Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 45

Temat: SuperAlfa 156 Oferta - prosze o opinie

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Cytat Napisał nvi Zobacz post
    pieta a juz dostalem od kolegi wiadomosc odnosnie jego oferty musze pomyslec choć to 1.9 a bardziej sie jaram 2.4 trzeba obejrzec. najpierw superalfa, potem czestochowa i jak juz 2.4 nie wypali zainteresuje sie Q4

dzis mi wysle fotki to obadam co tam slychac ciekawego

PS. naped na cztery kola, az tak mi potrzebny nie jest - niziny te sprawy tylko w zime ciezko sie zakopac no ale bez przesady po gorach nie jezdze
    jak tam bardzo ci mocy brakuje to tego 150 bez problemy dlubniesz u cinka czy w innym kreatorze mocy na 180-190 kucy. Niby 2.4 ma większy potencjal ale jest to ogolnie ciut bardziej skomplikowana jednostka wiec i użytkowanie będzie bardziej kosztowne...

- - - Updated - - -

no i tak zaklepana za 26k to chetnie bym sie usmiechnal bo 159 <3 ale widac takich okazji moge nie doczekac wiec pozostaje mi polowanie na 156
    ja tam nie wiem ale w okolicy 25k to egzemplarze 159 które widziałem to były mega paździerze. Ale skoro nadzieja umiera ostatnia. Wyczailem taka alfe na forum punto. Koles pracuje w komisie (chyba jeszcze) i ogolnie siebie poleca (nie wiem jak inni bo nie ma wpisow ) obadaj http://www.soloch.gratka.pl/ogl/1563...321137817b23,1
    ogłoszenie z dzisiaj

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał pieta Zobacz post
    jak tam bardzo ci mocy brakuje to tego 150 bez problemy dlubniesz u cinka czy w innym kreatorze mocy na 180-190 kucy.
    no tu bym uważał
    bo te opisane 180-190 - to przeważnie jednak z dużym frontowym IC , bo fabryczny to jednak za mały na takie zabawy

no ale dać się da i to nawet 200 :-) ( albo 199,9 )

Użytkownik Maniak resoraków Avatar nvi
    Auto
    Alfa Giulietta 1750 TBi QV // Alfa 147 1.9 JTD 8V

Domyślnie

mi nie chodzi o moc 150-175 ps to az tak duzej roznicy nie ma (chyba) chodzi bardziej o brzmienie. 2.4 ma dzwiek (wiem wiem klekot) ale taki ciuuut jak nie diesel i dlatego sie jaram jak szczerbaty ;D bede szukal najperw obadam tego od superalfy zobaczymy co tam w trafie piszczy i za jaka cene min ja pusci, potem podjade do poznania tam zobacze co gra i zdecyduje niby kasa czy wydam 18 czy 21 nie robi wiekszego znaczenia i tak zarobie, tyle ze jakos nie chce przesadzac na cos innego trzeba miec tez kase ;D

Użytkownik Maniak resoraków Avatar nietyx
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    .

Domyślnie

imo tego auta nie da sie dorwac za mniej niz 30 w stanie wartym ogladania ale cholera wie takie moje odczucie
    Masz błędne odczucie ponieważ znam historie 159 1.9 która w dobrym stanie została sprzedana za 24k. A wcześniej dłużej była użytkowana przez kogoś innego.

Cytat Napisał pieta Zobacz post
    Na solocha bym uważał bo kiedyś nadział bym się tam na zalaną 156 po powodzi... Oczywiście zapewniali że auto nie było zalane..

