Spadłam z krzesła :mrgreen:Napisał DeeS
Spadłam z krzesła :mrgreen:Napisał DeeS
Do tych co nie mieli nigdy stycznosci z alfami to jest ciemna magia z tymi oznaczeniami ale dzieki forum duzo sie juz dowiedzialem.Napisał Sylwik
Przy zakupie alfy chcial bym trafic na dobra sztuke aby nie miec nie milych wspomnien z ta marka i oby kolejne auto tez bylo alfa :wink:
Napisał Alfista
Quadrifoglio Verde (QV) - Symbol używany w tradycji Alfa Romeo dla oznaczania wersji najlepszych pod względem wyposażenia i osiągów.Napisał Konrado
Turismo Internazionale (TI) - określenie mocnej i dobrze wyposażonej wersji danego modelu, często w modelach mniejszych, nie spełniających wyższych kryteriów GT (por. Gran Turismo, GT).
Jednym słowem czepiacie szczegółów koledzy:wink:
ale nadal nie sprecyzowałeś kolego szukasz benzyniaka czy dieselka?
Alfa Romeo 155 1.8 8v 1993r.
Alfa Romeo 166 3.0 V6 2000r.
Alfa Romeo 145 1.9 JTD 1999r.
SprecyzowałNapisał alfasound_mania
Link do bazaru
oj przeraszamNapisał rigobert
ops:
:wink:
DeeS, czy kupisz benzyne czy diesla i tak choroby nie unikniesz i staniesz sie Alfaholikiem jak wszyscy na tym forum
Kup troche tansze auto zebys ze 2000 zł odlozyl na paliwo jak Cie wezmie Alfaholizm to nie bedziesz chcial wyjsc z auta tylko bedziesz jezdzil i jezdzilmnie nawet sen nie cieszy juz, jak wysiadam z Belli to chce znow dupsko przewiezc i tak w kolko
zamiast chleb kupic wole literka zalać
![]()
Choroba juz mnie dotknela i to bardzo nic innego nie robie jak ogladam na youtobe filmiki , ogloszenia, wasze galerie i opinie. Nawet mam sny ze jezdze bella
Co do zdecydowania to stwierdzilem ze najlepiej brac silnik min. 1.8 TS ale 1.6 bym nie popgardzil JTD w sumie tez. Nawet bym wziol 145 ktorej nie chcialem ze wzgledu na 4 osobowa rodzine.
Chcial bym poprostu kupic ladna uszanowana alfe aby mojej zonie galy wyszly na jej widok :wink:
AR 156 2.5 V6 Q2
AR 145 JTD '99 byla
AR 156 2.0 TS byla
Kolego skoro tak to nie ma co się rozczulać bierz 2.0 w spalaniu nie będzie już właściwie wyczuwalnej różnicy a będziesz już miał 146stke z górnej półki do tego skoro dysponujesz taką kwotą próbowałem bym jeszcze znaleźć w skórkachNapisał DeeS
np coś takiego :
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=voega1ygfdmy
No ladna niunia :wink:
AR 156 2.5 V6 Q2
AR 145 JTD '99 byla
AR 156 2.0 TS byla