w motoryzacji a dla zwykłego kowalskiego w przypadku 156 lewa strona to strona rozrządu a prawa to strona aku![]()
w motoryzacji a dla zwykłego kowalskiego w przypadku 156 lewa strona to strona rozrządu a prawa to strona aku![]()
Hehedokładnie dlatego lepiej określić czy to strona pasażera czy kierowcy
![]()
a silnik gdzie ma prawą i lewą strone?? EOT
a teraz pomóżcie koledze bo o pierdoły sie kłucicie, a on potrzebuje pomocy a nie kłótni gdzie kto widzie lewa i prawa str.
pzd.
Jak możesz nagraj to komórką u nas ćwierkanie z lewej strony (patrząc po otwarciu maski) to był napinacz od rozrządu,który poszedł na gwarancję do warsztatu,który owy rozrząd wymieniał.
z lewej strony siedząc w samochodzie, tj. od strony akumulatora a nie pasków! Gdyby wtryski były piezoelektryczne, to na nie bym obstawiał, ale z tego co wiem to to nie są piezo. Nie jest to również ćwierkanie rolki, bo to mniej więcej wiem jak brzmi.
Spróbuję nagrać może jutro, zobaczymy co wyjdzie...
Ja także.Rozrząd jest z przodu,sprzęgło z tyłu silnika(pomijam ciężarówki gdzie rozrząd jest z tyłu i najnowsze niemieckie konstrukcje gdzie także rozrząd jest z tyłu).Pierwszy cylinder jest z przodu silnika.Oś silnika nie przebiega jak oś wzdłuż samochodu a jak wał korbowy.
- - - Updated - - -
Częstotliwość tego dźwięku jest taka sama przy różnych prędkościach?
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
chyba opel stosował numeracje cyl od str kola zamachowego, ale ja tam sie nie znam na niczym,
najnowsze niemieckie silniki maja rozrzad z tyłu, hmmm, to znaczy że inni producenci wyprzedaja tą technologie o jakies 60lat.
pzd.