Strona 24 z 181 PierwszyPierwszy ... 14151617181920212223242526272829303132333474124 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 1804

Temat: Co myślicie o chińskim radiu z odtwarzaczem DVD, GPS i DVB-T zamiast fabrycznego?

Użytkownik Ogier Avatar sagat
    Mieszka w
    Piaseczno/Warszawa
    Auto
    AR Brera 3.2 v6 Q4 skyview

Domyślnie

Nie jest to zamknięty system, jest opcja instalacji apk bez grzebania, wystarczy w menu włączyć taka opcje. Można wtedy apki instalować z karty SD. Ja zrobiłem jeszcze prościej. Wlazłem na stronę androidowego sklepu aptoide ściągnąłem i zainstalowałem od razu.

Użytkownik Ogier Avatar sagat
    Mieszka w
    Piaseczno/Warszawa
    Auto
    AR Brera 3.2 v6 Q4 skyview

Domyślnie

part 2 :]

ok, nie będę śmiecił tutaj w tematach z chińskim radiem opartym na win CE jeśli ktoś z was chce podyskutować o rozwiązaniach typu Parrot asteroid smart to zapraszam do tego tematu http://www.forum.alfaholicy.org/car_...lfa_brera.html
    Ostatnio edytowane przez sagat ; 30-09-2013 o 00:40

Użytkownik Ogier Avatar stefek
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Auto
    159 1.9 JTDM SW

Domyślnie

Zwracam honor, myślałem że ten Parrot to zamknięty system opierający się na androidzie i bez możliwości większej ingerencji w aplikacje (maluśki asteroid store?).

No ale jeśli można instalować zewnętrzne aplikacje to w tym momencie odtwarzacz ten zyskuje z automatu ogromną przewagę nad konkurentami.

Ekran jest pojemnościowy tak?

Kurczę, także jeśli kiedykolwiek zdecyduję się na wymianę 2dina to Parrot będzie przodował.

edit: w sumie tą rozmowę można kontynuować w Twoim temacie, także jak coś to można tego posta usunąć.

Użytkownik Embrion Avatar artec
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm

Domyślnie

Ja u siebie w Alfie mam zamontowanego GMS 6401, postaram się dodać wkrótce jakiś film.
    A w międzyczasie szybciutkie wady i zalety. I odrazu nadmienie że nie mam nic wspolnego z klegami Tomix i strony 1984 którzy tak ten sprzęt zachwalają.

Wady:
    - chyba najwieksza wada to praca ekranu w słoneczne dni, gdy słońce mamy w tylnej szybie na ekranie nie widać NIC mimo ustawienia maksymalnej jasności i tego że sam ekran jest matowy,
    - za słaba głośność mikrofonu zewnętrznego, wewnętrznego mikrofonu nie ma (ponoć to opcja),
    - nie moge znaleźć wyszukiwania po literach w książce adresowej (być może jest),
    - jakość wykonania średnia, mój nowy nie otwierany egzemplarz miał porysowaną gałkę sterującą, przyciski "menu" i "navi" wykonane fatalnie,
    - serwis i polski dystrybutor ma Cię w dupie mimo kilku prób kontaktu nie raczyli nawet odpisać, więc co do gwarancji może być różnie (Kolego Tomix może pogadasz z dostawcą że dbanie o klienta leży w ich interesie również po sprzedaży).
    - czasem w wybrany element na pulpicie trzeba "kliknąć" kilka razy nie za każdym razem odpowiedz jest natychmiastowa (być może to tylko problem mojej sztuki),

No dobra a teraz przyjemniej trochę

Zalety:
    - Bardzo szybki i precyzyjny GPS, fix na satelity chyba w 3 sek łapie. Popularny program nawigacyjny działa sprawnie troche przycina w menu, ale samo prowadzenie działa płynnie. Jednostka pamięta trasy po wyłączniu silnika.
    - Sterowanie z kierownicy działa. (Oczywiście wymaga dodatkowych elementów, muszę to jeszcze potestować)
    - Kamera wsteczna działa sprawnie (Duże znaczenie ma sama kamera jednak jednostka obsługuje ją poprawnie)
    - Bluetooth z telefonami BlackBerry i Samsung działa sprawnie, zarówno strumieniowanie muzyki jak i zestaw głośnomówiący działają (cichy mikrofon).
    - Jeżeli nie ma słońca sam ekran jest ok, wszystko wygląda dość ładnie i działa płynnie.
    - Zrobiłem na nim około 4k kilometrów ani razu się nie zawiesił.
    - Możliwość podpięcia małego rejestratora trasy i zarzadzania nim z GMSa

Mam jeszcze kilka przemyśleń które postaram się zamieścić w najbliższym czasie. Podsumowując jestem umiarkowanie zadowolony. Czy kupił bym go ponownie? Chyba nie. Wybrałbym inny model ale tego producenta, byłby to GMS 6501 który wygląda na dużo lepiej wykonany zachowując funkcjonalność 6401.

