Ten mi się podoba:
http://otomoto.pl/subaru-legacy-4-x-...C25884764.html
- - - Updated - - -
Jest eko. Ale u mnie teraz jest 9l gazu. To jest dopiero eko:-)
Ten mi się podoba:
http://otomoto.pl/subaru-legacy-4-x-...C25884764.html
- - - Updated - - -
Jest eko. Ale u mnie teraz jest 9l gazu. To jest dopiero eko:-)
Jeśli chcesz ekonomiczne auto to raczej nie Subaru. Patrzyles na podstawowe elementy eksploatacyjne? I interwaly przeciętne?
Subaru, 4x4 i Ty mówisz o ekonomii?![]()
Tak. Patrz na silnik 2.0 137KM. Kompletny rozrząd 600-700zł, świece platynowe 123zł komplet!!!, cewka 230zł, jedna dla całego silnika!, kable poniżej 100zł, tarcze klocki jak do Alfy, łącznik stabilizatora 70zł, do wahacza kupisz sam sworzeń bo jest wymienny, amory 300-400zł.
Silnik SOHC, z regulowanym luzem zaworowym! Gdzie tu tragedia? Mnie wychodzi że jest taniej jak do mojej 156. No i jednak chyba mniej by było ustereczek.
Mnie się też wydawało że Subaru to już są poważne koszty. W ASO owszem. Ale jak się serisuje u swojego mechanika, to jak się przyjrzałem problemowi bliżej to okazuje się że jest bardzo O.K.
- - - Updated - - -
No popatrz na raporty spalania silnika o którym mówię. SOHC B4 2.0 138KM. Nie patrz na wersje 2.5 czy 3.0 w automacie.
A wiesz co ile sie ustawia luzy zaworowe podczas jazdy na lpg i ile to kosztuje? I ile kosztuje nie robienie tego?
Wiesz ile kosztuje wymiana rozrzadu?
Wiem. Ustawianie luzów na śrubokręt to jedna z najprostszych czynności serwisowych.
Sam to sobie regulowałem w maluchu.
Nie myl tego z luzami na płytkach! Nie trzeba w tym wypadku demontować rozrządu. Zaleca się regulację przy gazie nawet co 30tkm. Dla mnie to koszt może 50-100zł max. Dużo?
- - - Updated - - -
Wymiana rozrządu pewnie mnie będzie kosztowała tyle co w Alfie. Nie pamiętam 100-200zł a wymienia się go co 120tkm, nie tak jak u nas.
Ostatnio edytowane przez syfon ; 04-09-2013 o 12:57
Widzę ze sie zdecydowalespowodzenia w poszukiwaniach
![]()
BMW E39 z końca produkcji...
Jak dla mnie "Ostatnie prawdziwe BMW".
Miałem już jedną sztukę (tylko z początku produkcji i w podstawowej wersji wyposarzenia), i póki co z niej najbardziej byłem zadowolony.
Świetny układ jezdny, komfort i wyciszenie nie do opisania
Ciężko będzie upolować, bo będę szukał wersje na maxa wyposażonej, z benzynowym silnikiem 2.5-3 litry w Sedanie.
Ale to dopiero za 2-3 lata, także nie będę się nigdzie śpieszył![]()