Strona 7 z 37 PierwszyPierwszy 1234567891011121314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 366

Temat: Lifting

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał c5tourer Zobacz post
    W 1.6 THP masz już 6-biegowe automaty.
    No właśnie chyba przedwczoraj to zauważyłem... Kusi .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Pirat drogowy
    Auto
    Saab 900 LPT classic & BMW 318d F30

Domyślnie

Wszyscy narzekają a nikt jeszcze tego na żywo nie widział, nikt nie dotykał.
    Jako były użytkownik Julki muszę się wypowiedzieć w tym temacie. Nawigacja która była montowana w pierwotnej wersji Giulietty była rozwiązaniem archaicznym, pamiętającym jeszcze początek tego stulecia. W użytkowaniu sprawiała wiele problemów, była mało czytelna, powolna, ekran miał fatalnie niską rozdzielczość i nie była warta tego ca za nią wołali. Oryginalny system głośnomówiący z RadioNAV to był istny dramat. Niska jakość rozmów, częste rozłącznie, mógł bym dalej wymieniać.
    To co jest zamontowane w tej poliftowej wersji będzie na pewno szybsze, bardziej czytelne, bardziej intuicyjne a przede wszystkim wygodniejsze w użytkowaniu.
    Nie zgodzę się z opinią, że będzie to ekran słabej jakości o jasnej czerni czy słabym podświetleniu. Takie rzeczy to może są ale w chińskich dotykowych peiyingach z allegro. To co będzie montowane w Julce jest urządzeniem homologowanym, które przeszło długą drogę testów pod kontem bezpieczeństwa i ergonomii.
    Dla mnie najważniejszą zmianą jaką wprowadza facelift to są nowe poprawione fotele. To właśnie siedzenia mają ogromny wpływ na to jak odbieramy auto oraz są bezpośrednim łącznikiem między kierowcą a maszyną. Nie oszukujmy się, przedliftowa Giuletta ma słabe fotele. Siedziska są za krótkie a oparcia ze słabym trzymaniem bocznym. Po 150 tysiącach km jakie przejechałem tym autem miałem dosyć. Fotel kierowcy trzeszczał przy każdym ruchu, był wysiedziany i sprawiał wrażenie jak by się miał lada chwila rozlecieć. Użytkując w tym samym czasie 156 JTDm o przebiegu ponad 200 tyś km miałem odniesienie. W starej Alfie 156 siedzenia były cudowne w porównaniu do Gulietty.
    Te nowe poliftowe siedzenia w Julce podobno są lepsze i wprowadzają 'nową jakość'. Chciałbym to sprawdzić i pewnie zrobię sobie jazdę próbną jak się pojawią polifty w salonach.
    Mam nadzieję że poprawili również jakość montażu oraz odizolowali te różne hałasy które dochodziły z tylnej kanapy oraz z okolic boczków tapicerskich.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

1. Stara nawigacja to faktycznie słaby system.
    2. Ja mam TomToma, ale mam też B&M i nie narzekam na jakość połączeń. Powiedziałbym, że jest bardzo dobrze.
    3. Niestety, ta nowa to gwałt na estetyce - nie wnikając w jej użyteczność, sposób wkomponowania tego w deskę kompletnie mi się nie podoba.
    4. Zgadza się, jest duży problem z trzymaniem bocznym, po przesiadce ze 147 też to od razu zauważyłem. Nie rozumiem natomiast tych zarzutów wobec długości siedziska. Mam 184cm wzrostu i dość długie nogi i nie zauważam w ogóle opisanego problemu. Może jestem jakoś inaczej zbudowany .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Pirat drogowy
    Auto
    Saab 900 LPT classic & BMW 318d F30

Domyślnie

No ja mam 193 a dodatkowo poszło mi w nogi więc stąd takie uwagi odnośnie siedziska. Jak by nie było to fotele są do bani i jeśli je faktycznie poprawili to duży +.
    Estetyka to kwestia gustu. Poczekajmy jak to się pojawi w salonach i będzie można porównać te z przed z tymi z po.

W linku nieco więcej zdjęć ze środka. Te siedzenie obszyte alcantarą wyglądają dość smutno.
    http://cars.uk.msn.com/motorshows/fr...rt-motor-show?
    Ostatnio edytowane przez godol ; 13-09-2013 o 10:17

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar jarecki_68
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    Mazda 6 2.5 SkyPassion ... była Giulietta 170 MA

Domyślnie

Z tego co widzę, poza fotelami, które gorsze nie powinny być, jest jeszcze jedna zmiana. W końcu będą dostępne czujniki parkowania z przodu. Przynajmniej ta na fotkach je ma. Akurat to jest to czego mi (żonie) w Julce brakuje.

