Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: [Brera] Alfa Brera z ASO we Wrocławiu

orishas555
    Gość

Domyślnie [Brera] Alfa Brera z ASO we Wrocławiu

Witam, od dłuższego czasu jestem zainteresowany kupnem Brery. W salonie Alfy Romeo we Wrocławiu stoi taki oto egzemplarz:

http://moto.gratka.pl/tresc/alfa-rom...cdcbaa0691d8,1

Może ktoś wie coś na jej temat? Auto stoi tam od 1,5 roku (!)

Jestem 21- letnim kawalerem, więc nie szukam auta rodzinnego, jednak chciałbym aby było możliwie bezawaryjne. Stąd też mam kilka pytań, czy taki przebieg (ok.70 000) kwalifikuje się już do wymiany rozrządu? Robię rocznie około 20 tysięcy kilometrów. Jak to jest z zawieszeniem Brery? Prawdą jest, że sypie się ono na Polskich drogach? Myślę że nie, jednak chciałbym uzyskać możliwie jak najwięcej opinii od użytkowników. Na co powinienem zwrócić szczególną uwagę przy zakupie? Auto jest teoretycznie z ASO jednak chciałbym wstawić Brere do niezależnego mechanika na "przetrzepanie" przed zakupem, czytałem że warsztat przy ul. Paprotnej ma dobre opinie, co myślicie? Proszę o pomoc w zakupie, gdyż nie chcę się naciąć na auto które co 5 kkm będzie odwiedzało mechanika. No i sprawa samego silnika... czytałem sporo pozytywnych opini o 2,4 JTDm, ale może ktoś chciałby podzielić się swoimi doświadczeniami?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar grzesk
    Mieszka w
    Wodzisław Śląski
    Auto
    było Mito 1.4TB ,Brera 2.4/jest 147 GTA

Domyślnie

stoi i stoi,a jak ja szukałem wtedy to miała trochę inny przebieg...
    Q2,K&N,BREMBO ORO,TAROX 114 CORSA,OZ ULTRALEGGERA 18',BRIDGESTONE POTENZA ADRENALIN,GOODRIDGE,SEBRING,BILSTEIN B14 PSS,MILLERS CFS

orishas555
    Gość

Domyślnie

grzesk a mógłbyś powiedzieć coś więcej o przebiegu? no i generalnie tak jak pytałem o awaryjność, zawieszenie i silnik? może kojarzysz też ten warsztat o którym wspomniałem?

Użytkownik Rowerzysta Avatar fx25
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Brera Q4 Stelvio Q

Domyślnie

Oglądałem ją kiedyś, dawno temu, z ceną duuuuużo wyższą, klekot mnie nie interesował więc pobieżnie. Najpierw była sprzedawana w Łodzi bodajże, później trafiła do Wrocławia. Biedna wersja (ładne felgi).
    Paprotna to drugi koniec miasta ale obwodnicą dojedziesz szybko, będą bardziej obiektywni jak BRAVO Serwis (rzut beretem o ADF).
    Dziwnie sprzedają to auto. Przez ost. 2 lata "sprzedawali", może teraz będą chcieli "sprzedać" ? i wynegocjujesz dobrą cenę ?
    Ogólnie auto wrażenie robi dobre (- za wyposażenie) ale w nowych dieslach ważne są szczegóły (problemy jak w alfach 159) które mogą być kosztowne.