Ale Omenisko na 215/45 chyba nie przytrze . 225 wogóle nie lubi Alfy

. Bo sama felga jest delikatnie mówiąc " standardowej szerokości " jak na 17"
- - - Updated - - -
Dragos musze oblukać jak wygląda sprawa ET bo jak mam zapodać dystans 5x98/5x120 to musze mieć min . 20mm zapasu czyli ET oscylujące koło 50 przy szerokości ok 8 cali . Przykładem firmy która robi własnie felgi do wszystkich aut jest RH w których seria ZW ma własnie duże ET co by założyć własnie dystanse pod rózne otwory . Tylko do tego jest potrzebny gwint żeby było sztywno bo jak wywale rant felgi z 2 cm poza auto i naciągne na to opone to przy np . feldze z X5 jaką bym własnie chciał przytulić efekt będzie taki ,że opona będzie wchodzić na styk pod błotnik a rant będzie wystawał za błotnik

. A tą felgę sobie wyśniłem na Alfie
- - - Updated - - -
Tu macie przykład jak można upchać szeroką fele w auto i jak to fachowo "ponaciągać" .

. Przy odrobinie pracy tj . wyciągnięciu z Alfy plastikowego nadkola oraz zrolowaniu rantu błotnika taki efekt jest na bank do uzyskania . Każde auto ma ranty błotników i nawet w tym Audi pewno gość podginał je . Ja do mojego Golfa na lato będę zakładał felgi 14/15 " na 8/9" przy ET 15-27 i też będe musiał podpiłować nakłądki Karmana bo się nawet z naciągiem typu 185/45/14 czy 15 zle to będzie schodziło .