A mógłby ktoś sprawdzić najlepiej w 1.9 115KM ile obrotów ma na V przy 100km/h??
A mógłby ktoś sprawdzić najlepiej w 1.9 115KM ile obrotów ma na V przy 100km/h??
@sdero, nie wiem czy dobrze zrozumiałem, uważasz że 20V ma takie sprzęgło jak 16V?
Hej. Dokładnie wiem jak działa PowerBox, mój i inne, i jakie mogą być następstwa. Tu link do mojego filmiku, nagrywałem go po próbach z elastyczności.
http://www.youtube.com/watch?v=VUmEH..._mvohumcOERynQ
Mój box ma regulację, i naprawdę nie wiele podlałem silnik, inna sprawa jest taka moje autko akurat nie dymi, przynajmniej na danym ustawieniu, gdy przyszedł box, od razu zmniejszyłem nastawy, i tak jeżdżę od ponad 2 miesięcy, przejechane 4 tyś km. Ostatnio alfa miała zrobione czyszczenie EGR i jego zaślepienie(choć jest całkowicie sprawny), czyszczenie kolektora dolotowego, i profilaktycznie czyszczenie czujnika doładowania, czyszczenie zaworu VGT. Wczoraj wymieniłem rurę Turbo > IC na tą z kwasówki. Przed kupnem boxu naprawiłem regulator ciśnienia na pompie wysokiego ciśnienia, poniżej link.
http://www.forum.alfaholicy.org/zrob..._jtd_adas.html
W najbliższym wolnym dniu czyszczenie turbiny, i po tym zabiegu, myślę podjechać do Boscha sprawdzić wtryski w jakiej są kondycji(cena 300zł), wszystkie zabiegi przed chipem u najlepszego specjalisty w moim regionie(ale nie będę robił reklamy), muszę to posprawdzać, żeby autko było w jak najlepszym stanie. W serii bez boxa na hamowni wypluwa 284NM i 114KM z boxem nie sprawdzałem, bo brak czasu podjechać.
![]()
Nie, nie wiesz tego, bo gdybyś wiedział, to byś tego nie zakładał. Jeśli wiesz i zakładasz, to współczuję twojej maszynie, a już najbardziej temu, który nie daj boże kupi od ciebie samochód. Z resztą już to napisałem powyżej. I nie pomogą opowiadania, że jest elektroniczny i "taki hamerykański"![]()
Aby podciągnąć moc i moment o takie wartości jak tam podają i zrobić to bezpiecznie konieczna jest zmiana około od 20 do 30 map wyliczając zależności pomiędzy większością z nich, a ty myślisz, że masz cos bezpiecznego gdy to działa przez przekłamanie jednej z wartości.
Ty sobie zainstaluj czujnik EGT, a nie pokazuj FES-em, że błędów nie maFES widzi takie same kłamstwa jak ECU. A uszkodzenia typu wypalenie łopatek turbiny, tłoków nie następują natychmiast. Więc zamiast tych pierdół jakie opowiadasz o bezawaryjności używając do tego FES-a i swoich zmysłów(!!), to lepiej powiedz nam wreszcie jaki masz AFR w tym obecnym ustawieniu ? Ile mm3 ci dolewa i przy jakiej wartości powietrza ? Jakie masz ciśnienie na listwie przy maksymalnym doładowaniu ? Co się stanie z ciśnieniem na railu i dawką paliwa w przypadku gdy olej osiągnie 110 stopni po mocniejszej jeździe ? Co się stanie z tymi samymi parametrami gdy silnik osiągnie 95 stopni ?
To czekam na te dane. A i pewno koledzy poczytają...
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
sebawroc, przecież te wszystkie boxy działają tak samo. Jedno, dwukanałowe itd. Dwukanałowy zmienia wartości np. doładowania i ciśnienia na railu. To też kiszka. Po prostu nie da się tego bezpiecznie zrobić inaczej niż przez sam soft w ECU. Chyba, że stworzy się własny pełny sterownik. Są boxy gdzie wgrywa się oryginalną mape raila danego modelu samochodu do flasha i na jej podstawie PIC-kiem (układ prostego mikroprocesora PIC) dodaje się pewną różnicę według własnej wydumanej funkcji. I to nazywają box-em dedykowanym. Ale to dalej jest brak kontroli. To dalej jest dziadostwo.
Nieraz tutaj na forum narzeka się na pseudoprogramy, gdzie jest podkręcone tylko turbo, ciśnienie na railu. A czymże innym jest taki box ? Tylko box ma ładne pudełko, naklejkę i chwytną nazwę.
Patrz ile trzeba zmienić aby to wszystko miało ręce i nogi
(to akurat jest dla 16V ale dla 8V wiele się to nie różni. Zobaczcie ile jest podstawowych limiterów dbających o bezpieczeństwo silnika)
Większość tych map powyżej jest zależnych od siebie. Gro z nich trzeba przeliczyć odpowiednimi funkcjami. A w box-ie goście przekłamują dwa parametry i z uśmiechem na twarzy twierdzą, że jest +50 Nm i +40Km. Tak, na hamowni wyjdzie więcej ale co się dzieje w cylindrach...
Wiesz, firmy wszystko zrobią aby zarobić. Robi się takie dziadostwo i nazywa się "Dwukanałowy SuperPowerRacing Box" i sprzedaje się jak bułeczki. Tymczasem nie wiele się to różni od dawnego "rezystora".
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
@sdero przestań przekonywać osoby które są gotowe zapłacić 350zł za kilka rezystorów , zwiększających spalanie. Na allegro sprzedający napisze ,że box jest bezpieczny i podnosi moc, a przy tym ma 24mc gwarancji i to wystarczy, do tego stożek w zestawie obowiązkowo bo 5% mocy wzrasta![]()