta najbliżej zewnętrznej strony auta). Zrobiłem to sposobem, popuściłem śrubę torxem ale odkręciłem już śrubokrętem który idealnie dopasował się do śruby, torxem nie dał się tego zrobić ze względu na za krótki ruch. śrubka wychodzi po przestawieniu reflektora za pomocą śrub do regulacji kąta i wysokości snopu światła. Samo czyszczenie soczewki z obu stron; mikrofibra + płyn do obiektywów, a co do odbłyśnika najlepiej sucha czysta mikrofibrą, jest bardzo delikatny i łatwo zetrzeć błyszczącą warstwę do podkładu. Dodatkowo warto wyczyścić także reflektor od środka, szkoło również ma na sobie ciemny nalot. Żałuję ze nie zrobiłem zdjęć przed i po czyszczeniu, bo efekt jest widoczny. Spora poprawa w jasności świateł, wcześniej soczewki wydawały się mętne, po wyczyszczeniu w kloszu wyglądają jak nowe. Cała zabawa zajęła mi około godziny na obie soczewki + regulacja świateł po wszystkim.