P.S. Może dodam cene tej imprezy:

Jednostka około 1500 pln
    Adapter sterowania z kierownicy 300 pln
    Ramka montażowa z maskownica 150 pln
    Kamera wsteczna 120 pln
    Elementy montazowe 100 pln

Sumując zbliżamy się więc do ceny asteroida więc trzeba się dobrze zastanowić.
    Ostatnio edytowane przez artec ; 08-10-2013 o 08:23

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm 16v

Domyślnie

Taki opis to rozumiem A jak z jakością dźwięku w porównaniu do seryjnej jednostki?

Użytkownik Embrion
    Auto
    308

Domyślnie

Cytat Napisał artec Zobacz post
    Ja u siebie w Alfie mam zamontowanego GMS 6401, postaram się dodać wkrótce jakiś film.
    A w międzyczasie szybciutkie wady i zalety. I odrazu nadmienie że nie mam nic wspolnego z klegami Tomix i strony 1984 którzy tak ten sprzęt zachwalają.

Wady:
    - chyba najwieksza wada to praca ekranu w słoneczne dni, gdy słońce mamy w tylnej szybie na ekranie nie widać NIC mimo ustawienia maksymalnej jasności i tego że sam ekran jest matowy,
    - za słaba głośność mikrofonu zewnętrznego, wewnętrznego mikrofonu nie ma (ponoć to opcja),
    - nie moge znaleźć wyszukiwania po literach w książce adresowej (być może jest),
    - jakość wykonania średnia, mój nowy nie otwierany egzemplarz miał porysowaną gałkę sterującą, przyciski "menu" i "navi" wykonane fatalnie,
    - serwis i polski dystrybutor ma Cię w dupie mimo kilku prób kontaktu nie raczyli nawet odpisać, więc co do gwarancji może być różnie (Kolego Tomix może pogadasz z dostawcą że dbanie o klienta leży w ich interesie również po sprzedaży).
    - czasem w wybrany element na pulpicie trzeba "kliknąć" kilka razy nie za każdym razem odpowiedz jest natychmiastowa (być może to tylko problem mojej sztuki),

No dobra a teraz przyjemniej trochę

Zalety:
    - Bardzo szybki i precyzyjny GPS, fix na satelity chyba w 3 sek łapie. Popularny program nawigacyjny działa sprawnie troche przycina w menu, ale samo prowadzenie działa płynnie. Jednostka pamięta trasy po wyłączniu silnika.
    - Sterowanie z kierownicy działa. (Oczywiście wymaga dodatkowych elementów, muszę to jeszcze potestować)
    - Kamera wsteczna działa sprawnie (Duże znaczenie ma sama kamera jednak jednostka obsługuje ją poprawnie)
    - Bluetooth z telefonami BlackBerry i Samsung działa sprawnie, zarówno strumieniowanie muzyki jak i zestaw głośnomówiący działają (cichy mikrofon).
    - Jeżeli nie ma słońca sam ekran jest ok, wszystko wygląda dość ładnie i działa płynnie.
    - Zrobiłem na nim około 4k kilometrów ani razu się nie zawiesił.
    - Możliwość podpięcia małego rejestratora trasy i zarzadzania nim z GMSa

Mam jeszcze kilka przemyśleń które postaram się zamieścić w najbliższym czasie. Podsumowując jestem umiarkowanie zadowolony. Czy kupił bym go ponownie? Chyba nie. Wybrałbym inny model ale tego producenta, byłby to GMS 6501 który wygląda na dużo lepiej wykonany zachowując funkcjonalność 6401.

