lewa to lewa, po ktorej siedzicie w aucie ? bo ja po lewej i tak przy 60 km/h i ok 2000 obr.m tez mi cos cwierka, skrzypi, trzeszczy, niewiem jak to okreslic dzieje sie to tak jak by z lewej strony w desce w rogu moze w nawiewie
to okolice gornego wahacza.
pzd.
górnego wahacza? na moje ucho to jak by w desce przy nawiewie
u mnie to ćwierka tak za prędkościomierzem a lewym nawiewem jak by w desce
Panowie,
To będzie najprawdopodobniej turbina - jeden z zaworów powietrza - u mnie pracuje podobnie, w tym zakresie obrotow i w obie strony, jak przygazuje na wolnych jest to samo, wymianialem juz przy okazji wszystkie paski rolki i inne rzeczy ktore mogly byc przyczyną, wydaje mi sie ze tak moze pracowac zawor w turbinie. Mam tak od 1.5 roku nie powoduje zadnych negatywnych efektow, nie pogarsza sie, nie przepuszcza oleju ponad norme.
to zawór przy turbie może być piezoelektryczny? bo moje ćwierkanie brzmi właśnie jak piezo...
u mnie to dzieje się jak jadę nie ważne na którym biegu, tylko przy 2000 tys.obr i to ćwierkanie czy trzeszczenie słychać w desce przy lewym nawiewie a nie pod maską
no pod maską ciężko sprawdzić w czasie jazdy, ale zauważyłem że bardziej słyszalne toto jest przy uchyleniu szyby... ostatnio mnie dość długo nie było to nie miałem jak badać i szukać, zobaczymy co wyjdzie...