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

mi nie chodzi o moc 150-175 ps to az tak duzej roznicy nie ma (chyba) chodzi bardziej o brzmienie. 2.4 ma dzwiek (wiem wiem klekot) ale taki ciuuut jak nie diesel i dlatego sie jaram jak szczerbaty ;D
    Dokładnie . Ta jednostka brzmi jak na diesla cudnie . Może daleko jej do R6 diesla z BMW ale 5 cylindrów Alfy robi ciary na plecach . To jedyny powód dla którego kupiłem swoją . Choć celowałem w V6 to nic porządnego nie było więc padło na 2,4jtd . Już pisałem nie jeden raz ,że jakby ten silnik był w GT to auto pewnie sprzedawałoby się 2 razy lepiej bo 1,9 klekotem do Coupe nie pasuje a 2,4 byłby w deche . Nie lubie diesli bo jestem pasjonatem symfonii z pod maski ale 2,4 urzekł mnie dzwiękiem silnika niczym boxer Subaru .A czy jest problematyczny czy tak droższy w utrzymaniu od 1,9??? Chyba jak dojdzie do remontu a tak to jedyny troszke większy koszt to wymiana rozrządu ( bardziej ze względu na robocizne bo ciasno to kasują ) . Moi fumfle vageniarze tak jak sceptycznie podchodzą do mojego wehikułu tak jarają się jak dzieci kulturą pracy mojej niunki

Auto

Domyślnie

http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-2-4...C30912230.html rzeźba na kolach> - nie podoba mi sie nad prawą lampa jakby zle spasowany byl element - albo mi sie wydaje

na dodatek kto chcemoze DL fotek sztuki z poznania

na pierwszy rzut oka wydaje sie ok
    co o tym sadzicie?
    Kod:
    http://speedy.sh/CrSjj/alfa.rar
    Ostatnio edytowane przez nvi ; 11-10-2013 o 20:35

Użytkownik Maniak resoraków Avatar nietyx
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    .

Domyślnie

http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-2-4...C30912230.html rzeźba na kolach> - nie podoba mi sie nad prawą lampa jakby zle spasowany byl element - albo mi sie wydaje
    Masakra... Jeden element Ci się nie podoba i już nazywasz auto rzeźbą w dodatku wnioskujesz po zdjęciach które są robione pod kątem. Może wymieniał tylko błotnik, albo go malował po jakimś przetarciu lub jeszcze coś innego teorii może być wiele. Może zdjęcie źle pokazuje faktyczny stan?
    Pojedź zobacz i wówczas wtedy nazwij auto ulepem, rzeźbą itp...
    Niestety u nas w kraju auto kilkunastoletnie muszą się prezentować jak z salonów, w dodatku każda mała stłuczka czy odmalowanie elementu kwalifikuje się do złomowania dla potencjalnych kupujących

Auto

Domyślnie

wow bez spiny nietyx zapytalem tylko czy rzeźba. bo 1 taki kat to wydaje mi sie ze zle spasowany element a 2. cena 14k to nie duzo jak na ten motor wiec szukam dlaczego. bo podejrzewam ze zawieszenie moze byc do remontu ale cholera wie. szczerze nie wierze w okazje. wiem ze auto 10 letnie moze miec troche histori za soba, poprostu zapytalem nie oceniam auta czy cudo czy szrot. just asking relax

Użytkownik Alfa i Omega Avatar mario595
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    Była Alfa Romeo 156SW Ti, jest Ford S-Max

Domyślnie

gdyby nie ten kolor to całkiem fajne auto - kolor rzecz gustu. Silnik pow 2000 więc opłaty przy rejestracji też wyższe.

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Cytat Napisał mario595 Zobacz post
    gdyby nie ten kolor to całkiem fajne auto - kolor rzecz gustu. Silnik pow 2000 więc opłaty przy rejestracji też wyższe.
    Podatek chyba do 2.0 jest 2% a powyżej 18% ( jakoś tak ) . PS . Mi się kolor niebieski nigdy nie widział ale ten na tej Alfie prezentuje się godnie ( podobny do Subaru ) . NVI jak już kupisz to też zważaj na ubezpieczalnie bo ja jak zakupiłem moją Alfe to w PZU za OC+NNW zaspiewali 1400na rok ( mam 60% zniżek ), w Linku 880 , Liberty bodajże 560 a obecnie mam przez "forumowego ubezpieczyciela" ubezpieczone auto w Axie z dodatkowym pakietem Mini Assistance i coś tam jeszcze i płace 389pln . Różnice są dość znaczne a jak mi to powiedział kolega - ubezpieczalnie sobie "upodobają" dane marki i w jednej firmie Alfa jest droga a BMW tanie , w drugiej zaś odwrotnie .