P.S. Może dodam cene tej imprezy:

Jednostka około 1500 pln
    Adapter sterowania z kierownicy 300 pln
    Ramka montażowa z maskownica 150 pln
    Kamera wsteczna 120 pln
    Elementy montazowe 100 pln

Sumując zbliżamy się więc do ceny asteroida więc trzeba się dobrze zastanowić.
    1. po pierwsze sprzetu nie zachwalam tylko caly czas podkreslam zarejestrowalem sie na forum zeby uzyskac informacje o tym konkretnym modelu
    2. musiales miec uszkodzony egzemplarz moj byl nie porysowany a i przyciski dobrze wykonane
    3. co do mikrofonu to ja mam go zamontowany z lewej strony w samym rogu na szybie i czulosc jest wystarczajca
    4.co do klikania na pulpicie nie zdarzylo mi sie klikac kilka razy (czy to autompa czy radio)na wyswetlaczu nadal mam zalozona oryginalna folie ktora na nim byla
    5.gms 6501 nie widze na oficjalnej stronie skad o nim wiesz
    6.podrzuc pare fotek jak to u ciebie wyglada
    Ostatnio edytowane przez strony1984 ; 08-10-2013 o 20:46

Użytkownik Znawca Avatar szewi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa

Domyślnie

Proponuję trochę ochłonąć w temacie handlarz / nie-handlarz.
    Jeśli są podejrzenia co do postów - używajcie opcji raportuj post.

Użytkownik Embrion Avatar artec
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm

Domyślnie

Ups aż moderator interweniował. Więc jeżeli ktoś poczuł się urażony to przepraszam nie miałem zamiaru nikogo urazić bądz zdenerwować. Mnie osobiście nawet handlarze nie przeszkadzają, szczególnie jak dobry rabat mogą dać .
    Po pierwsze foty:

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG-20131008-00215.jpg
Wyświetleń:	1063
Rozmiar:	79.5 KB
ID:	110628Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG-20131008-00213.jpg
Wyświetleń:	1095
Rozmiar:	82.4 KB
ID:	110629

Po drugie film:
    Co do filmu muszę zdobyć jakieś godne narzędzie do nakręcenia, całkiem nieźle nakręcony film jest na oficjalnej stronie dystrybutora

.

Na filmie tym widać problem podwójnego klikania około 6:45

Do wawraf : dzwięk wydaje mi się lepszy, napewno słychać więcej szczegółów, jest głośniej .

Do strony1984: Jeszce raz sorry jeżeli poczułeś się urażony. Ta gałka nie była jakoś zmasakrowana ale jest ona taka "Piano Black" więc wszystko na niej widać, przyciski menu i navi dla mnie kiepskie. U mnie mikrofon nad lusterkiem mimio iz wedługi instrukcji to twoja lokalizacja jest poprawna, zmienie zobaczę czy będzie lepiej. Sprawa podwójnego kliknięcia przedstawia link do filmu można tam zobaczyć o co mi chodziło. GMSa 6501 można zobaczyć na zdjęciach u jednego ze sprzedawców internetowych, nie chce go tu reklamować wystarczy w google wpisać "GMS 6501" firma na B. Sam dystrybutor sprzedaje akcesoria do tego modelu, również w oficjalnych instrukcjach obsługi jest do niego odniesienie.
    Ostatnio edytowane przez artec ; 09-10-2013 o 11:35

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar raZZorfish
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 159 JTDM 2006 150KM

Domyślnie

Na stronie GMS.pl w cenniku GMS 6301 SMART jest w promocji za 1099 pln. Jak sobie pomysle, ze musze sie meczyc z cyfrowa zmieniarka, Automapa w palmtopie i dokupowac BT, to w sumie pare stowek mozna polozyc wiecej. Wyglada nawet znosnie. Pytanie tylko, skad wziales ramke? Dziala Ci sterowanie tel z kiery? I najwazniejsze...gdzie Cie mozna zlapac, bo widze, ze jestes z Sosnowca, a ja tu pracuje. Napisz prosze na priva, to bym chetnie zobaczyl jak Ci to gada. Pozdrawiam!

Muzyka, którą tworzę : http://razzorfish.bandcamp.com/ Zapraszam

Użytkownik Embrion
    Auto
    308

Domyślnie

fotki jak to u mnie wyglada Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20131008_161103.jpg
Wyświetleń:	682
Rozmiar:	59.6 KB
ID:	110677 ja jestem zadowlony zarowno z obslugi jak i jakosci