Witam,
Postanowiłem pozbyć się swojego dzieciowozu (BMW 320d E91) i kupić coś ciekawszego. Zacząłem się rozglądać za Brerą i wpadł mi taki egzemplarz:
http://otomoto.pl/alfa-romeo-brera-3...C30581023.html
Tylko ten przebieg wydaje się dość podejrzany, ale to już zweryfikuje mój mechanik, tak samo jak historię wypadkową. Mam w związku z nią kilka pytań:
1. Czy może ktoś z forum zna ten egzemplarz?
2. Automat w Alfie: szczerze mówiąc, szukałem tym razem czegoś szybkiego w manualu, ale jak trafia mi się w moim mieście automat z silnikiem jaki chciałem, napędem na 4 koła i kolorze jaki chciałem to nie będę wybrzydzał. Czy ma ktoś może porównanie do automatu BMW, ewentualnie do DSG? Chodzi mi o szybkość przełożenia na niskich/wysokich obrotach i szybkość redukcji.
3. Na co zwrócić uwagę przy zakupie/oględzinach tego modelu? Wiem mniej więcej na co patrzeć przy kupnie BMW, natomiast to ļedzie moja pierwsza alfa więc proszę o poradę co i jak.
4: Silnik: ile to to pali? To w sumie sprawa drugorzędna, bo dużo samochodem nie jeżdżę, więc liczy się zabawa a nie kosztyPytam z ciekawości i dlatego, że przy tej mocy 7s do setki szczerze mówiąc du*y nie urywa.
5: napęd Q4 - czy jest to napęd stały czy dołączany, czy nie hałasuje, cieknie itd?
Dzięki za pomoc i pozdrawiam