Strona 58 z 119 PierwszyPierwszy ... 8484950515253545556575859606162636465666768108 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 571 do 580 z 1188

Temat: Jaki warsztat polecacie we Wrocławiu?

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał fx25 Zobacz post
    też mam takie wrażenie i dlatego przywożę swoje części, tym bardziej że aso mam po drodze , znajdź tylko dobry sklep żebyś nie miał problemów z jakością części (no i żeby Ci dobrze dobrali jeżeli nie kupujesz wg numerów). Ze stacjonarnych to na Lwowską polecam ... albo "forumowi dostawcy" (nie korzystałem).
    Ja mam wrażenie, że wysokie ceny biorą się stąd, że w cenie jest zawarte ich ryzyko ewentualnej wymiany gwarancyjnej, W związku z tym że część ryzyka wymiany części w hurtowni i koszty robocizny ponownej wymiany muszą wziąć na siebie to sprzedają części o parę procent drożej. To szczególnie istotne w wypadku rozrządu – sam jestem ciekaw jak wyglądają roszczenia gwarancyjne w wypadku dostarczenia własnych części, które spowodują awarię. Trudno na pewno liczyć na to, że wymienią ponownie wahacz za darmo, gdy go sami dostarczymy i zacznie on po pół roku stukać.

O ile w poprzednich autach raczej nie trafiały mi się wadliwe części, to w wypadku 159 już 3 części dobrych producentów rozleciały mi się po pół roku. I panowie z Irbisu wymienili mi je na nowe bez dodatkowych kosztów.
    Ostatnio edytowane przez jahu ; 17-09-2013 o 21:13

gmautopl
    Gość

Domyślnie

W temacie polecanych warsztatów to mogę pochwalić:
    GM-Auto (mechanik/blacharz/lakiernik/opony/lpg)
    Auto-lek (skrzynie biegów/mechanik)

Użytkownik Rowerzysta Avatar fx25
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Brera Q4 Stelvio Q

Domyślnie

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    Ja mam wrażenie, że wysokie ceny biorą się stąd, że w cenie jest zawarte ich ryzyko ewentualnej wymiany gwarancyjnej, W związku z tym że część ryzyka wymiany części w hurtowni i koszty robocizny ponownej wymiany muszą wziąć na siebie to sprzedają części o parę procent drożej.
    no nie wiem czy tak to działa, jaka jest różnica części z ASO między tą co ja kupię a tym co oni kupią ? Poza ceną oczywiście, bo ja mam tylko 15-20% zniżek. Wg mnie po prostu przycinają na częściach i tyle, nie mam pretensji ale trochę to dziwne. Załóżmy że tracą czas na wyszukanie jakiegoś tańszego, lepszego zamiennika ryzykując jego jakość to OK, ale oryginały ?!? Chyba że nie mają żadnych zniżek w ASO a przecież koszty logistyki, to rozumiem choć nie wierzę - i tak do nich jeżdżę n nie ma wyjścia

Użytkownik Romeo
    Auto
    brak

Domyślnie

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    Ja mam wrażenie, że wysokie ceny biorą się stąd, że w cenie jest zawarte ich ryzyko ewentualnej wymiany gwarancyjnej, W związku z tym że część ryzyka wymiany części w hurtowni i koszty robocizny ponownej wymiany muszą wziąć na siebie to sprzedają części o parę procent drożej. To szczególnie istotne w wypadku rozrządu – sam jestem ciekaw jak wyglądają roszczenia gwarancyjne w wypadku dostarczenia własnych części, które spowodują awarię. Trudno na pewno liczyć na to, że wymienią ponownie wahacz za darmo, gdy go sami dostarczymy i zacznie on po pół roku stukać.

