Spalanie raczej normalne w granicach 8L, nie oczekuj że 150km wypije na mieście poniżej 7 jak w 120km...
Spalanie raczej normalne w granicach 8L, nie oczekuj że 150km wypije na mieście poniżej 7 jak w 120km...
Nie oczekuję, tylko ktoś wcześniej napisał że spalanie dużo za duże. U mnie jednak były świece, wczoraj zmienione a dzisiaj odpaliła bez problemów.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
To dlaczego moja pali prawie 9?
Kurcze, nie koniec problemów... Coś mi zaczęło terkotać w okolicy listwy wysokiego ciśnienia. Najbardziej słychać na biegu jałowym. Jak trochę dodam gazu do dźwięk ustaje. Moc itd. jest, żadnych innych skutków ubocznych po za tym hałasem. Może to faktycznie któryś wtryskiwacz i zaczął stukać?
Edit: Byłem teraz sprawdzić jak się ma Alfa, na początku silnik chodzi elegancko - czyli kultura pracy bardzo ok. Przejechałem się w okół osiedla i znowu terkocze
Edit2: To już pewne - terkocze kiedy się rozgrzeje
Ostatnio edytowane przez Astin ; 13-09-2013 o 22:35
A ja myślę, może głupio, ale nie można porównać poruszania się po mieście takim jak Kraków w stosunku do Tarnowa... U nas nie ma czegos takiego jak zielona fala, lub chociaż zgrane ze sobą 2-3 skrzyżowania, infrastruktura dróg jest z lat 70, a samochodów przybywa. Srednia z jaką jeżdżę po tym zapyziałym zaścianku, to 30km/h, 3 bieg to wbijam w nocy jak światła wyłączą... Poza tym odległości są dużo mniejsze, silnik nie dogrzany... Często jestem w Krakowie i tam oczywiście inna bajka, nie mówię że się jeździ dobrze, ale jak ktoś tam narzeka, to zapraszam do nas. Zobaczycie mistrzów lewego pasa, 40 na godzinę i nie da rady go wyminąć, a dwupasmówek u nas to może z 5 jest w całej wsi...
Stąd pewnie moje spalanie 8l/100km z samego "miasta". No chyba że ja jeździć nie potrafię, co prawda 23 lata za kółkiem, ale może...
Już wszystko ogarnięte, terkotała vacuum pompa, zmienione świece i był uszkodzony termostat - stąd spalanie. Udało mi się je zbić do 7,4l w mieście![]()
A jakie świece kupiłeś BERU ?, czy coś innego - bo też muszę wymienić u siebie i nie wiem jakie kupić![]()