Użytkownik Znawca Avatar koskar
    Mieszka w
    WL // GA
    Auto
    Alfa Romeo 156 Berlina 2.0 T.S. 1999r., Renault Clio III Ph2 1.2 2010r.

Domyślnie

Cytat Napisał godol Zobacz post
    W linku nieco więcej zdjęć ze środka. Te siedzenie obszyte alcantarą wyglądają dość smutno. http://cars.uk.msn.com/motorshows/fr...rt-motor-show?
    Może i smutno, ale wyglądają na wygodne.
    A co do felg, to te, które są założone na tej prezentowanej we Frankfurcie, to ich nie kojarzę, stawiam, że to nowy wzór.

A tak abstrahując od wszystkiego- czy u was też zaczęło się roić od Giuliett? U mnie w mieście bywają takie dni że widzę po kilka nowych- i salonówek, i używek.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Peti
    Mieszka w
    Starachowice
    Auto
    159 2.0 jtdm '11

Domyślnie

Wczoraj trochę pomacałem te dwie Julki we Frankfurcie i ogólnie jest dobrze/lepiej. Nawigacja nie jest wkomponowana idealnie ale działa OK, choć przy dotykowym ekranie i przyzwyczajeniu ze smartfonów mogłaby by ciut szybciej działać. Sama jej ergonomia też jakoś nie powala ale jak na fabryczne rozwiązanie jest w porządku. Siedzenia są faktycznie jakby trochę głębsze i siedzi się lepiej - w prezentowanym modelu ze skórą w kolorze naturalnym wyglądało to świetnie. Nowy kolor jasno niebieski ciężko ocenić w takim oświetleniu ale jak na mój gust jest trochę za bardzo... damski, co w połączeniu z samą bryłą Julki, która jest unisex przechyla za bardzo szalę na damską stronę. Wzór felg z czarnej siedzi bardzo dobrze szczególnie biorąc pod uwagę, że ma tylko 17 cali a wygląda lepiej niż 18stki w niebieskiej. Jest on zbliżony do felgi ze 159 (też 17, występowała w pakiecie Sport).
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_1831.jpg
Wyświetleń:	139
Rozmiar:	112.8 KB
ID:	108591  

Użytkownik Rowerzysta Avatar TILT
    Auto
    Giulia Sprint MY21

Domyślnie

Cytat Napisał c5tourer Zobacz post
    Może i smutno, ale wyglądają na wygodne.
    A co do felg, to te, które są założone na tej prezentowanej we Frankfurcie, to ich nie kojarzę, stawiam, że to nowy wzór.

A tak abstrahując od wszystkiego- czy u was też zaczęło się roić od Giuliett? U mnie w mieście bywają takie dni że widzę po kilka nowych- i salonówek, i używek.
    Rzeczywiście te felgi to nowy wzór i podobają mi się. Jeśli chodzi o ilość Giulietek na ulicach to u mnie też niestety jest ich za dużo, a były takie czasy że Alfa na drodze była wydarzeniem . Nowy wzór kierownicy lepszy (bo trudno o gorszy) ale nie powala.

Użytkownik Romeo Avatar _tomek_
    Mieszka w
    tychy
    Auto
    Mieczysław i Julia

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    MultiAir ma mieć 185KM, a mały diesel 150KM zamiast 140KM - jestem ciekawy, czy w MA zmienią tylko program w ECU, czy coś w osprzęcie będą grzebać. Brak ekranu dotykowego to było coś, co mnie zniechęciło do wbudowanej nawigacji (oprócz ceny, oczywiście), więc mam dotykowego TomToma i jest OK, ale ja w ogóle nie jeżdżę w rękawiczkach...
    Mają być nowe tapicerki? Jakie materiały mają się zmienić?
    maly diesel ma 105
    generalnie moglby pojawic W KOŃCU WYBÓR silnikach

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Gary
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    159 TI

Domyślnie

Lifting to rzeczywiscie troche duzo powiedziane, ale z kolorami wnetrza i fotelami na pewno ida w dobrym kierunku. Montowane w tej chwili to dla mnie jakies nieporozumienie. Trzymanie boczne i siedzisko nawet w Astrze jest lepsze (szczegolnie w wersji sport). Mam 189 cm i prawe, wiszace w powietrzu udo, dretiwalo mi Julce nawet podczas jazdu po miescie, a na ostrych zakretach przesuwalem sie na fotelu prawie, jak w punto. Alfie na prawde takie fotele nie przystoja, a juz na pewno nie wersji QV, w ktorej od seryjnych roznia sie niestety tylko tapicerka :/