Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy 1234567
Pokaż wyniki od 61 do 67 z 67

Temat: Następca 159???

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto
    155 1.8 16v T.Spark 103 kW 1996r.

Domyślnie

Przepraszam, pomyliły mi się auta. 156-tki mają najtrwalsze na świecie silniki i zawieszenia. O korozji pisać nie będę, bo jeden kolega wytłumaczył mi już, że tylko bite gniją.

Jak Wasze TS-y dobiją do 300.000 to ponoć jakaś nagrodę dostaniecie!

- - - Updated - - -

Sorki ale ja jeździłem A4 z 2007 roku z tym tak zwanym "niezniszczalnym" 1,9 tdi. Zrobiłem nim kilka tys. km. Pomijając kulturę pracy, gdyż nie ma co porównywać traktora do silnika benzynowego, to auto jeździło kiepsko. W porównaniu ze 159 nie trzymało się drogi, uciekało z zakrętów. Komfort było porównywalny choć wydaje mi się że 159 ma więcej miejsca... No i precyzja układu kierowniczego w kolarce była dużo gorsza niż w AR.
    Jeśli to była odpowiedź na to:
    Tak czy siak zamiana na VAG-a jest raczej nieunikniona
    To zbyt dużego wyboru nie ma (moim zdaniem). C5 jest jeszcze fajna, tak poza tym to już cieniutko.

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    czarna AR 156 1,8T.S. S.W.

Domyślnie

Po,co te złośliwości.Wiadomo,że TS-y są,jakie,są.Sam,walczę z spalaniem oleju,na razie zwycięski,zawiecha,też robiona po zimie.Korozja,na razie zaleczona.I co ja poradzę,lubię 156,świetnie i z dużą przyjemnością mi się jeżdzi. Na pewno,są,dużo lepsze autka od 156,ale nie dla mnie.156 to jest 1 moje autko,którym uwielbiam jeżdzić.Przed 156 przerobiłem kilkanaście różnych marek BMW,VW,Peugeot,Volvo,wszystkie miałem ogarnięte nie strucle,za dużo mam jazdy po europie,na rzęcha.
    Najbardziej nie zawodnym autem był Nissan.Ale wszystkie,one,szału nie robiły i sam się zastanawiam,co po 156,chyba 156 po 2004r. 2,0l JTS w super stanie,cena mało istotna,a może Julka 1,75 benzyna 235,tylko te fotele i zakres obrotów. Z innych marek bardzo podoba się Citroen DS 5,znów silnik 1,6l 200km benzyna,ile to po lata? W sumie,nie chodzi nawet o kaskę,tylko że po prostu te nowe autka szału nie robią,a w dystansie koszta kosmos i przeważnie żaden serwis ani mechanik nie potrafi tych super fur naprawić. To,co znajoma z salonowym Ranger Roverem za 500tys.zł przechodzi to horror.Więcej stoi w serwisie,niż jeżdzi.

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto

Domyślnie

Dlatego najlepiej chyba poszukać 159 2.4 i na dożywocie

Użytkownik Rowerzysta Avatar kriswin
    Mieszka w
    Kraśnik
    Auto
    AR 159 1.9JTDm 2008r.

Domyślnie Następca 159???

Cytat Napisał omron8 Zobacz post
    Tak czy siak zamiana na VAG-a jest raczej nieunikniona Pasek CC na kołach "turbinach" jest całkiem, całkiem.
    Jak już miałbym zmieniać, to w tych pieniądzach jest dużo lepszych marek niż vw. Na 100% wybrałbym inną markę. Przecież to dalej passat w innej skórze. Np zastanowiłbym się nad BMW, Subaru itd. Tak więc jak dla mnie VAG jest jak najbardziej do uniknięcia
    "Jeśli celujesz w nic, zawsze trafisz!"

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto

Domyślnie

Jak dla mnie subaru to pacha straszna. Wykończeniem wnętrza śmiało może z T4 konkurować. No i wygląd...
    Jeśli już to pierwsza imprezka, najlepiej 2-drzwiowa (wiem, wiem... trudno o taką).
    Kumpel miał kiedyś b7 3.0 pod 300 koni i ciągnęło to fajnie... Moim zdanie takie coś jest fajniejsze niż impreza. A BMW 3.0d też fajne

Użytkownik Rowerzysta Avatar Tylko Czytam
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    JEST...Alfa Romeo 159SW, 1.9 JTDm, BYŁA...Alfa Romeo 147 JTD

Domyślnie

Mnie ciekawi SUV. Nie jestem wielkim fanem pseudo-terenówek, ale w to może być hit sprzedaży.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar broneq
    Mieszka w
    WIELICZKA
    Auto
    Toyota Corolla E11 3D - prawie WRC 1998

Domyślnie

Panowie, dwie strony o pfuuuuu!
    Wróćmy do tematu, a dyskusję o innych markach może da się wydzielić do innego wątku.