Już po wymianie!Przyznam że nie było to łatwe,ale udało się.Trzeba uzbroić się w cierpliwość żeby to wszystko z powrotem poskładać.U mnie stabilizator miał 24 mm,a gumy kupiłem 22 mm -pasowały idealnie.W samochodzie cisza![]()
Już po wymianie!Przyznam że nie było to łatwe,ale udało się.Trzeba uzbroić się w cierpliwość żeby to wszystko z powrotem poskładać.U mnie stabilizator miał 24 mm,a gumy kupiłem 22 mm -pasowały idealnie.W samochodzie cisza![]()
a kolega jak wymieniał, opuszczal sanki na dół czy odkręcal śruby potem rozwiercanie itp??
Ogółem z tymi średnicami co tu wszyscy piszą.. to zapominają wspomnieć o stopniu zużycia stabilizatora.. wiadomo że powierzchnia tego metalu się ściera do tego ulega zgniatania.. stąd jak tu niektórzy piszą że mają stabilizator 24mm a pasowała idealnie tuleja 22mm.. Ja mam stabilizatory z GTA po malowaniu proszkowym to jeden jest 18mm tylny jak powinno być.. a drugi chyba za grubo im wyszedł w lakierni i zamiast 23mm ma prawie 25mm po lakierowaniu.. bo mierzyłem przed i po lakierowaniu..
Także różnie to bywaważne żeby sztywno siedziała tuleja.. Polecam PU montować.. jest nieco sztywniej ale efekt na dłużej.. zwłaszcza jak bawimy się w regenerowanie samemu to szanujmy swój czas i roboczogodziny..
wymieniałem bez opuszczania sanek.trochę poobcierałem ręce ale dałem rade
Nom jestem również po wymianie gum, ale bez opuszczania sanek nie dałem tego zrobić gdyż był problem z wyciągnięciem stabilizatora, także sanki opuszczone potem jeszcze naciągnięte w dół by było więcej miejsca i dało rade stabilizator wyciągnąć. Teraz nastała błoga cisza, stabilizator miałem 24mm gumy założyłem 22mm
Prośba o pomoc. Mechanik już czeka z podnośnikiem a ja nie wiem które gumy kupić. Mam AR 1.9 jtd 115 km. Posiłkuję się stroną intercars oraz tedgum http://tedgum.pl/sklep/index.php?cPath=47_937_2518_4010 i nie ma wymiarów o jakich piszecie. Są 18mm, 19mm, 20mm oraz 24mm(nie za duza?). Dylemat mam spory przyznam szczerze, ale nie moge sie zdecydowac jaka czesc kupic. Auto tłucze na wybojach, nierownosciach co nie przystoi Alfie. Pomożecie?
http://sklep.intercars.com.pl/#/dyna...ra&leaf=101678 na tej stronie bodajże dwa rozmiary więcej.
Ostatnio edytowane przez Bart3k ; 24-10-2013 o 21:48
Koledzy,
czy do opuszczenia sanek trzeba jakoś podwiesić silnik? Nie wpadnie mi to wszystko do kanału?
Pozdr.
DF