Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Temat: Najlepsze propozycje zimówek

ViP Rowerzysta Avatar b.piotrus
    Mieszka w
    Otmuchów
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9 JTD, Mazda CX-7 2,3

Domyślnie

Cytat Napisał showtime
    Co do nowek to ja polecam KLEBER. Super oponki. Ok. 240 zł sztuka (185/65/14)
    Nie wiem gdzie je kupiłeś, ale mocno przepłaciłeś- zobacz chociażby tu
    http://www.ceneo.pl/;004c541;017P0-3...375P6-3378.htm
    albo tu
    http://www.skapiec.pl/site/cat/2100/...6123_0_0_0_0_0
    Alfa Romeo GT 1,9JTD, Mazda CX-7 2,3,

showtime
    Gość

Domyślnie

b.piotrus, no to mnie zasmuciles. Ale juz wiem ze to byly ostatnie zakupy w tym miejscu ale co do kasy... kurcze nie mam tak, ze jak musze cos kupic ze szukam jak najtaniej. Nie mowie tu o oponach, ale o wszystkim co kupuje do auta. Jade tam, gdzie maja cos OD REKI, na juz a cena jest raczej na drugim miejscu

Dla mnie liczy sie czas

ViP Znawca Avatar Rigidigi
    Mieszka w
    SB oraz WX..Y
    Auto
    166 Q2 2.5 V6, była 145 1.6TS, była 147 1.6TS

Domyślnie

Ja w obu alfach mam Dunlop WinterSport. I powiem Wam, że na razie dużo nie jeździłem, ale w 147 nie czuje na razie większej różnicy niż na letnich.

Za rozmiar 195/60/15 płaciłem coś koło 230pln za sztuke.

Magic
    Gość

Domyślnie

A ja postanowilem zaufac Finom (co jak co, ale jazde w sniegu i blocie posniegowym to chyba maja czesto) i pomykam na nokianach WR G2. Teraz troche drogie chyba juz sa, ale mysle, ze da sie wciagnac w cenie ok 250.00 PLN za sztuke.

thing
    Gość

Domyślnie

showtime, no widzisz, niektórzy nie mogą sobie pozwolić na taki luksus i na 1 miejscu jest niestety cena

ja mam przód dębice frigo i tył hankook 400, 185/60/14r

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Jasło
    Auto
    145 1.6 16V

Domyślnie

A co myślicie o takich oponkach? -> http://www.sklepzoponami.pl/opony/14...snowsport.html
    ? mi się własnie z typowo sportowych zimówek podobaja macie jakies podobne w nizszych cenach albo gdzies tansze te ?

Użytkownik Pirat drogowy Avatar adk
    Mieszka w
    ok. Mińsk Mazowiecki
    Auto
    145 2.0 T.S. QV-style

Domyślnie

Witam

Ostatnio zakupiłem Barum Polaris 195/50 R15, sugerując się ceną i ogólnie opiniami użytkowników, że dobre na śliską nawierzchnię i na śnieg i mieszanka miękka, trochę głośne, ale ogólnie za takie pieniądze, skusiłem się :!: :!: :!:

Niedrogie (170PLN/szt.) więc zainwestowałem w komplet, a co tam, będę miał na 2 sezony.
    Jakież ogromne było moje rozczarowanie po przejechaniu kilku kilometrów na suchej nawierchni :!: Głośne jak piorun, samochód buja się jak na balonach, zero przyczepności nie mówię o szybszej jeździe w zakrętach :!: Wku....iony wróciłem do domu zę świadomością wyrzucenia 700 PLN w błoto
    Pomyślałem sobie że przejade kilkadziesiąt kilometrów to się ułożą albo coś, bo po deszczu wogóle nie dało się na nich jechać. Po pewnym czasie rzeczywiście trochę się wytarły, ułożyły, ale baloniaste wrażenie nadal pozostało. Powyżej 120km/h to była huśtawka, samochód jechał jak chciał, możecie wierzyć albo nie, ale to byl strach w oczach. Felgi świeżo zakupione, prościutkie że sam wulkanizator je chwalił.
    Wtedy zacząłem szukać przyczyny. Na pierwszy ogień poszlo ciśnienie w tych kołach. Wynik mnie oszołomił :!: :!: :!:
    Nie pamiętam dokładnie w którym kole ile miałem tego powietrza ale w każdym ciśnienie było różne: od 1,8 do 3,6 kPa czy tam MPa nie wiem

Wyrównałem do 2,0 i jeździ się całkiem spoko. Nie ma szarży, ale do 150 się rozpędzam i jest lux, całkiem stabilnie, nie to co przedtem.

Polecam Barum Polaris 2, niedrogie i pod warunkiem że odpowiednio napompowane sprawują się świetnie

PabloGarage Group
    www.pablogarage.pl
    Mechanika / Renowacja powłoki lakierniczej / Flokowanie
    facebook.com/flokujemy

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Gary
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    159 TI

Domyślnie

Cytat Napisał Papamek
    Oszczędności mają swoje granice. Opony to zbyt poważna i istotna dla bezpieczeństwa sprawa, żeby polcecać używki nieznanego pochodzenia lub bieżnikowane. Za przeproszeniem to już lepiej autobusem jeździć.
    zgadzam sie w 100%. A przy zimowkach ma to jeszcze wieksze znaczenie niz latem, bo miekka guma zimowek szybciej traci swoje wlasciwosci. W zasadzie po 3 - 4 seoznach niezaleznie od grubosci bieznika zimowki powinno sie wymienic na nowe.

RAQ
    Gość

Domyślnie

Ja po w padce w poslizg tydzien temu.Zainwestowalem!Zakup padl na Dunlop SportWinter 3D http://moto.allegro.pl/item492371135...a.html.Znajomy mi polecil i jestem zadowolony

maserati
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał RAQ
    Ja po w padce w poslizg tydzien temu.Zainwestowalem!Zakup padl na Dunlop SportWinter 3D http://moto.allegro.pl/item492371135...a.html.Znajomy mi polecil i jestem zadowolony
    Witam,

ja właśnie założyłem niedawno te same kapcie i jestem z nich bardzo zadowolony w kwestii przyczepności, trakcji, itp. z jednym ale! strasznie mi rzucają wszystkim po drzwiach! ;// co chwila słyszę jak kamyczki piaskują bok aż po szybę, nie mówiąc o wyglądzie auta - off-road jak w mordę strzelił wkurza mnie to do tego stopnia, że myślę o zakupie chlapaczy na przód, takich małych by nie zeszpecić bardzo, a może uda się zatrzymać większość tego badziewia..

jak u Ciebie to wygląda?