Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Temat: Temat na czasie- jakie zimówki?

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    Gtv TS 916 Lusso, 156 JTD SportPack

Domyślnie

Cytat Napisał Damian
    Cytat Napisał Gary
    Damian, goraco polecam Ci opony goodyear ultra grip 7.
    Przekonałeś mnie swoimi opiniami na ich temat Już są w drodze do mnie Rozmiar trochę malo zimowy - 220/55/16 ale takie miałem akurat aluski na zime. Myślę, że nie będe miał zastrzeżeń.

Cytat Napisał redzi
    Ja na zimę zakładam 17-nastki bo takie mi zostały po założeniu 18-nastek a w sumie to zastanawiam się czy nie przezimować Gtv-ki w garażu.
    Też nad tym myślę Na pewno nie będe nią smigał po jakimś cholernym błocie pośniegowym i tonach wysynanej na nie soli. Czekam na mroźną i śnieżną zimę, aby rozwijac drugie (a w zasadzie trzecie, bo jeszcze są motocykle) moje hobby- fotografię.

Poza tym moja GTV nigdy nie jeździła w zimie (właściciele fanatycy marki ) tak wiec nie chce żeby przeżyła szok Polskiej zimy :x

Cytat Napisał prozi
    U mnie teraz czas na Pirelli SottoZero 2. Juz zakupione leżą w garażu zobaczymy czy przerosły poprzednika.
    Koniecznie napisz opinie. Na razie to przerosła mnie ich cena, ale za rok, dwa - kto wie?
    U mnie decyzja zapadła ostateczna, Gtv-ka zimuje w ciepłym garażu a bede nią śmigał w mrożne dni albo gdzieś po śniegu :wink:

Damian
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał redzi
    U mnie decyzja zapadła ostateczna, Gtv-ka zimuje w ciepłym garażu a bede nią śmigał w mrożne dni albo gdzieś po śniegu :wink:
    No stary dzięki Ci za te słowa Nie jestem zatem sam "zboczony" na tym punkcie Będę jedził DOKŁADNIE w takich samych warunkach atmosferycznych. Błoto posniegowe zostawiam do rozjeżdżania innnym :mrgreen:

Najbardziej mnie tylko wkur*ją docinki osób z pracy (Megane II, Peugeot 106 i Pani kierownik bez samochodu), którzy co jakiś czas rzucą textem :" po co ci ten samochod jak nim nie jeździsz?". "Po co ci zimowki, jak samochod masz w garażu".

Wyglada to jednak tak, ze do pracy mam 20 min. pieszo, 7 min. autobusem, a do garazu 15 min. z buta + co najmniej drugie tyle musze jechac i szukać miejsca na parkingu. Pomijam fakt, że pierwszy dzień po zakupie i zaparkowaniu pod pracą nabawiłem się wgniota na masce przez cofającą babę :/

Nie ma się jednak co przejmować- trzeba robić swoje

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Wawa
    Auto
    AR Spider 3.0 V6 '98

Domyślnie

I się nie pochwale jak się jeżdzi na nowym wyrobie Pirelli. A dlaczego ?
    Ano dla tego, że standartowa maszyna do zdejmowania opon, którą posiadam nie jest w stanie zdjąć 16" opon z feligi bez jej totalnej zagłady wrrrrrrrrr. Mam ochotę porozmawiać z panem, który zaprojektował felgi do 159. Ehhhhh będę musiał 100 PLN oddać za robotę...

A miało byc tak pięknie

Damian
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał prozi
    I się nie pochwale jak się jeżdzi na nowym wyrobie Pirelli. A dlaczego ?
    Ano dla tego, że standartowa maszyna do zdejmowania opon, którą posiadam nie jest w stanie zdjąć 16" opon z feligi bez jej totalnej zagłady wrrrrrrrrr. Mam ochotę porozmawiać z panem, który zaprojektował felgi do 159. Ehhhhh będę musiał 100 PLN oddać za robotę...

A miało byc tak pięknie
    Dlaczego aż 100zł?? Tyle kosztuje wrzucenie opon i montaż w samochodzie? Nie można zrobić tego w "normalnej" wulkanizacji? Bo rozumiem, że chciałeś zrobic to we własnym zakresie?

ViP Rowerzysta Avatar Papamek
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Gtv 1.8TS 2000, Bianco Polare

Domyślnie

Dotychczasowe wrażenia z jazdy na Conti TS-830 jak najbardziej poztytywne. Opona jest fantastycznie cicha.
    Polecam.