Strona 47 z 275 PierwszyPierwszy ... 37383940414243444546474849505152535455565797147 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 461 do 470 z 2746

Temat: Światła do jazdy dziennej - jakieś pomysły?

Użytkownik Rowerzysta Avatar waldi102
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 1,9 JTDM

Domyślnie

Pewnie się narażę na Wasz gniew, ale nie myśleliście nad takim rozwiązaniem jak na zdjęciu. Lampy w kształcie kija hokejowego. Na alledrogo jest pełno ledów o takich kształtach i w różnych odcieniach, od czarnych po srebrne.
    Od świateł przeciwmgłowych w kierunku środka samochodu jest kratka wlotu powietrza z wyprofilowaniem pod takim samym kątem jak w tych ledach. Wystarczy je tam wkręcić. Najlepsze jest to że te lampy mają grubość tylko 2 cm a długość 14 do 18 cm. Ich kąt zakrzywienia plastycznie pasowałby do kątów występujących w zderzaku.Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	ledy mercedes.jpg
Wyświetleń:	361
Rozmiar:	115.8 KB
ID:	110122

Użytkownik Pirat drogowy Avatar jusci
    Mieszka w
    Zamość
    Auto
    159 SW JTDm 8V 2008 nero carbonio

Domyślnie

Przymierzałem się do takiego rozwiązania. Widziałem takie lampki w mazdzie 6 z przedostatniej wersji i całkiem fajnie to wyglądało. Kształt pasuje do kratek pod zderzakiem obok halogenów.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał waldi102 Zobacz post

Pewnie się narażę na Wasz gniew, ale nie myśleliście nad takim rozwiązaniem jak na zdjęciu. Lampy w kształcie kija hokejowego. Na alledrogo jest pełno ledów o takich kształtach i w różnych odcieniach, od czarnych po srebrne.
    Od świateł przeciwmgłowych w kierunku środka samochodu jest kratka wlotu powietrza z wyprofilowaniem pod takim samym kątem jak w tych ledach. Wystarczy je tam wkręcić. Najlepsze jest to że te lampy mają grubość tylko 2 cm a długość 14 do 18 cm. Ich kąt zakrzywienia plastycznie pasowałby do kątów występujących w zderzaku.Światła do jazdy dziennej - jakieś pomysły?-ledy_mercedes.jpg
    Gdzieś na forum były zdjęcia 159 z ledami w tym kształcie, ale niestety, to nie jest to...
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

papaja
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał tom993 Zobacz post
    A co powiecie na coś takiego: LED Daytime Running Lights and fog lights Alfa Romeo 159 (from 2005) ??

Wychodzi koło 710 pln za komplet + koło 90 pln za wysyłkę. Zakup grupowy?? Może jakąś zniżkę wytargujemy
    wygląda super, ja patrzyłem takie oświetlenie led też by się pewnie sprawdziło.

ViP Rowerzysta Avatar tom993
    Auto
    155 V6

Domyślnie

Cytat Napisał papaja Zobacz post
    wygląda super, ja patrzyłem takie oświetlenie led też by się pewnie sprawdziło.
    Mam już tego hansena z filmikowej dacii zamontowanego w aucie. Przesyłka w 4 dni. Montaż 1h, wszystko działa i przełącza się samo, w końcu działa automat zapalający reflektory. Do ksenonów super sprawa bo kolor też bardziej pasuje. Zrobiłem parę fotek z montażu. Wszystko pasuje z wyjątkiem wtyczek na stare zasilanie halogenów - trzeba założyć inne albo spiąć na stałe.

Info dla Fredzia: zakrętów nie doświetla ( z reszta czy to nie będzie tak, że zwyczajnie będą się zapalać z kierunkiem?? Będzie czujnik skręcenia koła kierownicy??), z kierunkami nic nie miga...
    Ostatnio edytowane przez tom993 ; 22-10-2013 o 10:39

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar FredzioPL
    Mieszka w
    Jędrzejów
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm 16v Q-Distinctive SW

Domyślnie

Gdzie kupiles?
    Mozna to jakos w Polsce zamowic?
    Jaki koszt ostatecznie?

