Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: manetki rozbiórka

Użytkownik Znawca Avatar Kali_33
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 2.0TS 1997

Domyślnie manetki rozbiórka

Padł mi spryskiwacz tylnej szyby, wcześniej raz działał raz nie, podejrzewam że przełącznik całkiem się wysypał. Reszta działa więc pozostała elektryka raczej OK. Czy ktoś rozbierał manetki? Czy to w ogóle jest rozbieralne? Nie chciałbym pogorszyć sprawy a tym bardziej czegoś połamać. Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159 SW

Domyślnie

Rozbierałem manetki nie jest to najprzyjemniejsza rzecz jaką można by robić w swoim czasie. Najpierw zaczynasz od ściągnięcia kierownicy a do manetek się już dostaniesz Jak chcesz wiedzieć jak to się robi to poczytaj o wymianie kierownicy wątki, ja robiłem według tego

Użytkownik Znawca Avatar Kali_33
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 2.0TS 1997

Domyślnie

Cytat Napisał Rolen Zobacz post
    Rozbierałem manetki nie jest to najprzyjemniejsza rzecz jaką można by robić w swoim czasie. Najpierw zaczynasz od ściągnięcia kierownicy a do manetek się już dostaniesz Jak chcesz wiedzieć jak to się robi to poczytaj o wymianie kierownicy wątki, ja robiłem według tego
    ściąganie kierownicy wolałbym sobie podarować, nie da się rozebrać dźwigni manetki bez wybebeszania tego wszystkiego?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar juhass
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    Giulietta MA 2011; Giulia 2021 USA

Domyślnie

Cytat Napisał Kali_33 Zobacz post
    ściąganie kierownicy wolałbym sobie podarować, nie da się rozebrać dźwigni manetki bez wybebeszania tego wszystkiego?
    Głowa do góry! Nie taki diabeł straszny- ja to ogarnąłem zimą w garażu ogrzewanym gazowym "słoneczkiem" z butli turystycznej w jakieś 3h, więc w dobrych warunkach i z opisem (a tutoriali Ci na forum dostatek) pójdzie szybko i sprawnie.
    Nie wiem czy poprzedni piszący rozbierał manetki czy tylko zdejmował- a to znaczna różnica. Ja się ograniczyłem do prostej wymiany i nie mam wiedzy ani nie próbowałem ustrojstwa rozbierać.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159 SW

Domyślnie

Rozbierałem manetki