Koledzy Założyłem przewody w oplocie stalowym i niema hamulców - płyn wymieniłem wszystko porządnie odpowietrzyłem i pedał idzie do podłogi a hamowania prawie 0. Co może być przyczyną?
Koledzy Założyłem przewody w oplocie stalowym i niema hamulców - płyn wymieniłem wszystko porządnie odpowietrzyłem i pedał idzie do podłogi a hamowania prawie 0. Co może być przyczyną?
albo zapowietrzyłeś układ albo pompując do końca pedałem uszkodziłeś gumki w pompie (chodzi o syf i rdzę jakie się zbierają na początku pompy a mając ciśnienie w układzie tłoczek tam nigdy nie sięga).
ABS mam, cały układ na nowym płynie i na pewno odpowietrzony
zapowietrzyłeś pompę abs, krzyż na drogę...![]()
Mam takie małe pytanie gdzie owe przewodu założyłeś
Gdzie owe przewody założyłem - w jakim sensie?U ch...... mechanika albo jak wolisz w miejsce starych zwykłych gumowych. Co oznacza krzyż na drogę bo nigdy niemiałem doczynienia z zapowietrzoną pompą ABS...
To nie pompa abs miałem na myśli czy przewody wymieniałeś tylko przód czy tył tez bo tak myślę że tylko tam są gumowe { a poziom płynu nie był czasami za niski przy odpowietrzaniu } zawsze lejemy po korek przy takiej operacji
- - - Updated - - -
miałem taki kłopot pompa abs nie działała ale hamulce słabo ale hamowały
Chodzi o to,że będzie trochę zabawy z jej odpowietrzeniem.
Poczytaj:http://www.forum.alfaholicy.org/145_...c_hamulce.html
Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 1992-pozostały piękne wspomnienia 03.09.2017
Alfa Romeo 155 2.5 V6 1992
Alfa Romeo 155 2.0 Q4 1992
I wszystkie są czerwone
Może tak z tego co wiem to pompę abs można odpowietrzyć przez komputer tak robił mi mój mechanik. Podobny problem miał kolega ALFA 146 TD i tam problemem był korektor siły hamowania wymienialiśmy wszystko pompę tłoczki tył i przód przewody a hamulców jak nie było tak nie ma .W końcu zrobiliśmy tak najpierw zaślepiliśmy tył na pompie hamulcowej i przód hamował ok a jak tył to nic hamulec wpadał w podłogę{tak został tylko korektor nie sprawdzony } więc kolega ominął korektor na próbę hamulec twardy wszystko było ok . Zapomniałem dodać że hamulce wpadł pod domem w trakcie wprowadzania alfy do garażu