Ja ciagle mysle albo nad osramem za 1tys
    Albo tanszym zestawem za okolo 400
    http://allegro.pl/osram-led-drl-ligh...630484300.html
    albo tym co ty zapodales.

Pozdrawiam

Auto
    155 V6

Domyślnie

Kupiłem bezpośrednio z tej niemieckiej firmy, zamówiłem ze strony www. Powiem Ci szczerze, że nie chciałem, żeby było jakieś doświetlanie bo jak ma to działać z kierunkiem to przy wyprzedzaniu czy zmianie pasa wyglądałoby to komicznie. A z kolei przy manewrowaniu mam mieć włączony migacz, żeby doświetlić... Wyszło mnie to jeśli dobrze pamiętam 800 pln z wysyłką - wszystko zależy od kursu Twojego banku dla ojro...

Użytkownik Pasjonat Avatar misiu7911
    Mieszka w
    Jarocin
    Auto
    156 19 JTDm byla,159SW JTDm 2007 była:(,147 QV Bianco jest,Passat cc 2011byl. Jest Macan.C5.Berling

Domyślnie

A w jakim celu wydawac tys zl na cos co juz macie w aucie?

Użytkownik Rowerzysta Avatar waldi102
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 1,9 JTDM

Domyślnie

Ja jednak zamontowałem moduł zmieniający światła drogowe na dzienne. Włączają się po wzroście napięcia powyżej 13,6 V. Wyłączają się po włączeniu pozycyjnych lub mijania.
    Przeciwmgielnych nie trzeba wyrzucać i co najważniejsze nie zmienia się wygląd samochodu bo niczego nie trzeba montować. Koszt to 50 zł wraz z łączówkami. Pobór prądu to od 1,15A do 3,5A zależnie od ustawienia jasności. Jasność reguluje się od 15 do 45 %, skokowo co 5%.
    Pomysł aby wyrzucać przeciwmgielne, żeby mieć dzienne nie przekonuje mnie. Jednak czasami w Polsce przeciwmgielne są potrzebne.
    Jedynym sensownym sposobem instalacji dziennych byłyby ringi wokół przeciwmgielnych, ale wydawanie na to paruset złotych to lekka przesada. Lepiej te pieniądze przeznaczyć na zwiększone spalanie przy szybszej jeździe np. na autostradzie.

I tak każdy robi jak chce
    Ostatnio edytowane przez waldi102 ; 22-10-2013 o 19:39

Auto
    155 V6

Domyślnie

Cytat Napisał waldi102 Zobacz post
    Ja jednak zamontowałem moduł zmieniający światła drogowe na dzienne. Włączają się po wzroście napięcia powyżej 13,6 V. Wyłączają się po włączeniu pozycyjnych lub mijania.
    Przeciwmgielnych nie trzeba wyrzucać i co najważniejsze nie zmienia się wygląd samochodu bo niczego nie trzeba montować. Koszt to 50 zł wraz z łączówkami. Pobór prądu to od 1,15A do 3,5A zależnie od ustawienia jasności. Jasność reguluje się od 15 do 45 %, skokowo co 5%.
    Pomysł aby wyrzucać przeciwmgielne, żeby mieć dzienne nie przekonuje mnie. Jednak czasami w Polsce przeciwmgielne są potrzebne.
    Jedynym sensownym sposobem instalacji dziennych byłyby ringi wokół przeciwmgielnych, ale wydawanie na to paruset złotych to lekka przesada. Lepiej te pieniądze przeznaczyć na zwiększone spalanie przy szybszej jeździe np. na autostradzie.

I tak każdy robi jak chce
    Kolego te lampy są dwu-funkcyjne. Działają także halogeny tak samo jak działały, ze tego samego klawisza.

misiu7911:
    A tak w ogóle to montaż jakichkolwiek świateł dziennych czyli wydanie każdej złotówki na tą zabawę to fanaberia. Jedni wydają na felgi po parę tysięcy a inni na lampki tysiąc złoty. Takie komentarze nie wiem o czym mają świadczyć.... Alusy które sprzedajesz też do niczego nie są potrzebne. Na stalówkach czy mniejszych felgach też można jeździć więc po co płacić za coś co ma się w aucie??