TS830 u mnie też zagoszczą bo w testach wypadały najlepiej...
sory za off top
Ostatnio edytowane przez enzzo ; 07-10-2013 o 23:06
dlatego też chcę 215/55 R16 mimo iż droższe (niewiele) i głośniejsze
dla Nokian 205/55/16 tabelka mówi C/C/72
ale dla nokian 215/55/16 tabelka mówi F/E/72dB
obie tabelki wziąłem z oponeo
Jeden zaufany wulkanizator twierdził, że lepsze markowe używki, ale ważna jest data, a przede wszystkim miejsce produkcji - jakiś zachodnioeuropejski kraj. Tylko weź znajdź takie markowe, zachodnioeuropejskie, młode i nie zużyte używki![]()
Mam te opony u siebie i powiem tylko jedno słowo: REWELACJA.
I to jest sedno sprawy – importowane jest mnóstwo opon, które nadaje się na śmietnik, opon z wadami, opon bez pary. A jak komplet opon jest w miarę ok, to okazuje się, że kosztuje niewiele mniej niż cena netto nowej przyzwoitej opony. A na używaną oponę faktur często nie dają, co jest problemem dla tych, którzy używają samochodu w firmie. Ja oduczyłem się kupowania opon używanych. Choć ostatnio kupiłem komplet felgi+opony, trafił się ciekawy komplecik, ktoś kto sprzedał auto po dzwonie pozostał z oponami letnimi 17", a ja akurat szukałem kompletu felg 17".Jeden zaufany wulkanizator twierdził, że lepsze markowe używki, ale ważna jest data, a przede wszystkim miejsce produkcji - jakiś zachodnioeuropejski kraj. Tylko weź znajdź takie markowe, zachodnioeuropejskie, młode i nie zużyte używki![]()
Ostatnio edytowane przez jahu ; 08-10-2013 o 09:33
A co myślicie o fuldzie http://www.skapiec.pl/site/cat/2100/comp/1131269 do 159 sedan?
Nie wiem jak zimówki firmy Nexen, ale na letnie złego słowa powiedzieć nie mogęRozmiar: 225/45/18