Witam
Jak zwykle spueszylem sie i zatezasnalem kkuczyki w bagażniku
Jak sie tam dostac?????
Witam
Jak zwykle spueszylem sie i zatezasnalem kkuczyki w bagażniku
Jak sie tam dostac?????
Byl gdzies poradnik na forum jak otworzyc klape bagaznika bez kluczyka, trzeba troche pokrecic
A nie masz druguiego kluczyka? Może ktoś Ci podwiezie go? Jest opcja wybicia szyby. Uzywane chodza taniej niz usługi róznego rodzaju speców od otwierania aut. Nie kojarze czy w 156 masz dziure za podłokietnikiem do przewozu nart tak jak jest w 166 ale chyba nie ma. Ja osobiscie bym bił szybePowaznie. Ale zaczekaj co maggajwery Ci poradzą forumowi
![]()
[C
W kanapie jest przelot do bagażnika, ale z tego co kolega chyba napisał to jest zamknięty cały samochód...
czy klapa czy szyba.. tanio będzie![]()
Jeżeli auto stoi po ddomem to na spokojnie może coś wymyslisz. Jak gdzieś na mieście i z dala od domu a nie masz zwyczaju wożenia w kieszeni kompletu kluczy płasko- oczkowych i torxów, spawarki i kompletu wiertełto bij szybe. I szybcikiem na szrot i kupisz szybke i pod domem spokojnie ją wymienisz. Będziesz musiał zdjąc boczek i odkurzaczem oczyscic auto. Są tez spece od otwierania aut. Dzwonisz koles podjeżdza i otwiera. Kosztowo będzie spokojnie 100 wzwyż. Miałem tak otwieranego Fiata Marea w Poznaniu i koles podjechał zdjął uszczelkę z szyby bocznej i specjalnym drutem pociągnał za ten bolec od klamki, który znajduje sie w poszyciu drzwi i tyle. 5 minut roboty a skasował chyba 120 zeta. Tylko przed otwarciem musisz mu pokazac dowód rejestracyjny od auta, nie wiem czy otworzy Ci bez niego, ale raczej tak.
[C
Nic nie bij!!! Bierzesz drut cienki lecz odpowiednio sztywny. Wkładasz od góry przez uszczelkę drzwi i otwierasz je odciągając klamkę wewnętrzną drzwi. Sam zatrzasnąłem swoje auto już 2 razy. Teraz noszę dodatkowo grot w portfelu ...
Miałem to samo w zeszłym roku, w pierwszym tygodniu po zakupie alfy. Dzwoniłem po fachowca, męczył się z zamkiem chyba z godzinkę ale otworzył - koszt 150 zł. Powoli tracił wiarę ale dłubał dalej, nawet mu nie przyszło do głowy by coś odginać i drutować. Niby spory koszt ale jak masz wszystkie szyby oryginalne to może lepiej nie tłuc a poszukać takiego sposobu.