Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: Alfa 147 1.9 JTD

Użytkownik Embrion Avatar eMdoTe
    Mieszka w
    Grudziądz
    Auto
    Alfa Romeo 1,9 JTD 16V

Domyślnie Alfa 147 1.9 JTD

Witam znalazłem ciekawy (moim zdaniem) egzemplarz 147-ki.

http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-alf...C30250668.html

Ogłoszenie wydaje się być uczciwe.

Zastanawia mnie tylko kilka rzeczy

1) Znaczek "1.9 JTD" zawsze występował z na tylnej klapie ? A jego brak może oznaczać powypadkową przeszłość ?
    2) ", auto jest obniżone (seryjnie żółte amortyzatory)." -Bać się takiego tego ? W sumie felgi 17 + obniżone zawieszenie i wahacze inne elementy mogą nie wytrzymywać za długo
    3) "
    Auto posiada 10 poduszek," -Z tego co się orientuje to auto ma 6 .

Liczę na waszą pomoc.
    5!

Użytkownik Pirat drogowy Avatar kubajg
    Mieszka w
    Jelenia Góra
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD

Domyślnie

1. Fabrycznie był (czasem tylko JTD, zależy od rocznika), ale to że go nie ma nie musi oznaczać nic złego, niektórzy sami ściągają żeby nie zdradzać co jest pod maską Żeby się upewnić czy klapa ma oryginalny lakier przydałby się miernik lakieru.
    2. Seryjne te amory na pewno nie są, tylko alfy z pakietem TI miały obniżone zawieszenie. Do porządnego sprawdzenia czy to nie jakaś tania wydumka typu GT Cupline. Fabryczne zawieszenie jest moim zdaniem wystarczająco sztywne w zakrętach więc ja bym czegoś takiego nie chciał, może być okrutnie twardo.
    3. Poduszek jest 6, ale to standard jak ktoś policzy napisy "airbag" na wszystkich słupkach

Poza tym auto wydaje się ok, z pierdół wyłamana rączka schowka w środku.
    Ostatnio edytowane przez kubajg ; 28-09-2013 o 19:21

Użytkownik Maniak resoraków Avatar nietyx
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    .

Domyślnie

Cytat Napisał eMdoTe Zobacz post
    1) Znaczek "1.9 JTD" zawsze występował z na tylnej klapie ? A jego brak może oznaczać powypadkową przeszłość ?
    Masakra.. To że ktoś usunął znaczki nie znaczy że auto trzaskane było.. Może skorodował znaczek, może ktoś go ukradł a może sam go chciał usunąć.

Bardziej to powinieneś zaciekawić się dlaczego ma tylko 188 tys km przy 10 letnim wieku i dieslu pod maską, szczególnie że została sprowadzona.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar kubajg
    Mieszka w
    Jelenia Góra
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD

Domyślnie

Chociaż trzeba przyznać że kierownica wygląda nieźle Jest cień szansy że to prawdziwy przebieg

Użytkownik Maniak resoraków Avatar nietyx
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    .

Domyślnie

Wiesz kierownica to koszt 60 zł a biorąc pod uwagę to wychodzi coś około 1,5 tys km przy cenie zakupu diesla w porównaniu do benzyny to wątpie aby ktoś płacił więcej za klekota robiąc tak okazjonalne przebiegi. Oczywiście to wszystko moje domysły i czyste hipotezy które można obalić bez problemu

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał nietyx Zobacz post
    wątpie aby ktoś płacił więcej za klekota robiąc tak okazjonalne przebiegi.
    może ma dostęp do darmowej ropki :-) ?
    przecież są i tacy :-)

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Czajków
    Auto
    jeszcze brak

Domyślnie

Witam Was nie wiem czy mogę ale chciałbym wrócić do tematu. Alfa o trórej wspominacie wcześniej w temacie wciąż jest do sprzedania i przyznam że i mnie zaciekawiła, ale czy to że tak długo stoi bez zainteresowania może oznaczać coś nie dobrego? Rozmawiałem tak wstępnie i ogólnie z właścicielem i ciekawie wypada w moich oczach. Przebieg podobno orginalny bo przez ostatnie 4 lata zrobiła 24tys km oraz niedawno wymienione: rozrząd, sprzęgło, tarcze z klockami, tylny łącznik stabilizatora, jedna łapa trzymająca silnik, gumy trzymające tłumik oraz dwa tylne amortyzatory. Do wymiany/naprawy jest klimatyzacja bo uciekł płyn z chłodnicy jak stała ale nie wiem nic więcej. Powiedzcie jeśli możecie mi coś o niej. Tu link do ogłoszenia: http://tablica.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#90b05b2039

Użytkownik Romeo Avatar Grand231
    Mieszka w
    Rybarzowice
    Auto
    Alfa Romeo 147 1,9mJTD 16 V 150 KM

Domyślnie

Ktoś coś wie na temat tej belli http://allegro.pl/alfa-159-1-9-jtd-s...712124928.html

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Czajków
    Auto
    jeszcze brak

Domyślnie

Pomoże ktoś? Bardzo zależy mi na jakiejkolwiek ocenie

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Wrocław/Świdnica
    Auto
    146 '99 1.9JTD 105KM

Domyślnie

Na zdjęciach wygląda dobrze A jak jest w rzeczywistości, tego nie wie nikt
    Spytaj właściciela o stan podłogi i progów. Koniecznie przy oględzinach auta wjedź na kanał i obstukaj podłogę!
    Ja się tylko schyliłem i zobaczyłem pięknie zakonserwowane podwozie. A pod konserwacją kryło się to, przed czym wszyscy przestrzegają przy kupnie Alfy
    Brakuje mi jeszcze zdjęć przodu i tyłu. Na nich można dostrzec ewentualne niespasowania maski i błotników. Przypadek? Niekoniecznie. Poproś o dodatkowe zdjęcia.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia