Był taki temat, ale nikt tam jasno nie napisał ile jest blaszek w docisku od 1.9 jtd czy np. było tam 5 blaszek a w 2.4 jtd 6 czy np. w 2.4 powinno być 7.
Był taki temat, ale nikt tam jasno nie napisał ile jest blaszek w docisku od 1.9 jtd czy np. było tam 5 blaszek a w 2.4 jtd 6 czy np. w 2.4 powinno być 7.
Nie do końca się zgadzam. Tu jest ten temat http://www.forum.alfaholicy.org/156/...1_9_jtd-3.html i kolega lukas1983 pisze o różnicy 5 dla 1,9 i 6 dla 2,4. Czyżby na dzień dzisiejszy olano ten temat w produkcji?
Masz racje przeoczyłem ten temat, w takim razie podejrzewam, że klepią teraz wszystkie z 6 listkami i dlatego można te zestawy nazwać "uniwersalnymi".
Mam nadzieję, że masz rację. Muszę zamówić jakiś zestaw i nie chcę wtopić.
Może na dniach ktoś jeszcze potwierdzi Twoje słowa.
Wymieniałem w marcu, kupiłem dedykowane do 2,4 136KM, które katalogowo pasuje też do jakiś 1,9 (nie zwracałem uwagi do których) blaszek było 6 - śmiga aż miło.
Nie siejcie paniki, macie nr katalogowy to będzie pasować i tyle.
Poza tym ten kto coś gadał o 5 blaszkach niech zapoda zdjęcie bo coś mi to ściemą pachnie - fakt można się walnąć przy liczeniu; ale jak to na tym forum bywa z niczego zaraz się 20 stron tematu zrobi.
AR 156 2,4JTD 136KM '99 Blue Cosmo met.
Nissan Navara 4x4 D22 DoubleCab 2,5TD 103KM '01
Polcomtex.pl - usługi brukarskie