Masz kłopot z ciśnieniem paliwa na listwie - jedną z przyczyn moga być lejące wtryski
Masz kłopot z ciśnieniem paliwa na listwie - jedną z przyczyn moga być lejące wtryski
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Mianowicie, moja alfa nie odpala po dłuższym postoju, grzeję świece 4 razy kręcę prawie minutę i nic.
Świece zmienione-grzeją, akumulator nówka (centra future 77Ah 770A) pompa w baku wyczyszczona-działa, pompa paliwa-chodzi, wężyki wymienione, zawór zwrotny założony, czujnik położenia wału-wymieniony, czujnik ciśnienia na pompie wyczyszczony, na kompie błędów brak!!!!! PSIKNE PLAKIEM I PALI NA DOTYK... jak już pochodzi to potem odpala normalnie.
KTO MI POMOŻE?? MI JUŻ RĘCE OPADAJĄ.... POMOCY!!!!
Zloguj ciśnienia paliwa podczas rozruchu po dłuższym postoju. Może masz nieszczelny układ paliwowy i Ci się zapowietrza.
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
Odnośnie problemuz odpalaniem to już gorozwiązałem. Na pobliskie złomowisko trafiła alfa 156 2,4JTD więc pojechałem i kupiłem regulator ciśnienia paliwa ten co jest na pompie wtryskowej za śmieszne pieniądze (30zł) po wymianie (10 minut)auto palina dotyk. W dodatku ta satysfakcja po naprawie bez mechaników z pomocą forumowiczów. Dzieki za pomoc.
Dokładnie te sam problem został zdiagnozowany u mnie,padnięty regulator ciśnienia paliwa,adaptacja u kolegi Ramzes_II któremu serdecznie dziękuje za pomoc ,to potwierdziła w 100% czekam na czujnik wymienię zobaczymy co będzie, tylko mnie gaśnie przy pedale w podłodze obr.dochodzą do ok 4000 i dupa odcina paliwo.
'Nie uważaj się za fana motoryzacji póki nie kupisz Alfy,póki nie doświadczysz huśtawki bólu,rozczarowania i agonii po krótkiej chwili gdy wszystko jeszcze działało i byłeś na dobrej drodze'
Jeremy Clarkson