Troche duzo chce za ta 145 limited ale ladna jest nie powiem![]()
Troche duzo chce za ta 145 limited ale ladna jest nie powiem![]()
AR 156 2.5 V6 Q2
AR 145 JTD '99 byla
AR 156 2.0 TS byla
DeeS, wiesz jak jest... tutaj placisz za to, ze masz jedną z pięciusetjesteś Pancio wtedy
hehe
Alfy 156 sa tak naprawde awaryjne? bo czytam opinie i ciagle na nie nazekaja. Moje poszukiwania 146 i 145 ciagle trwaja :d napalilem sie strasznie na 156 :mrgreen:
AR 156 2.5 V6 Q2
AR 145 JTD '99 byla
AR 156 2.0 TS byla
wszystko zalezy w jakim stanie kupisz, jesli chodzi o silniki benzynowe to masz to samo co w 146 czyli tsy.. w 156 troche bardziej skomplikowana zawiecha i oczywiscie drozsza w utrzymaniu.. w 146 masz proste zawieszenie i tanie w naprawie...
mnie sie osobiscie 156 sie nie podobają i wolalbym zadbaną 146 pełną wigoru :mrgreen:
no chyba ze 156 po lifcie ale to juz inne widełki cenowe![]()
Ale w 156 ma wieksza dostepnosc mocniejszych silnikow. Dlaczego kazdy pisze ze zawieszenie tansze w 146 i latwiej dostepne.. OK moze tak jest, ale przeciez nie wymienia sie tego codziennie czy raz w tygodniu zeby to byly jakies gigantyczne kwoty!! Ja jezdze swoja Alfa juz ponad 2 lata i nic nie musze wymieniac w zawieszeniu. Nie wiem co ile sie w takiej 156 wymienia. Co 40k?? To podzielcie sobie te kilometry przez czas jaki uzytkujecie auto i wyjdzie wam cena i wtedy zadajcie sobie pytanie czy to faktycznie tak drogo??Napisał Alfista
Z tymi 2-3 tysiącami na remonty zadbanej alfy to przesada... Nie mogę niestety powiedzieć, że moja była zadbana, ale sukcesywnie ją uzdrawiam i juz widze swiatlo w tunelu, a wydalem poki co 1,500 zł. Jeszcze czeka mnie wydatek okolo 700 zł i bedzie idealnaAle tak jak mowie- kupując ją byłem świadom niedoskonałości. Polecam alfe 146, bo bardzo łatwo się w niej zakochać
No i dysponując 15 tysiącami- JTD, bo benzynka TS mimo iz dostarcza mnostwo frajdy, jest nieco łykawa
![]()
Alfa lover ;p
nie rozumiem w czym masz problem, stwierdzilem tylko fakt a to co napisales to chyba kazdy jest czlowiekiem myslacym i sam potrafi wyciągnąc wnioski czy mu to bedzie przeszkadzac czy nie w pozniejszym uzytkowaniu..Napisał Konrado
a czy ja napisalem ze mam problem? Napisalem tylko ze nie mozna sie sugerowac tym ze zawieszenie w 156 jest drozsze, poniewaz sa to czesci ktore sie zadko wymienia i nie powinien to byc priorytet przy wyborze modelu...Napisał Alfista
Jesli chodzi o zawieche, to ja u siebie wymieniam tylko koncowki drazka i silentblocki (koncowki: 35 zł/szt., silentblocki: 20 zł/szt). Zamykam sie w 120 zł, wymieniam je w warsztacie taty co ok. 8.000 km (bo nie są to oczywiscie produkty TRW - prawie niezniszczalne) i mam SWIETY spokoj z zawieszeniem i to chyba nie sa kolosalne kwoty
Moglbym to wymieniac nawet co 2, 3 miesiacew zasadzie tylko to mi sie psuje i procz lania do baku i wymiany oleju takie mam "OGROMNE" wydatki na Belle
.
Kumpel kupil alfe 156 i za same zawieszenie zaplacil 2.5K u mechanika.
AR 156 2.5 V6 Q2
AR 145 JTD '99 byla
AR 156 2.0 TS byla