W serwisie zaśpiewali mi ze wszelkimi materiałami 400-500 zł![]()
W serwisie zaśpiewali mi ze wszelkimi materiałami 400-500 zł![]()
pawel2910, a samodzielnie nie chce Ci się ogarnąć zaworów? Wbrew pozorom roboty nie jest jakoś dramatycznie dużo... Chociaż zależy od tego jaki masz dostęp do narzędzi i czy miałbyś pomocnika. Ja samodzielnie, nie mając za specjalnych narzędzi, ogarnąłem to w dwa wieczory. Rozpinałem rozrząd i wyjmowałem wałek. Same podkładki to już niewielki koszt. Luzy miałem dość znaczne, gdzieś tu nawet na Forum podawałem
Tyle że robiłem to w 1.9 a tutaj jedna podkładeczka więcej![]()
Teoretyczną wiedzę mam na ten temat, ale nigdy tego nie robiłem z resztą nie uśmiecha mi się rozpinać rozrządu, ponoć płytkę da się wytargać bez zdejmowania wałka, ale trzeba już wiedzieć jak i mieć czym bo raczej samym śrubokrętem się nie daW tym 1.9 jtd w którym regulowałeś zawory to silnik przed regulacją chodził jakoś głośniej czy jakieś inne objawy? Nie chce mi się wierzyć , że zawory tak się rozregulowały, że wydają z siebie aż tak dziwne dźwięki.
Ostatnio edytowane przez pawel2910 ; 10-08-2013 o 17:18
Panowie jest przyczyna, ścięty klin na na kółku wału korbowego teraz poszukuje tego kółka, mechanik mówił od razu, żeby zmienić śrubę centralną i pasek, oby tylko nic pobite nie było![]()
Ostatnio edytowane przez pawel2910 ; 27-08-2013 o 18:59
Auto zrobione i śmiga pięknieA więc w takim razie prawdopodobnie 4 wtryskiwacze z numerem 119 pójdą na sprzedaż bo to nie one były przyczyną stukania, a auto paliło i pracowało na nich bez zastrzeżeń.
Teraz tylko zastanawiam się dlaczego ścięło mi ten klin na kółku ma ktoś jakiś pomysł? Usterka została wyeliminowana, ale jakaś tego przyczyna musiała być, dodam, że do tej śruby centralnej łap osobiście nie pchałem, chyba, że ktoś przy wymianie rozrządu ale auto chodziło normalnie, może rozwalona dwumasa ma coś z tym wspólnego? Powoduje jakieś tam większe wibracje na wale i szarpie silnikiem. Zmęczenie materiału? Raczej wątpliwa sprawa, teraz założyłem kółko bodajże od 2.4 tds bo tak było na kółku napisane markerem i to oznacza, że musiało przekulać więcej niż u mnie i wyglądało ładnie.