O ile w poprzednich autach raczej nie trafiały mi się wadliwe części, to w wypadku 159 już 3 części dobrych producentów rozleciały mi się po pół roku. I panowie z Irbisu wymienili mi je na nowe bez dodatkowych kosztów.
    Nie ma w tym nic prawdy. Nie wiesz kto za co ponosi koszty w przypadku awarii, a piszesz, że oni biorą na siebie jakieś ryzyko i za coś się płaci? Każdy warsztat zarabia na częściach, to duża część przychodu. A wahacz i tak powinien być wymieniony, bo elementy gumowo-metalowe często psują się z winy złego montażu.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał gmautopl Zobacz post
    W temacie polecanych warsztatów to mogę pochwalić:
    GM-Auto (mechanik/blacharz/lakiernik/opony/lpg)
    Auto-lek (skrzynie biegów/mechanik)
    Nie ma to jak chwalić swój warsztat... Żałosne.

Użytkownik Znawca Avatar kubicze
    Mieszka w
    Wrocław, Poland
    Auto
    AR Spider 3.0 V6 98 rok Hardtop

Domyślnie

a ma ktoś we Wrocławiu blokady do 3.2 V6 24V pożyczyć??
    Była AR 166 3.0 V6 24V, 156 GTA, 164 3.0 V6 12V
    Jest Spider 3.0 V6

Użytkownik Znawca Avatar pabloXXL
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 159 1,9 JTDm 150KM

Domyślnie

Może mi ktoś polecić warsztat we Wrocku gdzie dobrze i niedrogo ustawiają zbieżność???

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar pawel146
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    159 1.9JTD 16V 2006 i niezawodne Seicento wcześniej 146 1.6TS

Domyślnie

Nie wiem czy tanio bo ok 80zł ale na pewno dobrze Floryn auto ul. Ślężna Wrocław Zawsze tylko i wyłącznie u nich robię ,jedni z najlepszych

Użytkownik Znawca Avatar pabloXXL
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 159 1,9 JTDm 150KM

Domyślnie

Cytat Napisał pawel146 Zobacz post
    Nie wiem czy tanio bo ok 80zł ale na pewno dobrze Floryn auto ul. Ślężna Wrocław Zawsze tylko i wyłącznie u nich robię ,jedni z najlepszych
    To jest z tyłu stacji SHELL?? 80zł to dobra cena.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar pawel146
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    159 1.9JTD 16V 2006 i niezawodne Seicento wcześniej 146 1.6TS

Domyślnie

tak dokładnie

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał siewcu Zobacz post
    Nie ma w tym nic prawdy. Nie wiesz kto za co ponosi koszty w przypadku awarii, a piszesz, że oni biorą na siebie jakieś ryzyko i za coś się płaci?
    Chyba się nie rozumiemy.
    Kupuję swój wahacz i zlecam jego montaż. Po chwili pada sworzeń. Wracam do mechanika i proszę go o jego wymontowani i odesłanie na reklamację. Kto płaci za ponowny demontaż i montaż? Wykluczmy błędny montaż, a pozostańmy przy wadzie części (jak w wypadku wahaczy górnych TRW do 159, których wytrzymałość jest na poziomie 3 miesięcy). Ryzyko jest po mojej stronie, trudno mi wymagać od warsztatu aby za darmo mi go wymontowywali i ponownie montowali nowy. Już nie mówiąc o tym – co mam zrobić w czasie gdy odsyłam stary wahacz? Postawić auto na kołku?
    A gdy kupiłem w Irbisie wahacz z montażem to za darmo mi wymienili na nowy, gdy rozpadł się po kilku miesiącach.
    Nie chcę tutaj wyjść na piewcę Irbisu, bo jedną wpadkę u mnie zaliczyli, pisałem o tym kiedyś. Ale w wypadku reklamacji wahacza i koła pasowego spisali się u mnie na medal.

Cytat Napisał pawel146 Zobacz post
    Zwykle cena ustawienia zbieżności zależy jednak od auta. Inaczej ustawia się prosty kompaktowy samochód, w którym co najwyżej możemy pokręcić drążkami, a inaczej bmw z wielowahaczami p/t. Nie wiem jak jest w 159, ale chyba nie jest zbyt łatwo. Dodatkowo w wypadku 159 wchodzą w grę problemy z zżeraniem opon przy fabrycznych ustawieniach zbieżności.
    Ostatnio edytowane przez jahu ; 29-09-2013 o 20:56