Strona 45 z 275 PierwszyPierwszy ... 35363738394041424344454647484950515253545595145 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 441 do 450 z 2746

Temat: Światła do jazdy dziennej - jakieś pomysły?

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    159

Domyślnie

Czy według przepisów światła do jazdy dziennej nie powinny wyłączać się po włączeniu świateł mijania, a nie pozycyjnych ?

Użytkownik Znawca Avatar pabloXXL
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 159 1,9 JTDm 150KM

Domyślnie

Ile kosztował Cię montaż????

- - - Updated - - -

Znalazłem jeszcze takie http://allegro.pl/swiatla-jazdy-dziennej-dzienne-okragle-alfa-romeo-i3542272088.html

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał pabloXXL Zobacz post
    Ile kosztował Cię montaż????
    Po znajomości 80zł, w tym wszystkie elementy, tzn okablowanie, przekaźnik itp.
    Kilka zdjęć:
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_0003.JPG
Wyświetleń:	694
Rozmiar:	171.2 KB
ID:	109968 Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_0005.JPG
Wyświetleń:	1291
Rozmiar:	257.2 KB
ID:	109965 Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_0001.JPG
Wyświetleń:	574
Rozmiar:	254.2 KB
ID:	109966 Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_0002.JPG
Wyświetleń:	833
Rozmiar:	281.4 KB
ID:	109967
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Pasjonat Avatar misiu7911
    Mieszka w
    Jarocin
    Auto
    156 19 JTDm byla,159SW JTDm 2007 była:(,147 QV Bianco jest,Passat cc 2011byl. Jest Macan.C5.Berling

Domyślnie

a nie mozna zrobic tak ,ze zaswiecam je wlaczajac przeciwmgielne?oczywiscie mam wtedy wlaczone tez postojowki.
    I drugie pytanie czy to legalne?no bo jesli zlikwidowalem fabryczne swiatla do jazdy we mgle to jest to jakas ingerencja

Mieszka w
    Żegocina
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał misiu7911 Zobacz post

a nie mozna zrobic tak ,ze zaswiecam je wlaczajac przeciwmgielne?oczywiscie mam wtedy wlaczone tez postojowki.
    Można, wówczas działają identycznie jak seryjnie zamontowane halogeny - je też można załączyć już przy pozycyjnych.

I drugie pytanie czy to legalne?no bo jesli zlikwidowalem fabryczne swiatla do jazdy we mgle to jest to jakas ingerencja
    Nie każdy samochód oryginalnie jest wyposażany w światła przeciwmgielne przednie. Co więcej miałem już okazję kilkukrotnie spotkać Alfę 159 bez świateł przeciwmgielnych... Zatem wydaje mi się, że jest to dopuszczalne rozwiązanie, aczkolwiek by mieć pewność, trzeba by zapoznać się z przepisami.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Użytkownik Pasjonat Avatar misiu7911
    Mieszka w
    Jarocin
    Auto
    156 19 JTDm byla,159SW JTDm 2007 była:(,147 QV Bianco jest,Passat cc 2011byl. Jest Macan.C5.Berling

Domyślnie

A widzisz,ja jeszcze nigdy nie widzialem 9 bez tych swiatel,a moze widzialem ale nie zwrocilem uwagimysle ,ze to jest furtka do tego rozwiazaniachociaz ja uwazam ,ze jesli dzienne to tylko fabryczne,jak widze auta z ledami dodatkowo zamontowanymi to krew mnie zalewachociaz przyznam ,ze tutaj wyglada to estetycznie i to duzyy plus,ale widocznosc niektorych ledow(nie fabrycznych)jest karygodna i powinna byc karana

Mieszka w
    Żegocina
    Auto

Domyślnie

chociaz ja uwazam ,ze jesli dzienne to tylko fabryczne,jak widze auta z ledami dodatkowo zamontowanymi to krew mnie zalewa
    To prawda 99% przypadków montowania LEDów to porażka nie tylko ze względów stylistycznych, ale i jakościowych, bo czego spodziewać się po zestawie za 25zł?

chociaz przyznam ,ze tutaj wyglada to estetycznie i to duzyy plus,ale widocznosc niektorych ledow(nie fabrycznych)jest karygodna i powinna byc karana
    jak napisałem gdzieś wcześniej, stylistyka "9" ponad wszystko tak, więc nie było innej opcji. Jedyną alternatywą jest montaż ringów, ale dla mnie to zbyt duży wydatek jak na chwilę obecną. Może kiedyś... Póki co wybrałem kompromis, starając się, by estetycznie "9" nie ucierpiała
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfy Romeo MiTo; Alfa Romeo 159sw; Alfa Romeo Gulia Super

Domyślnie

Koledzy, analizowałem wszystkie rozwiązania świateł dziennych do 159 i jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest zamiana świateł przeciwmgielnych na światła do jazdy dziennej. Póki co jedynie firma Hansen z Niemiec produkuje takie lampy (dodatkowe uchwyty aby światła były dobrze osadzone). Miałem je zamontowane półtora roku temu, spisywały się bardzo dobrze(schemat elektryczny dołączony, wiązka przewodów też). Paliły zgodnie z przepisami wraz z funkcją automatycznego zapalania świateł. Mankamentem kompletu tych świateł jest cena ok 120 Euro. W Polsce widziałem takie lampy na allegro ale już bez ramek i stosownego schematu. W karcie informacyjnej firmy Hansen jest napisane, iż rozwiązanie to było konsultowane z Alfą Romeo. Po stłuczce w serwisie zamontowano mi ponownie halogeny i nie mam czasu na ponowną zmianę. Jak odnajdę zdjęcia to je wstawię. We Włoszech jeździ dużo tak wyposażonych alf.

Użytkownik Romeo Avatar YonasH
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Brerrrrra V6

Domyślnie

To nie jest legalne. Przepis stanowi, że światła dzienne mają się WYŁĄCZAĆ po włączeniu pozycyjnych/mijania/długich. Instalacja w 159/Brerze nie pozwala włączyć przeciwmgielnych bez pozycyjnych, więc jest problem. Poza tym dzienne mają włączać się automatycznie bez ingerencji kierowcy. Na marginesie dodam, że auto może mieć tylko jeden komplet lamp pozycyjnych.
    Niestety najśmieszniejsze jest to, że Ty jadąc na załączanych ręcznie, działających wspólnie z pozycjami dziennych halogenach zapewne przejdziesz kontrolę, bo na kloszu będzie znaczek homologacji. Pan Smutny pewnie skupi się tylko na tym i nie będzie miał pojęcia jakie są wytyczne. Natomiast ja spełniając WSZYSTKIE w/w wytyczne mogę mieć problem... Tymczasem pierwsze zatrzymanie za mną i Pan Wesoły nie wspomniał słowem ani gestem

...brzmienie V6 - bezcenne!

Użytkownik Ogier Avatar stefek
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Auto
    159 1.9 JTDM SW

Domyślnie

A Wesoły Pan widział chociaż przód Brerki?