No mi coś ta hamuje ale przydać się to może jedynie do wyjazdu z garażu. Dzięki za instrukcje ale czy przyda się jak mój ABS ostatnio raz działa raz nie?
No mi coś ta hamuje ale przydać się to może jedynie do wyjazdu z garażu. Dzięki za instrukcje ale czy przyda się jak mój ABS ostatnio raz działa raz nie?
Ten mechanik to pewnie żarówki przez komputer też wymienia.
- - - Updated - - -
ABS czy działa czy nie nie ma nic do odpowietrzania ani hamowania. Odpowietrzanie zacznij od odkręcenia odpowietrzników i poczekaj aż zacznie wypływać płyn.Dopiero po tym zacznij odpowietrzanie z pompowaniem pedałem.
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
W linku z instrukcją było napisane że kilka krotnie był załączany ABS - może źle zrozumiałem - w każdym razie dzisiaj było ponownie porządnie wszystko odpowietrzone tak że przelało się chyba z 1 l płynu przez odpowietrzniki i dalej nic - ale nie dodałem wcześniej że auto poszło baaardzo dużo w dół na zawieszeniu ponieważ założyłem gwint i kolega wymyślił że może to być jeszcze wina korektora przez to obniżenie. Ma to coś do rzeczy?
Na pewno nie bo co ma zawieszenie do hamulców
- - - Updated - - -
tarcze z przodu masz wentylowane czy pełna
- - - Updated - - -
A przed wymianą przewodów hamulce działały normalnie
Tak sobie wymyśliliśmy że korektor ma znaczenie jak jest z tyłu auto obciążone i się obniża a Ja obniżyłem Alfe dobre 5cm-6cm - Ot taki już desperacki pomysł na przyczynęTarcze są oczywiście wentylowane z przodu i pełne z tyłu, a do wymiany przewodów auto hamowało prawie genialnie - myślałem że lepiej będzie już tylko z przewodami w oplocie.
Kurde no nie wiem co mogło się zepsuć nic się nie poci przewody , odpowietrzniki , pompa
- - - Updated - - -
Korektor hamowania ma znaczenie jeśli jest uszkodzony to całe ciśnienie płynu pójdzie na tył i hamulec wtedy wpada w podłogę
A tak sobie jeszcze myślę - niby przewody dedykowane do 155 ale może średnica przewodu jest mniejsza bo tak na oko coś mi się wydaję że gumowe były grubsze a niestety nie przyszło mi do głowy pomierzyć zanim wyrzuciłem. może macie gdzieś w garażu żeby zmierzyć średnice wewnątrz przewodu???
Ostatnio edytowane przez flyberry.pl ; 21-09-2013 o 20:52
Ja nie mam
- - - Updated - - -
A prowadnice zacisków przód chodzą normalnie
Wszystko chodzi normalnie - też zapomniałem dodać że i przednie i tylnie zaciski są po regeneracji - wszystko zostało wyczyszczone pomalowane i powymieniane na nowe co powinno - mechanicznie jest wszystko idealnie wszystko chodzi rusza się pracuje ale i tak hamulców nie ma. Już nie mam pomysłów
Pogadam jutro z mechanikiem morze coś podpowie jest bardziej biegły w tych sprawach