Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Temat: Proszę o pomoc, bo już nie mam siły.

Użytkownik Świeżak Avatar perek16
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 16v

Domyślnie Proszę o pomoc, bo już nie mam siły.

Witam założyłem ostatnio kierownicę multimedialną do swojej 156, kilka razy musiałem odłączyć akumulator. Gdy wszystko złożyłem wszystko było ok prócz błędu poduszki, kąta skrętu i asr, miałem pojechać na kasowanie błędu może by pomogło. Gdy zgasiłem silnik i chciałem zamknąć samochód pilot przestał działać trudno może kluczyk trzeba będzie zakodować. Wszystko ok rozumiem małe problemy. Niestety gdy rano przyszedłem do samochodu stało się najgorsze, włączam silnik i nie działa komputer, zegary w środkowej konsoli, radio, klimatyzacja a jak podłączam kabel do złącza to nawet go nie widzi, przy włączeniu zapłonu wskazówka prędkości leci do 120 km/h i spada do zera jednokrotnie, a i podświetlenie nie działa od zegarów głównych. Plus to że gdy jadę chwile to na początku tak jak by mi się hamulce blokowały. Proszę o pomoc bo już się załamałem. Może ktoś mi powiedzieć Co się stało, 1. czy te błędy są bardzo poważne, 2. co się stało z pilotem, 3. co się stało z komputerem i niektórymi elementami elektronicznymi deski rozdzielczej i 4. czy to blokowanie się hamulców to przez błąd asr??
    Ostatnio edytowane przez perek16 ; 28-09-2013 o 23:16

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero

Domyślnie

Masz źle założoną klemę +

Wyklepało S3 mini!
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

Auto

Domyślnie

O ale to jak mam ją założyć poprawnie??

Użytkownik Romeo Avatar Magik
    Mieszka w
    Skawina
    Auto
    Była:156 SW 2,4 20V Jest: Kia Sorento 3,5 V6+VW GOLF V PLUS 1,9 TDI[EGR off/pwrd conmir.pl]

Domyślnie

Odwróć akumulator
    Ja tego nie neguję, ale polaryzacja Twojej mentalności obliguje mnie do kontynuowania merytorycznej konwersacji z Tobą.

Auto

Domyślnie

Nie rozumiem.

Mieszka w
    Skawina
    Auto
    Była:156 SW 2,4 20V Jest: Kia Sorento 3,5 V6+VW GOLF V PLUS 1,9 TDI[EGR off/pwrd conmir.pl]

Domyślnie

Kolego, jak błędy typu poduszka, błąd czujnika położenia kierownicy, a co za tym idzie VDC i ASR są wynikiem wymiany kierownicy i Twojej niewiedzy na temat "know how" tego zabiegu, tak pozostałe są wynikiem Twojego niedbalstwa - po prostu czegoś nie podłączyłeś dobrze.
    Ja tego nie neguję, ale polaryzacja Twojej mentalności obliguje mnie do kontynuowania merytorycznej konwersacji z Tobą.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Matis_FG
    Mieszka w
    Gdańsk, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW FL 1.9 JTD 16v

Domyślnie

Miałem kiedyś podobnie, oto filmik z objawami jakie miałem: http://www.youtube.com/watch?v=mFOB-qi22js
    Winnym okazał się padnięty akumulator, a padł mi momentalnie bez wcześniejszych objawów. Podłącz inny akumulator lub poproś kogoś aby podjechał z kablami i wszystko będzie jasne.

Auto

Domyślnie

Tylko samochód działa bez zarzutu, odpala normalnie pod względem mechanicznym jest wszystko oprócz blokujących się hamulców. Czyli jedynym wyjściem jest pojechanie do elektronika samochodowego. On mógł by wszystko zrobić??. Tylko co mogłem nie podłączyć dobrze, odłączyłem akumulator zdjąłem kierownicę, wymieniłem taśmę podłącyłem poduszke, przykręciłem kierownicę. wymieniłem radio na nowe i podłączyłem akumulator. Tylko akumulator odłączałem kilka razy żeby sprawdzić czy wszystko śmiga.
    Ostatnio edytowane przez perek16 ; 29-09-2013 o 09:45

Mieszka w
    Skawina
    Auto

Domyślnie

Masz komputer i FES? To możesz ustawić to samemu. Wymieniając kierownicę ruszyłeś czujnik położenia kierownicy. I teraz masz taką sytuacje, że kierownica jest prosto ale komputer "widzi" ją jako skręconą a czujniki ABS podają ECU sygnał "prosto" no i bang, jest kolizja zdarzeń.

Auto

Domyślnie

Rozumiem czyli jutro jade do elektronika on mi wykasuje wszystko + sprawdzi czego nie działa deska. Byle nie poszedł żaden moduł, bo komputer musi działać skoro jest problem z ABS. Dzięki kolego Magik uspokoiłeś mnie trochę.
    Ostatnio edytowane przez perek16 ; 29-09-2013 o 09:55