ale nie chce go przywracac dlatego szukam mapy do mojego auta bez egr
ale nie chce go przywracac dlatego szukam mapy do mojego auta bez egr
Słuchajcie koleś wrzucił mi mapę do 120PS 8v na 150PS i po kilku dniach przy mocniejszym wciśnięciu gazu ok.3000/obr. rozłączyło silnik pojawił się krótki i szybki komunikat na temat ciśnienia oleju wskoczył czy ktoś miał podobny przypadek??? Komputer nie pokazał żadnego błędu czy moze to być efekt chipowania czy coś innego...Pomóżcie
Diagnostyka i modyfikacje softów; CHIPTUNING DPF EGR VSA TVA SCR info @ marcin [ małpa ] firma.xin.pl
Tak, ciśnienie na railu poza limiterem, to jedyne co gasi JTD. Ale żeby błędu nie zostawiło ? Chociaż kto wie co tam grzebane jest w sofcie...
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Zero błędów nic nie pokazało
- - - Updated - - -
Co to jest ciśnienie na railu????
Ciśnienie na listwie paliwa.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Wystarczy zeby ktos przepuscil plik przez jakis automat do wywalania DPF lub EGR ktory wywala DTCki...
Diagnostyka i modyfikacje softów; CHIPTUNING DPF EGR VSA TVA SCR info @ marcin [ małpa ] firma.xin.pl
O takim czymś właśnie myślałem.
Musze powiedzieć temu kolesiowi co mi to robił bo on mi zaczął gadać o jakiś opiłkach w paliwie, pompie, zaworze,itp.nawymyśla a ja później bede płacił....inni znowu mi powiedzieli żeby wgrać starą mape bo na nowej błędów nie bedzie pokazywało czy to prawda???? Mechanik odpowiedział że jak mi wgra starą mape i bedzie przerywało to chce znowu pieniądze za to pojeb...go totalnie ale powiem mu o tym przepuszczeniu pliku przez automat (nie wiem wogóle o czym wy piszecie) ale przekaże.
No jak ci wywalił tak jak weloo pisze, to błędów nie będzie
Jak już ci mówił o pompie, zaworze (pewno regulator ciśnienia na pompie), to powinien się zdziwić, że nie ma błędu przekroczenia limitera.